Urmează ca viitorul meu socru să-şi sărbătorească ziua de naştere. A fost colonel în armată şi are prestanţa tipică fostelor cadre militare. Altcineva ar fi spus că are un băţ înfipt în şezut, dar eu nu-mi permit… E viitorul meu socru. Sper… Mi se pare tot timpul că mă priveşte cu un ochi critic. Mă rog, are doi ochi, dar înţelegeţi voi. M-am gândit că un ceas de firmă l-ar determina să mă vadă în altă lumină. M-am documentat bine şi am ajuns la concluzia că un ceas Colonel pentru un colonel e foarte potrivit.
Când a venit Alice, iubita mea, la mine, i-am spus ce am hotărât şi m-a privit critic. Mda, îl moştenea pe ta-su!
– Un ceas bun înseamnă un ceas scump. Tu nu eşti cumpărătorul potrivit. Ai vrut să-mi cumperi desuuri din piaţă! mi-a reproşat ea.
– Ah, sor-mea aia cu gura spartă ţi-a spus asta! Tatăl tău e altceva. Va fi socrul meu, nu-i aşa, i-am spus eu, aruncându-i o privire scurtă, pe el îl respect…
– Pe când pe mine, nu! exclamă Alice.
– Ei asta-i, pe tine nu numai că te respect, dar te şi iubesc, plăcinţico, îi spusei şi mă apropiai de ea, s-o sărut.
– Şi la părinţii mei nu ţii? mă întrebă ea şi-mi întinse obrazul. După ce o sărutai, reluă: Cum e ceasul ăsta, Colonel pentru un colonel?
– Să ţi-l arăt pe internet. Uite. Ceas de mana clasic elveţian Karl Breitner, colecţia Colonel. Are mecanism automat cu 25 de pietre ETA. I se poate vedea funcţionarea prin placa transparentă de pe spate. Pe lângă indicatoarele care arată ora, minutele şi secundele, cadranul are un aspect deosebit graţie unui indicator al datei cu trei poziţii. N-am mai văzut aşa ceva, uită-te mai bine! Cristalul din safir îi conferă protecţie împotriva zgârieturilor şi mătuirii. Putem să-l luăm cu carcasă aurită şi din oţel inoxidabil, ambele cu cadran negru sau argintiu. Cred că cel negru…
– Şi dacă tata era general, nu colonel, ce te făceai? Sau sergent-major?! Cum ai ajuns la el?
– Am căutat pe net ceasuri de lux, ca pentru tatăl tău. Căutasem înainte ceva despre ceasuri elvetiene. Ştii, Elveţia a fost asociată dintotdeauna cu fabricarea ceasurilor de calitate. Câteva companii, cum ar fi ETA şi Ronda, fac mecanisme foarte fiabile şi precise, care se regăsesc în multe ceasuri de marcă…
– Auzi, iubi, la ceasuri elveţiene ai dat de ETA, nu?
– Da, şi orice ceas de calitate are spatele care se înfiletează. Cristalele de safir sunt alegerea pentru cele mai bune ceasuri, datorită clarităţii şi rezistenţei la zgâriere. Un ceas rezistent la apă e foarte bun şi pentru înot dar nu numai. Curelele din piele oferă o eleganţă aparte. Ceasurile de foarte bună calitate costă mult, dar fac toţi banii.
– Păi tot ce ai spus tu are acest ceas Karl Breinter. Cine-i omu’?
– A fost. S-a născut la jumătatea secolului 19 în Marea Britanie. A construit în secret un ceas, la 17 ani. Tatăl lui i-a cumpărat metale şi materii prime de calitate, pentru ca ceasurile fabricate de Karl să fie precise şi valoroase. Toată viaţa şi-a dedicat-o fabricării ceasurilor clasice, precise, de înaltă calitate. Acum sunt făcute în fabrica din orăşelul elveţian Solothurn, cu tradiţie în orologerie.
– Deci denumirea exactă e ceas Karl Breitner Colonel Gold Silver…
– Da, e foarte interesant. După prima asamblare ceasurile sunt dezasamblate, piesele sunt curăţate, asamblate din nou şi gresate, apoi calibrate. Cum meşterii orologieri fabrică ceasurile individual şi manual, ele sunt disponibile în număr limitat. Fiecare ceas are instrucţiuni de folosire, certificat de calitate şi autenticitate, precum şi garanţie. Ceasul are şi o cutie trăsnet, care arată că-i vorba de un produs luxos. Şi, la calitatea asta extraordinară, preţul mi se pare chiar mic, să ştii.
– Da, ai şi tu dreptate o dată-n viaţă, iubi! Să vezi că frate-miu, Sergiu, o să vrea şi el. Sau nu, uite, de Ziua Îndrăgostiţilor, o să-i sugerez prietenei lui să-i cumpere unul. Aceste ceasuri îmi plac!
De ce nu-i cumperi un ceas marca Longines, modelul Hour Angle?!
…ca de la colonel la colonel…
”Pilotul american Charles Lindbergh(colonel) a reusit in 1927 primul zbor solitar peste Oceanul Atlantic, la bordul avionului sau denumit “Spirit of St. Louis” utilizand un ceas Longines, iar ulterior, in anul 1931 pe baza unui proiect al sau, s-a produs modelul Hour Angle ce avea sa revolutioneze navigatia aeriana a epocii, indicand ora GMT si permitand pilotilor sa calculeze “ecuatia timpului” si sa se orienteze mai bine. ”
Ce zici?!
Spor la achiziție și atenție la ochiul critic!
Mulţumesc pentru pont, Cristina!
Cred ca l-ai da gata cu un tratat de istorie militara, ceva legat in piele.Dar sa-l si citesti inainte, sa te dai documentat!
Barbatul meu, ca sa-l impresioneze pe tata, a citit toata istoria lui Stefan cel Mare!:))Daca tata ar fi fost oltean scapa mai ieftin cu Mihai Viteazul, ca n-a domnit decat 8 ani.;))
Vezi! Spune şi tu dacă s-a orientat atunci cînd s-a însurat!
vazui unele care mi-au placut pe la 400 de euroi, dar momentan nu ma tine buzunarul sa dau atat si oricum am vreo alte 5 obiecte prioritare pe lista mea.
Momentan am un ceas aparent ieftin, dar are un aspect mult peste pretul lui.
Ma simt bine cu el si nu da semne ca ar vrea sa se strice, deci prea curand nu o sa il schimb.
De oricâţi bani ai dispune, nu-ţi lua un ceas automatic. Chiar şi cele foarte bune sunt tare imprecise, având o toleranţă de minim 15 secunde pe zi deviere de la timpul real. Ştiu că sunt tare arătoase, dar mai bine ia-ţi unul cu quarţ. E mult mai precis.
Am si unul cu cuart, dar nu ma deranjeaza sa le reglez din cand in cand.
Oricum la reglare ai o margine de eroare de circa 5 secunde, plus ca depinde de ceasul dupa care te orientezi.
Sigur, cum doreşti.
Eu prefer să meargă ceasul la secundă.
Că nu prea se întâmplă, e altă poveste…
Ma crezi daca iti spun ca nu i-am cumparat niciodata cadou socrului meu? Ne-am obisnuit asa, eu nu ii fac cadouri, el nu imi face cadouri… Dar cu soacra mea se schimba situatia, mereu schimbam cadouri intre noi… :))
Ambelor vă e mai simplu decât să faceţi un cadou pentru o persoană de sex opus. Şi în cazul meu e la fel.
Frumos articol. Sper sa castigi pe blogawards.Pupic.
Elena
Mulţumesc pentru urare, Elena!