Din când în când vă înfăţişez lumea şi diversele ei aspecte în viziunea oamenilor de spirit care au formulat motto-uri, cugetări, butade, panseuri şi vorbe de duh despre diverse subiecte inspirate din viaţa cotidiană. Au devenit citate celebre, sunt maxime şi aforisme. Nu uit nici de proverbe, zicători şi nici de epigrame. Astăzi vă prezint câteva vorbe de spirit despre logodnă.
Logodnicul este un om fericit care se pregăteşte să-şi piardă fericirea. (Enrique Jardiel Poncela)
În programul de împăduriri, a fost trecută şi logodna codrilor seculari cu pădurile virgine! (Ananie Gagniuc)
Ne-am logodit şi urma să ne căsătorim. Trimisem invitaţiile, făcusem probă la frac, iar cu 24 de ore înainte de nuntă, ea a murit de gripă. Cum am mai spus, femeile sunt nestatornice şi deloc de încredere. (Replică din filmul Viaţa particulară a lui Sherlock Holmes)
Ce înseamnă să fii logodit? Este ca și cum ai fi arestat preventiv înainte de a fi condamnat la închisoare pe viaţă. (Anonim)
Cu cât îi citesc pe pesimişti, cu atât iubesc viaţa mai mult. După lectura lui Schopenhauer, îmi pare rău că nu-s logodnic. (Emil Cioran)
Cum se face că din atâtea logodnice ideale ies atâtea soţii infernale? (Pavel Coruţ)
O perioadă mai lungă de logodnă oferă oamenilor posibilitatea să studieze caracterul, ceea ce este întotdeauna recomandabil. (Oscar Wilde)
Logodna: E-un acord bilateral/ Într-un cadru afectiv/ Şi-un modest aperitiv/ La festinul nupţial. (Jean Buhman)
Sub coroane majestoase, arborii se logodesc anual, adăugându-şi mereu alte inele. (Gheorghe Mihail)
Dragostea nu este creată întotdeauna la altar. Dragostea nu are nevoie de un inel de logodnă. (Marion Davies)
Pentru ea, orgasmul e o religie, un scop, un imperativ suprem al igienei, un simbol al sănătăţii, dar totodată un orgoliu, care o deosebeşte de femeile mai puţin norocoase, ca un iaht sau ca un logodnic celebru. (Milan Kundera)
Care poate fi cea mai mare decepţie a unui logodnic? Să ceară mâna fetei şi să primească piciorul tatălui ei. (Anonim)
Întotdeauna să te căsătorești dimineața devreme. În felul ăsta, dacă nu iese bine, cel puțin n-ai pierdut toată ziua. (Mickey Rooney)
Gelozia logodnicului este un omagiu, aceea a soţului o ofensă. (Carmen Sylva)
Mărturisire de logodnă: O privire de la fată/ Mă îmbată,/ Maică-sa, când mă priveşte,/ Mă trezeşte. (Ioan Martin)
Inelul de logodnă reprezintă pentru bigami o gaură în lege. (Milan Kaucic)
Logodna înseamnă mai mult decât un inel. (Russ Harris)
Preaviz: O logodnă, efectiv,/ E arestul preventiv/ Ce premerge, ca prefaţă,/ Condamnarea lor pe viaţă. (Elis Râpeanu)
Logodnicul meu şi cu mine avem o mică neînţelegere. Eu îmi doresc o nuntă într-o biserică mare, cu domnişoare de onoare şi o recepţie fără nici un fel de economii; el îşi doreşte să rupă logodna. (Sally Poplin)
Aş vrea să spulber mitul că atunci când pui un inel de logodnă pe degetul unei femei, creierul ei se opreşte. (Marilyn Quayle)
Gândeşte-te întâi la pâine şi apoi la logodnică! (Proverb scandinav)
Superstiţie: Deşi vuia iubirea ca taifunul,/ Şi-au amânat a lor logodnă,/ Că lui mereu îi tăia drumul/ Pisica blondă. (Adi Sfinteş)
Inelul de logodnă – singura cătuşă de aur. (Mato Jerinic)
Unei amice: La logodnă îţi spunea:/ – Te-aş mânca, iubita mea!/ Şi-n doi ani de căsnicie/ Te-a mâncat, ce-i drept, de vie! (Ilie C. Iancu)
Logodeşte, Doamne, apetitul de muncă al neamului cu cel de distracţie al românului! (Vasile Ghica)
Cu poezia s-au logodit mulţi. Dar nelegitim. (Vasile Ghica)
Cauza principală a divorțului este căsătoria. (Anonim)
Logodnă ratată: Cu frenezie, sub frunziş,/ A luat inelul minunat./ L-a acceptat cu ochi închişi,/ Când i-a deschis, l-a refuzat. (Valentin David)
Cauza principală a divorțului este căsătoria. (Anonim)
Poezia şi ştiinţa: s-a tot încercat un mariaj între acestea două, de nu ştiu câte ori, în mintea nu ştiu câtor ambiţioşi tineri oameni de litere. Dar de fiecare dată, ori se rupea logodna, ori, chiar dacă se cosuma căsătoria, nu rodea decât avorturi. (Aldous Huxley)
Bărbații se căsătoresc pentru că sunt obosiți. Femeile, pentru că sunt curioase. Amândoi sfârșesc dezamagiți. (Oscar Wilde)
Căsătorie postmodernistă: S-au logodit şi au noroc…/ Bătrân, cu casă, masă, bani,/ El a trecut prin vânt şi foc,/ Ea a trecut… de şaişpe ani! (Janet Nică)
Avea o intenție cu desăvârșire onorabilă: adică să jefuiască o doamnă de averea ei cu ajutorul căsătoriei. (Henry Fielding)
Bărbații o duc mult mai bine decât femeile. Pe de o parte, se căsătoresc mai târziu. Pe de alta, mor mai devreme. (Henry Louis Mencken)
Căsnicia este partea întunecată a lunii de miere. (Leonid Sukhorukov)
Dragostea imatură spune „Te iubesc pentru că am nevoie de tine”. Dragostea matură spune „Am nevoie de tine pentru că te iubesc”. (Erich Fromm)