M-am hotărât să înfiinţez o rubrică duminicală permanentă, intitulată, cel puţin momentan, „Recomandările săptămânii”, din lipsă de originalitate, în care să atrag atenţia asupra unor postări care au apărut în săptămâna care tocmai s-a scurs. Desigur, subiectivismul are un rol marcant. Asta nu înseamnă că îmbrăţişez în totalitate ideile care se desprind din ele, dar cred că sunt interesante şi vă îndemn să le citiţi.
Adela spune cu umor că vrea o o glindă în care se privesc bărbaţii şi se văd superbi. Femeia “îşi ridică puţin bluza şi-şi priveşte abdomenul suplu. Încruntă sprâncenele: cele două măsline puse în plus în salata de la prânz încep să se vadă! …Fundul bombat parcă nu mai e aşa bombat, parcă a început să se lăţească, uite, aici, se vede deja. Apucă centimetrul cu mâinile tremurânde şi se măsoară: O, da! Are cu 0,5 cm mai mult decât azi-dimineaţă!”
Eva notează cu sensibilitate în jurnalul ei că fiecare suflet are poezia lui. “Ia un surâs şi oferă-l cui nu l-a avut niciodată… Ia curajul şi pune-l în inima cui nu ştie să lupte. Ia speranţa şi trăieşte în lumină… Fiecare suflet are poezia lui. Când nu se mai încape pe sine de lacrimi şi mirări, pictează, cântă, şopteşte. Suntem oameni, dar rămânem vise. Dacă într-o zi o să mă cauţi şi nu răspund, căuta-mă în sufletul tău… Acolo voi sta mereu.”
Pishky ne atrage atenţia asupra unui proiect altruist. “Proiectul cu pricina se numește ”Taxi Gratis”, dar nu… nu este dedicat oricui, ci doar persoanelor fără posibilități financiare, cu deficiențe locomotorii, vârstnicilor cu probleme de sănătate și persoanelor ce au urgențe minore/majore.”
Ianculescuhimself ne vorbeşte despre viaţă şi cunoaştere. “Fără ca tu să vrei, oferi întotdeauna prioritate oamenilor de la care știi că afli lucruri noi, care te pot ajuta… Am cunoscut oameni care pentru o perioadă de timp au fost izvoare de idei pe care le-am îmbrățișat imediat… Cunosc oameni de la care am învățat o sumedenie de lucruri noi și utile, dar de la care nu mai aflu nimic interesant în ultima vreme.” El concluzionează: “Viața este un proces continuu de cunoaștere”.
Vienela ne îndeamnă să ne cunoaştem bine ţara, înaintea de a face turism prin străinătate. “Gândiţi-vă la cât de ironică este viaţa: mari prinţi ai lumii vin în ţara noastră, îşi cumpără case în satele ascunse şi se bucură de natura generoasă, iar românii noştri fug după cai verzi pe pereţi în afara ţării… De ce trebuie să căutăm pe afară ceea ce avem şi noi aici? De ce trebuie să îi lăudăm pe alţii, în loc să promovăm obiectivele turistice de la noi?” Încerc să dau nişte explicaţii. Nu avem infrastructură. Rămâi cu maşina pe cine ştie ce coclauri, din cauza drumurilor proaste. Nu avem un ministru al turismului ca ea.
Adelinailiescu se gândeşte cu umor că avatarurile (reîncarnările succesive) ar rezolva evoluţia noastră. „Nu cred că avem o singură viaţă… Refuz să cred că venim de nicăieri, din contopirea aleatorie a două celule, şi că ne pierdem în neant… Un câine n-a vrut nici de-al naibii să se dea din drum, îl ocoleau maşinile ca pe sensul giratoriu… Trebuie să fi fost agent de circulaţie în altă viaţă… Vă gândiţi de unde veniţi? Dar mai ales vă gândiţi unde şi cum veţi ajunge data viitoare? Vă rog să nu staţionaţi pe carosabil, pentru că… s-ar putea să-mi iau carnetul de şofer şi eu cam încurc frâna cu acceleraţia…”
Oltelean se întreabă: „Când dracului o să descopere și amețiții ăștia de la Antene că nu degeaba există Google?!” Şi asta pentru că au tradus aiurea că ulei de ricin ar fi ulei de castor! Mai mult, acest produs frumos mirositor s-ar extrage din glandele anale ale animalului şi s-ar întrebuinţa în alimentaţie şi pentru obţinerea diverselor produse cosmetice şi a parfumurilor scumpe.
Fatanaiva îi concepe prima scrisoare fiului ei încă nenăscut: „Atât de tare te iubesc, încât ieri, când mie mi-ai arătat… că eşti băiat, m-am simţit cea mai răsfăţată mămică din lume… Atât de mult te iubesc, încât mi-aş dori ca în viitor să te pot proteja de rău adăpostindu-te tot în mine… Intuiţia maternă se pare că nu m-a înşelat; eu de la început, de când erai numai un bob de dragoste, am ştiut că te numeşti David Alexandru”.
Multumesc muuuuuult.
N-ai de ceeee!
Interesante recomandări.
Pledoaria pentru turism intern m-a mâhnit. Cum să mă duc cu bună știință să fiu jecmanită de bani, prost tratată, și să mă întorc neodihnită, nemulțumită și cu mașina pe butuci ?!… Or mai fi și alte variante, mai bune, dar poți să fii sigur că le nimerești tocmai pe alea ?
Zina draga, mi-as dori nu neaparat sa mergem prin locuri consacrate, unde intr-adevar se spune ca vom fi jecmaniti, ci macar in locurile frumoase si inca neatinse de microbul imbogatirii peste noapte pe carca turistilor. Avem atatea locuri uimitor de frumoase, ne asteapta atatea colturi de natura unde nu ai nevoie de nici un ban pentru a fi fericit. De acolo as vrea eu povesti si fotografii.
Multumesc mult pentru recomandare, Javra!
Cu plăcere!
Da, dar ai fost turistă!
Mulțumesc foarte mult pentru recomandare!
N-ai de ce.
Buna ideea cu recomandari, interesante articole.
Multumesc si eu pentru recomandare.
N-ai de ce.
E chiar o idee buna, sa transmiti din lucrurile care ti-au atras atentia, de exemplu cel al Adelinei, si eu ii citisem postarea si chiar mi-a placut.
Rubrica asta o au şi alţii. De obicei, vinerea. Mi se părea anapoda să laşi sfârşitul săptămânii în aer. Oricum, nu-i ideea mea.
Eu am ales ziua de luni tocmai pentru a putea cuprinde toate zilele saptamanii abia incheiate. Sper sa imi aduc maine aminte sa scriu despre ceea ce am gasit interesant…
Succes!
Bineinteles ca o sa promovez acest link pe Blogatu.ro 🙂
Mulţumesc foarte mult!
Ah, ma bucur ca te-a impresionat micul meu David. 🙂
Să fiţi sănătoşi amândoi!