Prieteni, de Moș Nicolae, am primit cadou un telefon mobil Apple iPhone X, 64GB, 4G, negru. Costă peste 5.000 de lei, dar am fost îndeajuns de cuminte pentru a mi se dărui, iar Moșul, foarte darnic. Bineînțeles, voiam să-i probez toate funcțiile, deci îl aveam la îndemână. Dar a fost îndeajuns să-l scap o clipă din ochi, când m-am dus până în bucătărie, iar fiul meu în vârstă de 2 ani, l-a apucat cu o mână și l-a scăpat pe jos. Știți cum e, când apare neprevăzutul, crezi că ai ghinion.
Eu tocmai mă întorceam cu o ceașcă de cafea. La rândul meu, eram cât pe ce să scap ceașca din mână. Altul, mai nevricos, putea face atac de deces! Degeaba am strigat „Nu!”, inevitabilul s-a produs: noul meu smartphone a ajuns pe podea. Ochii minții mele l-au văzut făcut fărâme, însă am avut noroc, telefonul căzând pe covorul gros din living. N-avea nicio zgârietură. Oricum, vina ar fi fost a mea, nu trebuia să-mi las telefonul nesupravegheat.
De curiozitate, am intrat într-un atelier de reparații GSM și am întrebat cât m-ar costa schimbarea display-ului unui iPhone X ca al meu. În final, omul a priceput că nu voiam reparația, ci doar să aflu prețul ei. Mă sprijineam de tejghea, așteptându-mă la un șoc, dar nici chiar așa. Mi-a răspuns liniștit: „2200 de lei”. Mi s-a tăiat răsuflarea. Cât? Pe ce?! Mă, voi nu sunteți zdraveni!
Am ieșit din atelier cătrănit, dar m-am dumirit repede că prețul pentru o astfel de reaparație nu era mare. O reparație capitală poate costa și până la 60% din prețul unui aparat sofisticat. Ori, în aceste condiții, prețul display-ului era explicabil. M-a luat durerea de cap: dacă am vreun pocinog, m-am ars! Voi ce ați face?
Mi-am sunat un prieten chiar de pe obiectul durerii mele de cap. Mitică fiind inginer electronist, l-am întrebat cum aș putea preîntâmpina pericolul de a mi se sparge telefonul iPhone X.
– Aha, te-ai înnoit? Să-ți fie de bine!
– Se aprobă, așa să-mi fie! Zi, cum pot rămâne cu telefonul întreg, dacă îmi scapă pe ciment!
– Mde, ghinion de neșansă, ceasu’ rău, pisica neagră! Ai dat un purcoi de bani pe un telefon, fără să mă consulți?
– E cadou de la sor-mea, că-s băiat bun…
– Ei, atunci să-l folosești sănătos! Tu ce-ai face?
– Păi, dacă încă nu există o protecție de Doamne-ajută…
– Cum să nu existe? Caută-i pe băieții de Smart Protection și-ți rezolvi problema! Au și folie, și sticlă…
I-am mulțumit și am căutat pe net folie de protectie Clasic Smart Protection pentru iPhone X. Mai lucrasem cu această firmă pentru alte două telefoane și o tabletă. Fusesem foarte mulțumit, dar Apple iPhone X e de puțină vreme pe piață și nu mă așteptam să existe folie de protecție pentru el.
Totuși există, la un preț foart bun: 49 de lei (redus de la 59 de lei). Folia de protecție Clasic Smart Protection, de calitate premium, are 4 straturi, cu grosimea totală de doar 0,2 mm. Stratul de suprafață e din polimeri elastomeri, iar zgârieturile fine se șterg în timp. În interior e stratul de calitate optică și cel de dispersare a șocurilor. Sub ele se află un strat din silicon activ care oferă aderență și anduranță.
Pelicula a fost creată cu nano-tehnologie și se mulează pe orice suprafață curbată. Beneficiem de claritate full HD și culorile display-ului rămân cele originale. Folia de protecție e invizibilă și ușor de instalat, iar pachetul conține: folia clasic smart protection, microfibră, card, Smart Spray, instrucțiuni, cupon de reducere.
Avea dreptate Mitică: exista și sticla de protectie Fulldisplay Tempered Glass pentru iPhone X negru. Folia Tempered Glass conferă protecție specială, având în componență sticlă tratată termic și chimic pentru a proteja display-urile de șocuri si zgârieturi, absorbind impactul. Acoperă tot ecranul telefoanului. Conține silicon activ pe tot spatele acestuia și oferă protecție inclusiv pentru marginile laterale curbate.
Sticla aderă pe display cu ajutorul unui silicon activ turnat pe tot spatele produsului. Făcută din sticlă tratată termic de înaltă calitate, oferă protecție anti-șoc foarte ridicată, păstrând calitatea rezoluției. Ultra Smart Protection oferă ecranului o claritate de necrezut. Are un strat special anti-ulei și anti-amprentă. Duritatea suprafeței este maximă: 9 Hardness.
E cea mai bună protecție „anti-explozie” și protejează telefonul împotriva loviturilor. Dacă totuși se sparge, nu se dezintegrează în bucățele mici, rămânând compactă. Pachetul conține: Kit de instalare + o folie de sticlă securizată Tempered Glass – Ultra Smart Protection Fulldisplay, la prețul de numai 69 de lei (redus de la 83,10 lei).
Mi-am informat mărinimoasa soră că-l aștept cu drag pe Moș Crăciun, care să-mi aducă o protecție pentru telefonul primit de la Moș Nicolae. Vedeți, prieteni? Toate problemele au soluție, iar paza bună protecție se numește. La mulți ani și sărbători fericite!