Am un prieten deschis la minte în general, dar în special când e vorba despre relaţiile amoroase. Tot ce mă tem eu să încerc sau mi-e peste mână să fac, testează el. Ultima lui relaţie de dragoste m-a pus pe gânduri. Am procesat informaţia ca şi cum aş fi trăit-o pe pielea mea şi cred că e cazul să vă prezint concluziile despre viaţa în varianta XXL. Cu tot respectul pentru persoanele rotofeie, a-ţi da întâlnire sau a trăi alături de un om cu multe kilograme în plus poate fi o aventură riscantă.
O să vă arăt, în 10 paşi, ce se poate întâmpla în cazul în care aveţi o astfel de prietenă.
1. În primul rând, fata, orice dimensiune ar avea, trebuie scoasă la o shaorma, nu? Ei bine, prietena prietenului meu n-a înţeles faza cu “o shaorma” şi l-a lăsat lefter încă de la prima întâlnire. Deci prima lecţie: lângă o supraponderală, mâncarea costă mai mult decât crezi.
2. Şi dacă tot vorbim de mâncare, fata asta dorea să se angajeze. Şi nu într-o bibliotecă unde să n-o vadă soarele, ci ea voia contact cu lumea, să servească clienţii. Unul dintre CV-urile depuse a fost la o pizzerie. Bineînţeles, n-a fost angajată şi se întreba de ce. Păi cine şi-ar risca marfa? Mi-o şi imaginez la livrare de pizza: “V-am adus comanda, dar n-a mai rămas decât cutia… Vă costă…”. A doua lecţie: n-ai să vezi niciodată pe scuter o fată mai împlinită.
3. Şi costurile pe care le presupune viaţa alături de o persoană supraponderală nu se opresc aici. Vrei s-o duci la un film? Te costă trei bilete. La teatru, în autobuz, în tren, în avion, la fel! Şi vai de cel care stă în spatele ei la un spectacol! Ca să nu auzi comentarii impertinente, cel mai bine e să închiriezi toată sala numai pentru voi doi, că doar eşti sensibil la nevoile ei, nu? Şi aşa se duce pe linie de suflet salariul tău pe jumătate de an…
4. Îţi imaginezi cum se urcă la volan? Mi-a spus prietenul meu cum e. Cică într-o zi, prietena XXL s-a oferit să-l ducă la serviciu cu maşina ei. La o intersecţie, a dat peste ei un microbuz care a forţat prinderea culorii galbene la semafor. Prietenul meu era bucuros că se află într-o maşina de ultimă generaţie, cu tapiţerie din piele, că fata e odraslă de bogătaş. Dar în urma accidentului, din cauza volumului prietenei sale, susţine mecanicul auto, nu s-au mai activat airbagurile. Deci viaţa poate fi periculoasă alături de o persoană supraponderală.
5. În viaţa de zi cu zi, prietenul meu nu prea avea însă de ce să se plângă. Avea întotdeauna o “pernă” moale pe care să se odihnească. Singurul inconvenient, zice el, e că a trebuit să-şi repare şi apoi să-si întărească cu plăci metalice solide scaunele şi canapeaua, ca să reziste unui suflet atât de mare… Lecţia de viaţă: ca să poţi rezista unei relaţii cu o persoană supraponderală, trebuie să fii dibaci!
6. Şi-apoi, spune amicul meu, avea o mică problemă şi atunci când dormeau, pentru că plapuma nu le ajungea niciodată amândurora. De obicei, el era cel care, în toiul nopţii, rămânea dezvelit. După un timp, şi-a dat seama că trebuie să-şi procure o plapumă de rezervă.
7. Poziţiile de sex erau o altă problemă. Niciodată nu reuşeau să-şi dea seama cine ar ar fi mai bine să fie deasupra. Lecţie de viaţă: în pat cu o fată rotofeie, trebuie să fii mereu inventiv…
8. Au fost într-un weekend la o piscină. Cică s-o susţină să facă sport, dar ideea a fost abandonată imediat după prima scăldare. După intrarea ei în apă, nivelul apei a crescut atât de mult, încât a dat pe dinafară, iar ceilalți înotători au apostrofat-o.
