Într-un restaurant american poţi să mănânci şi să plăteşti cât vrei, indiferent de consumaţie. Dana Parris, ingenioasa proprietară a restaurantului Just Cookin, din Dallas, Carolina de Nord, susţine că în acest fel a reuşit să-şi tripleze câştigurile. „Suntem într-un oraş foarte mic şi, pe perioada de vară, afacerile se duceau în jos, a declarat Dana Parris. Casa de marcat ne îngreuna afacerea. Am predat controlul ei clienţilor şi a fost cea mai bună decizie.”
Parris a pus în restaurant un afiş pe care scrie cu litere de-o şchioapă: „Cât valorăm noi? Nu avem preţuri, nu avem note de plată, plătiţi exact atât cât consideraţi că valorează mâncarea pe care aţi servit-o”.
Clienţii au reacţionat în diverse moduri. Bineînţeles, aşa cum era de aşteptat, au apărut şi consumatori noi, care înainte nu-şi permiteau să ia masa în acest restaurant, care plătesc puţin, pe când clienţii vechi, plăteasc ceva mai mult decât de obicei. Una peste alta, restaurantului îi merge mult mai bine.
Cei mai mulţi locuitori ai Dallasului au lăudat iniţiativa lui Parris, cu toate că au existat şi critici pe pagina de Facebook a restaurantului. Dana Parris se gândise iniţial ca acest program să nu dureze decât cel mult o săptămână, dar el are atât de mult succes, încât nu ştie când şi dacă îl va încheia.
Acum, haideţi să ne gândim în ce mod ar reacţiona consumatorii români în faţa unei asemenea stări lucruri: să se ghiftuiască după pofta inimii şi, la sfârşit, să plătescă orice sumă consideră că merită ce au mâncat.
Păi, în primul rând, restaurantul ar fi populat cu şatre de romi murdari, hulpavi şi zgomotoşi, precum şi de boschetari, care ar mânca de parcă ar fi ieşit din spital şi, la sfârşit, ar strâmba din nas şi ar plăti, în silă, o nimica toată. În schimb, fireşte, ar face un gest elegant şi ar pleca luând tacâmurile cu ei, drept amintire. Imediat localul ar fi închis.
Totuşi, cred că nu există niciun proprietar de restaurant atât de nesocotit încât să facă o asemenea încercare. Voi ce credeţi că s-ar întâmpla după o astfel de iniţiativă, într-un târg de provincie sau într-un oraş mare din România? Vă reamintesc faptul că legea nu permite discriminarea şi nu i se poate interzice nimănui accesul în restaurant.
Sursa: aici
Pai la cat sunt de grasi cei din poza, cred si eu ca patronul o duce bine :))
Da, după câte îmi pot da seama, e un restaurant fără pretenţii, dacă vin clienţi astfel îmbrăcaţi…
Oricum, reclama care i s-a făcut nu putea decât să-i crească vânzările.