M-am hotărât să înfiinţez o rubrică duminicală permanentă, intitulată, cel puţin momentan, „Recomandările săptămânii”, din lipsă de originalitate, în care să atrag atenţia asupra unor postări care au apărut în săptămâna care tocmai s-a scurs. Desigur, subiectivismul are un rol marcant. Asta nu înseamnă că îmbrăţişez în totalitate ideile care se desprind din ele, dar cred că sunt interesante şi vă îndemn să le citiţi.
Addicted se întreabă cum se lipeşte teflonul de tigaie şi care este viteza întunericului, ne aduce aminte că moartea e ereditară şi ne sfătuieşte să învăţăm din greşelile păinţilor: să folosim prezervativul. Într-un moment de mărinimie, ne mai dă un sfat: “Niciodată să nu iei un laxativ şi un somnifer în aceeaşi seară”. O fi încercat această experienţă traumatizantă?
Eva i-a scris cu sensibilitate o scrisoare unui tată inexistent: “Nu ştiu dacă ai ochii albaştri sau verzi, nasul strâmb sau buze cărnoase. Nu îţi ştiu trecutul şi habar n-am ce parte din mine te reprezintă. Sunt prea multe goluri şi nicio amintire cu tine. Nici măcar una… Acum nu mai vreau să ştiu cine eşti… Sunt convinsă că în sufletul tău este mereu iarnă.”
Ianculescuhimself se întreabă la ce e bună o diplomă. “Educaţia pe care o primim de mici este orientată în mare măsură spre trebuie… Se spune că în liceu trebuie să te ţii de treabă, pentru că eşti deja mare… După cei patru ani susţii un examen pe care dacă îl iei obţii o diplomă. Dar pentru ce?” După ce iei alte examene, obţii alte diplome. “Constaţi cu stupoare că foştii tăi colegi care nu au terminat facultăţi ocupă poziţii cu mult mai bune decât tine…” Ca de obicei, are şi o concluzie: „Ai diplome? Bravo! Înrămează-le şi mori de foame”.
Nea Blogu’ ne spune câte ceva folositor despre SEO: “Pentru a fi în concordanţă cu cerinţele Google, tot ce trebuie să faceţi este să ţineţi cont de câteva aspecte primordiale în optimizarea unui site şi, cel mai important, să nu abuzaţi de niciuna dintre aceste tehnici seo”.
Lengyel Ramona susţine că persoanele cu dizabilităţi pot primi informaţii preţioase pe un site. Salut existenţa acestui site. Sper să-l ajute pe Zolty Bogata, ca şi pe ceilalţi bloggeri cu dizabilităţi.
Cotos are de pus câteva întrebări, ca mulţi alţi români dezolaţi de lipsa de perspectivă: “De mici, părinții ne învață că locurile de aici sunt printre cele mai frumoase din țară… Apoi, creștem dintr-odată… Locurile acelea din poveștile părinților, nu mai sunt chiar așa de frumoase, sunt pline de mizerie și rugină… Iar pentru noi nu există nicio perspectivă… Dar cât să rezistăm? Într-un final, renunțăm și emigrăm”.
Mixy ne vorbeşte despre o temă aproape uitată, securitatea în muncă. „Când m-am angajat eu prima oară, mi s-a făcut un instructaj de protecţia muncii de vreo… 4 ore? Parcă aşa. Era o tipă calificată în acest sens… Mi-a dat nişte cărţi şi m-a pus să citesc…, că pe urmă dau test… Eram mică şi fraieră şi m-am pus pe conspectat serios despre protecţia muncii.” Iată cum instruieşte ea personalul, azi, deşi n-ar fi trebuit să intre în atribuţiile ei: „În timp ce semna m-a întrebat ce am instruit-o.
– Să-ţi pui garoul de gât dacă-ţi spargi arcada şi să nu bagi degetele în priză decât în anumite condiţii”.
Vienela ne povesteşte cu har despre experienţele ei culinare. În speţă, ce gust aveau melcii în Italia: “Mâncare mai proastă, mai rea la gust şi mai greţoasă nu mâncasem niciodată. Melcii păreau cruzi, iar sosul în care zăceau era maro, amar şi înecăcios, dar italienii păreau să nu observe. Mâncau cu atâta poftă, că li se scurgea sosul pe la colţul gurii!” Apoi s-a încumetat să încerce să gătească ea însăşi melci, dar materia primă a fugit din oală…
Florin Răvdan scrie că moldovencele de peste Prut pot face, contra cost, un curs de iniţiere în arta sexului oral. “Să le ținem pumnii cursantelor, nu? Că bănuiesc că vor da examen (oral?) și vor primi diplomă! Mă întreb ce va scrie pe acea diplomă. Oare ceva de genul: Expert-oralist, clasa 1?”
Îţi mulţumesc din nou.
Cu plăcere, din nou!
Eu trebuie sa iti multumesc de mai multe ori! Pentru recomandari, pentru locul in blogroll, pentru comentariile de la fiecare postare… Am ratat la mustata sfarsitul lunii si habar nu am unde sa ma uit cum s-a terminat, cine sunt cei ce figurau in top zece. Mi-a venit ideea de a le multumi la fiecare inceput de luna, intr-un articol.
Dacă n-ai ratat sfârşiutl lumii, tot e bine…
Dacă n-ai ratat sfârşitul lumii, tot e bine…
Nu, n-am incercat dar stiu experientele altor persoane. :))
Lasă, că eu am păţit-o. Eram licean şi megeam cu tramvaiul aproape o oră. Am coborât pe la jumătatea distanţei, pentru treburi urgente. Şi n-aveam unde să mă desfăşor! Am intrat în curtea unor oameni, cu rugămintea ciudată de a-mi permite să le vizitez baia. M-au îndrumat peste drum, unde era un WC public. Era perioada când încă mai mai purtau tâmpiţii după ei un casetofon cu volumul dat la maxim. Într-o cabină a intrat un ţăran cu un casetofon, cu muzică populară. Acum trebuie să-ţi închipui ce fundal sonor aveam pentru a-mi rezolva problema: scremete cu “Mândruliţo-n deal la vie”. Era halucinant. M-a apucat un râs isteric. De atunci, încep să râd când aud muzică populară…
Interesanta rubrica duminicala, mai aflu si eu chestii interesante si descopar bloguri noi 🙂
Mersi 🙂 Inca nu am primit raspuns la intrebare…
Întrebările retorice rămân fără răspuns…
Câţi bloggeri atâtea articole diferite 🙂
E bine aşa. Că doar nu ne-om copia unii pe ceilalţi…
Misto de tot selectia… si utila. Cineva trebuie si sa cearna netul, sa citim numai ce merita…
Mă bucur că o apreciezi.
O reverenta si multumiri pentru articole.
Addicted are un foarte bun articol. La fel si Cotos, foarte interesant.
Utile sfaturile lui Nea` Blogu. Bune.
Da, sunt articole bune pe diverse bloguri.
Timp să ai să le găseşti…
Multumesc pentru mentionarea articolului de pe NeabBlogu.
Si eu am de muuult timp o rubrica, Zapping Blogosferic se numeste, in care recomand articole gasite prin blogosfera.
Cu plăcere!
Vad ca e o moda… Mai era anul trecut, din primavara pana cam pe vremea asta… 🙂
Moda recomandărilor?
Şi acesta e un experiment. Dacă nu dă rezultate bune, caut altceva.