Un prieten mă întreba mai demult care-i pasiunea mea. Voiam să-l încui, să-i explic despre chimie, fizică moleculară, teoria relativității și alte bazaconii. Mi-a spus că trebuie să explic despre pasiunea mea, oricare ar fi aceasta, dar să fie legată de brânză!
– Văd că ești băiat deștept, dezghețat…
“Cunoaște oamenii”, îmi ziceam.
– Dar știi să faci ceva cu brânză? În afară de macaroane? Vorbesc de o pasiune pe care o poți împleti cu pasiunea pentru brânză.
– Cum să-ți explic eu ție despre brânză, când pasiunea mea e matematica, mă nene?
– Păi vezi mă, degeaba eşti fan, dacă n-ai imaginație?! zise el ușor dezamăgit.
Așa că mi-am propus ca de data asta să-i fac pe plac. Cum printre pasiunile mele se numără și machetarea, am de gând să-i fac o lume numai și numai din brânză! Un amic îmi promisese mai demult că, dacă-i prezint o idee meseriașă, mă recompensează cu greutatea mea în brânză! Numai că trebuie să mă pun la îngrășat, ca să vadă ce fan branza sunt. Să-l văd de unde va scoate el atâta brânză!
Pentru că iată că am schițat lumea de brânză și cașcaval pe care i-am promis-o!
Ba chiar avem și o văcuță de brânză. Deci vaca ne dă și brânză gata făcută, pe lângă lapte. Dacă mai dă și unt și smântână, e animalul perfect. De unde-mi iau o văcuță de companie?
Pentru desert, ce poate fi mai bun decât… un tort de brânză?!
Parcă văd că amicul meu o să spună: “Mare brânză”…
Foarte amuzant, sa stii ca pe mine chiar m-ai nimerit cu articolul asta si mai ales cu mesajul lui pentru ca si eu sunt fan branza. De fapt, cred ca stii, ca erai pe blog cand am facut marturisirea public.
Iar bunatatile de la Delaco sunt printre favorite. Si vad ca ai pus si multe poze cu emmentalerul pe care eu il ador(chiar daca e foarte scump). 😛
A fost proba cea mai grea de până acum, cerinţele fiind să legi orice hobby al tău de plăcerea de a mânca brânză, ceea ce este extrem de dificil.
Ştiu că eşti fan brânză, am şi comentat la articolul tău şi ţi-am spus că mănânc brânză în fiecare zi şi că îmi plac lactatele, în general.
Eşti prima fată care foloseşte corect termenul “fan” şi nu-l scrii “fană”.
Poi daca esti pasionat de mate si vrei sa fii fan brinza poti sa o faci de pe pagina oficiala, sa il suni si sa-i spui No uite un numar de tel public ,,BRÎNZĂ WILLIAM GABRIEL
Mobil: 0040 756607250,,
Am avut o colegă Brânză şi am cunoscut o familie Brânzan.
Totuşi, cred că în ambele cazuri, se scriu cu grafia veche, cu î.
Poi si am zis io ca nu? Problema este la tine, stii ce inseamna ca nume branza si brinza? Nu stiu daca este corect sa ii spui grafia veche cand se tot schimba in functie de bataia vantului
Mde, nu mi-a plăcut deloc schimbarea asta, dar a fost demult.
Dar e absurd să scrii a urî şi urând, de exemplu. Dacă un străin vrea să înveţe româneşte, s-a ars…
Poi io am zis ,,cum bate vantul,, Iata cateva repere de cum a batut vantul. 1521 Neacsu Campulung;1560 Coresi;1716 Cantemir;1779 Sc Ardeleana;;1860Cuza;1828 IH Radulescu;1867 Societatea Academica Romana;1904 Norma academiei Romane;1953 HCM RSR;1964 Dictionarul Enciclopedic;1993Norma Academiei Romane;2005 Norma Academiei Romane Ca sa revin la branza si brinza cu a numele provine din V si S cu i provine din E si N. La fel ciubotaru si ciubotariu penru asta exista explicatii si pentru alte numeNu doar la noi este asta International se tot fac modificari periodice pentru a se stabili repere in timp
Cladirea mi-a placut cel mai mult. mult succes!