Cercetătorii de pe alte meleaguri se căznesc să afle fel şi fel de lucruri. De curând aţi putut vedea când se simt femeile mai frumoase şi câte modalităţi de a face nod la cravată există. Mai nou, nişte oameni de ştiinţă americani au încercat să afle în ce moment al zilei suntem mai mulţumiţi de viaţă. Astfel încât, după ce au lecturat peste 500 de milioane de mesaje ale internauţilor de pe platforma Twitter, au ajuns la concluzia că suntem mai fericiţi dimineaţa, în timpul micului dejun.
Mesajele au fost trimise din 84 de ţări, de circa 2.400.000 de persoane care au scris pe Twitter. Se pare că dimineaţa, revigoraţi de somn, suntem plini de vioiciune şi, pe măsură ce se scurg orele, devenim din ce în ce mai posomorâţi. Aceiaşi cercetători au constatat că cel mai bine ne simţim în weekend. Asta le-o puteam spune noi de la bun început şi nu mai era nevoie de atâta muncă, nervi şi bani cheltuiţi.
În schimb, că suntem mai fericiţi în timp ce luăm prima masă a zilei, personal, nu numai că n-aveam habar, dar simt că mi se face rău de la stomac dacă mănânc la puţin timp după ce mă trezesc. Sunt eu defect, sau sentimentul acela de dezgust se numeşte fericire?
Normal că în timpul zilei devenim din ce în ce mai tracasaţi de jobul nostru şi de vreun şef tembel de la locul de muncă. Aşa că ne cam piere cheful de viaţă. Totuşi, după orele de serviciu, ar trebui să ne înseninăm, nu să ne simţim nefericiţi în continuare. Eu, cel puţin, răsuflu uşurat la sfârşitul zilei de muncă.
Totuşi, cercetătorii au mai tras o concluzie cu care suntem cu toţii de acord: de luni până vineri, stresul se tot acumulează şi suntem din ce în ce mai mai puţin fericiţi, iar weekendul vine ca o binecuvântare.
Oamenii de ştiinţă ne sfătuiesc să încercăm să rămânem optimişti, să evităm certurile, oamenii pesimişti şi cei colerici, precum şi să cerem mai mult timp pentru a ne îndeplini cât mai bine sarcinile de serviciu. Probabil că la ei nu strigă niciun şef certăreţ că-i trebuie gata o lucrare IERI, nicidecum mai târziu…
Concluzia ar fi că suntem cei mai mulţumiţi în timpul mesei de dimineaţă, dacă nu trebuie să mergem la serviciu. Voi sunteţi mai fericiţi atunci când mâncaţi micul dejun?
Eu sar peste micul dejun. Cred că de-asta sunt un om nefericit.
Te înţeleg, multă vreme am procedat la fel, dar nu e bine, Laura. Se pare că, dimpotrivă, ar trebui să fie cea mai săţioasă masă a zilei. Mulţi ani am mâncat o singură masă pe zi, seara, după serviciu. Absolut nesănătos.
Stiu ca ai dreptate, dar e foarte greu sa schimbi un obicei, mai ales daca e unul prost!
Vei schimba asta fiindcă vei dori tu.
Ha, ha, defecta sunt si eu! Nu iau micul dejun niciodata, nu suport sa miroasa a mancare cand abia am facut ochi. Micul meu dejun inseamna o ceasca, doua, de cafea si tigari, cat mai multe tigari. Daca se pun si astea la socoteala, atunci da, dimineata sunt fericita. :))))
Desigur, asta-i o viaţă foarte sănătoasă…
Suna motivant!
Eu sunt fericit si atunci cand servesc un brunch, nu neaparat micul dejun, preferabil insa intr-o zi de vacanta la hotelul Waldorf Astoria.
Da, oriunde, doar departe de serviciu să fie…
Si eu constat ca sunt nefericita. Nu doar fiindca nu iau micul dejun decat daca sunt pe la vreun hotel si-mi pare rau sa-l las, ca tot s-au dat bani pe el. 😉
Ei, vezi cum se poate dezvolta turismul?