M-am hotărât să înfiinţez o rubrică duminicală permanentă, intitulată, cel puţin momentan, „Recomandările săptămânii”, din lipsă de originalitate, în care să atrag atenţia asupra unor postări apărute în săptămâna care tocmai s-a scurs. Desigur, subiectivismul are un rol marcant. Asta nu înseamnă că îmbrăţişez în totalitate ideile care se desprind din ele, dar cred că sunt interesante şi vă îndemn să le citiţi.
Bogdan Diaconu a constatat că ne-am săturat de Ungaria: „Ne-am săturat de Ungaria, care vrea respect pentru dispreţul ei faţă de legile româneşti, care propune un dialog în care Viktor Orbán să monologheze despre super-naţiunea maghiară, care pretinde buna vecinătate a Budapestei care să ne dicteze tuturor şi cere toleranţă pentru politica maghiară pornită să anuleze suveranitatea şi chiar existenţa statului român…
Ne-am săturat de Ungaria şi de veşnicele ei pretenţii şi nemulţumiri, în timp ce elevii români sunt alungaţi din şcolile centrale din oraşele Transilvaniei ca să le facă loc copiilor maghiari, în timp ce tricolorul le este interzis copiilor români care ajung să fie pedepsiţi dacă îl poartă. Ne-am săturat de Ungaria şi de steagul secuiesc vârât cu de-a sila peste tot, alături de steagul statului maghiar şi de steagul naziştilor cu cruce şi săgeţi”.
Adelinailiescu se întreabă dacă să se aleagă praful de cadourile celor care ulterior i-au devenit indezirabili: „Oamenii vin şi pleacă din viaţa noastră şi uneori darurile rămân… O vază de porţelan scump primită dar de nuntă de la soacră îţi stârneşte furie, dacă o vezi pe raft după un divorţ. Şi atunci ce faci, spargi vaza ca să nu-ţi mai aminteşti de fosta soacră? Ce vină are vaza? Din cauza vazei ai ajuns la divorţ?
Oare dacă spui ‘să se aleagă praful de tot’, praful ăsta nu tot pe suflet se depune? (…) Fiecare moment cred că are o amprentă proprie, nu cred că trebuie şters cu buretele tot ce s-a întâmplat de la un moment dat şi să anihilezi toate amprentele. Toate au avut un rost, chiar dacă nu s-a terminat frumos. Vrem să uităm şi să negăm tot rostul vieţii noastre numai fiindcă nu ne place finalul? E o soluţie asta sau doar o răzbunare inutilă?”
Radu Herjeu crede că unii profesori îşi merită elevii care debitează perle una după alta: „De fiecare dată când public pe blog perle ale candidaţilor la bacalaureat, apar unii care se îndoiesc de veridicitatea lor… Aşa se întâmplă şi în cazul perlelor aşa-numiţilor profesori aflaţi în examen de titularizare… Astăzi am o colecţie de astfel de trufandale din lucrările de anul acesta de la titularizare…
Răspunderea la întrebări; greşeli ortografice şi ortopedice; elevii pot fi împărţiţi în perechi de câte cinci; elevul se grupează câte unul în bancă, pentru a nu se inspira unul de la celălalt; să interacţioneze plăcut cu colegiii, în combaterea ideilor; încheierea finalului ne arată cum se sfârşeşte întâmplarea povestită; virgula este o întrerupere de sarcină; Florica, deşi a fost prihănită, a rămas cu buza umflată; animalele au obligatoriu patru picioare. Natura le oferă iarbă şi frunze”.
Petre Dalea ne oferă 10 idei pentru securizarea unui blog pe WordPress: „1. Schimbaţi username-ul ‚Admin’. Acest nume de utilizator este generat automat de WordPress, dar în mod evident, trebuie înlocuit cu unul nou… 2. Folosiţi parole puternice… 3. Adăugaţi opţiunea CAPTCHA la pagina de login WordPress… 4. Dacă nu agreaţi metoda cu CAPTCHA, puteţi instala un plugin care limitează încercarile de logare la un număr pe care îl stabiliţi din setări…
5. Protejaţi directorul ‚wp-admin’. Folosiţi un fişier .htaccess în directorul ‚wp-admin’ pentru a permite accesul doar pentru anumite adrese IP… 6. Restricţionați accesul pentru anumite persoane… 7. Interziceţi accesul la plugin-uri… 8. Faceţi un backup… 9. Actualizaţi versiunile WordPress… 10. Fiţi precauţi cu upload-urile”.
interesant
Multumesc pentru mentionare.