9. Una dintre cele mai chinuitoare probleme pe care le-a avut prietenul meu a ţinut, însă, de psihic. În fiecare zi, el era nevoit să facă pe psihologul. Fata se simţea neatrăgătoare, iar el trebuia să-i spună că nu-i adevărat, că interiorul contează şi alte sugestii de genul ăsta. Drept pentru care, amicul meu a dat şi el în depresie şi şi-a dat seama că e mai bine s-o părăsească.
10. În ciuda faptului că nu-mi place partea asta, probabil că a luat o decizie bună. Pentru că, altfel, conform normelor româneşti, ar fi trebuit, după o vreme, s-o ia de nevastă, să-i umple casa şi timpul cu nişte copii, care ar fi avut 50% şanse s-o moştenească pe mamă și să fie, la rândul lor, grăsuţi. Consideraţi, poate, drăguţi când erau mici, odată ajunşi la şcoală, ar fi ajuns, inevitabil, ţinta batjocurii colegilor. Ştiţi cât de cruzi pot fi copiii. Şi cine-şi doreşte să-şi vadă urmaşii nefericiţi?
Lecţia generală de viaţă: nu te îndrăgosti de o fată rotofeie, dacă nu crezi că poţi face faţă celor 10 puncte de mai sus. Dar dragostea e mereu imprevizibilă. Ca să vă daţi sema de asta, trebuie să vă informez că prietenul meu n-a putut sta departe de grăsuţa lui Dulcinee, s-au căsătorit şi au doi copii rotunjori veşnic flămânzi.
Nu e sanatos ca o femeie sau un baiat sa fie rotunjoara. Insa gusturile multora nu se discuta.
Unele persoane îi găsesc foarte atrăgători pe oamenii rotofei.
De obicei, aceştia au simţul umorului bine dezvoltat
şi sunt veseli şi optimişti.
Cred că e o diferenţă între cerc şi pătrat. Tu ai descris o specie a patrulaterului. În orice caz, destul de misogin articolul.
Ei, am trăit s-o aud şi pe asta! Eu, misogin! Îţi mulţumesc!
Iată ce înţeleg eu prin a fi misogin:
http://javra.eu/ai-spus-femei-el-intelege-curve/
Aliluia! N-ai mai pus poze cu blonde sexy ca sa ma enervezi pe mine! 🙂 Astea sunt chiar educative sa stiu ce ma asteapta daca nu renunt la ciocolata.Eu cred ca o prietena de-asta e buna in caz de atac armat, te ascunzi dupa ea si esti mai in siguranta decat in transee.Sau s-o pui in fata masinii la dezapezire. 🙂
Vai, Adelina, eşti misogină!
Numai Mis, ogina inca nu! 🙂
Un lucru nu mi-e clar. Dacă tot vorbim de femei ce rup chingile patului, blochează funcţiile unei maşini şi mănâncă în cantităţi industriale de ce ne adresăm cu “rotofei”, “plinuţ” sau “grăsuţ”? Părerea me e că astfel de persoane se numesc obeze sau supraponderale. Nu de alta, dar mi se pare o jignire adusă femeilor care se confruntă cu câteva kilograme în plus…nu neapărat din cauza apetitului.
Bine, eu am dat o tentă umoristică şi un final fericit unei probleme foarte serioase.
Dacă pe toate fast-food-urile nu se va scrie “otravă”, “toxic” sau alte asemenea,
vom ajunge un popor de obezi. O altă problemă este faptul că nu se găseşte o rezolvare
medicală bolilor care afectează glanda tiroidă, fiindcă, aşa cum spuneai, nu toţi oamenii
supraponderali mănâncă mult.
dap…au caut un endocrinolog bun de 5 ani
Ţi-l recomand pe dr. Virgiliu Stroescu. A avut nişte emisiuni tv pe tema reţetelor de slăbit. Dacă eşti din Bucureşti sau ai posibilitatea de a veni, îl poşi găsi la policlinica Iancului (chiar în piaţa Iancului). E foarte bun.
O bogatasa excentrica…voia sa lucreze la pizzerie 😉
M-am amuzat. Desi, cred ca multe astfel de persoane chiar au probleme pe care nu si le pot gestiona…
Desigur, o bogătaşă care vrea să facă şi ea ceva şi o ia cu munca de jos.
Yuck!
Deja imi suna a obezitate morbida.
Ai fost rau. :)))))) dar, nu pot sa nu te felicit pentru articol. Felicitari. 😛
Mulţumesc!