Îți recomand să comanzi costume bărbătești de pe internet. De ce? Simplu: raportul preț/ calitate este excelent, mai ales dacă prețurile sunt mici, de producător. Și apoi, există o gamă foarte largă de costume bărbătești pe diverse site-uri, ieftine, confecționate în România din două sau trei piese, costume business, cambrate, office, slim fit, casual, de ceremonie. Pe aceleași site-uri există și alte produse de calitate: cămăși, butoni, cravate și papioane, curele și pantofi.
Pe internet se găsesc costume bărbăești în trendul actual cu croială clasică și modernă confecționate de producători cunoscuți, din stofă 100% naturală, care nu se scămoșează, nu se șifonează și nu se electrizează.
Prietene, fii BĂRBAT, ca să ai damele la picioare! Iar un bărbat știe unde să se îmbrace. Acum știi și tu: ia-ți costume barbătești! În costum, orice bărbat e mai sexy în ochii oricărei femei. Nota bene, asta mi-a spus-o o femeie. Costumul le seduce pe doamne, probabil, fiindcă amintește de o uniformă, ținută după care damele se dau în vânt, indiferent că-i vorba de un militar, un polițist, un aviator sau un pompier.
Femeile văd într-un astfel de om masculinitate, eleganță, prestanță, curaj și hotărâre. De aceea o să-ți prezint câteva lucuri despre felul în care se poartă un costum. Oricine poate să-l poarte, de la un om politic sau un funcționar bancar, până la un agent de asigurări. Însă nu toți aceștia știu cum să poarte cu stil costumul.
Cum să porți corect un costum
1. Întotdeauna e bine să-ți închei doar nasturele din mijloc, dacă sacoul are trei nasturi. Ți-l poți închide și pe cel de sus, dar nasturele de jos trebuie să rămână veșnic deschis. Dacă ai un sacou cu patru nasturi, primul şi ultimul trebuie descheiaţi, iar dacă există un singur nasture, acesta rămâne încheiat, indiferent că-i vorba de un costum la unul sau două rânduri. Când te așezi pe scaun, toți nasturii sacoului trebuie să fie descheiați, iar când te ridici, îi închei.
2. Dacă vezi că sacoul tău se ridică puțin în zona umerilor, înseamnă că e prea larg. Dar dacă, fiind închis, formează un X, sacoul e prea strâmt.
3. Mânecile sacoului trebuie să-ți ajungă până aproape de nodul de la degetele mari al mâinilor.
4. Dacă preferi un costum cu dungi, acestea ar trebui să fie neapărat verticale, discrete.
5. La cumpărarea unui costum, ar trebui să optezi pentru unul de culoarea cărbunelui sau alte culori închise: negru, maro, gri sau bleumarin, nuanțe mai versatile la care poți asorta mai lesne cămașa, cravata, butonii, cureaua și pantofii. Dar la modă sunt verdele smarald, vișiniul și roșul coral. Costumele în culori deschise pot fi purtate doar atunci când e cald afară.
6. Trebuie să te simți confortabil îmbrăcat cu pantalonii costumului. Vezi să poți introduce un deget între betelie și trup într-o zonă din jurul taliei. Pentru lungimea pantalonului, există o regulă: tivul să pice deasupra călcâiului de la pantofi, fără să ți se vadă șosetele. Sigur, poți alege și un model care să dezvăluie gleznele și chiar șosetele. Această variantă te poate face să pari mai înalt și mai slab.
7. Există mai multe variante de revere pentru sacou. E recomandabil ca un costum să aibă revere deschise. Reverul tip șal e folosit doar la sacourile de ceremonie (smoching).
8. Vesta ar trebui să-ți ajungă până la talie și să-ți acopere puțin cureaua. Poți lăsa un nasture descheiat. Culoarea și modelul vestei se vor asorta cu restul costumului.
9. Cam o jumătate de centimetru din manșetă ar trebui să fie vizibilă dacă stai în picioare.
10. Cravata ajunge până la talie sau până la curea. Lățimea ei se impune a fi la fel ca partea cea mai lată a reverului sacoului. De obicei, cravata e mai închisă la culoare decât cămașa. Un ac de cravată aduce un plus de eleganță, deși pare a fi ieșit din uz.
11. Poți alege un papion, în locul cravatei. Acesta e șic, dacă participi la o ocazie specială.
12. Îți poți decora reverul sacoului cu diverse accesorii. De obicei, la butonieră se poartă o crenguţă sau un bucheţel de flori. Poți alege și o floare făcută din țesături. Florile trebuie să fie în contrast cu nuanța sacoului și vor înveseli costumul.
Trebuie să acorzi atenția cuvenită tuturor celeorlalte elemente ale unei garderobe bărbătești. De exemplu, trebuie neapărat să ai o cămașă bărbați albă clasică, o cravată albastră cu un model discret și un papion cu model mov pe negru. Ambele sunt din mătase naturală, ideale aproape pentru orice tip de eveniment sau costum.
Personal, prefer o curea neagră din piele naturală cu aceeași nuanță ca aceea a pantofilor. Mi-aș lua și niște butoni din inox cu cristal mov. De asemenea, port un ceas de mână elegant.
Chiar dacă de obicei n-ai răbdare să îmbraci un costum, uneori încearcă și această variantă! Repet, o să ai succes la dame! Ba chiar te vei putea însura, caz în care îți propun unul dintre elegantele costume de mire de pe internet. Acesta e optim și pentru diverse alte ocazii, mai ales pentru pentru cele speciale, în care rafinamentul și eleganța primează.
Acum știi de ce și cum să porți un costum, dar și de unde să-l procuri. Sigur, dacă banii te dau afară din casă, ți-l poți face și de comandă. Dar, în caz contrar, îți recomand costumele bărbătești online. Și, de obicei, ți se oferă retuș gratuit!