Fitoterapia este o metodă de tratament bazată pe folosirea ierburilor şi a plantelor medicinale. De veacuri, s-au folosit plante medicinale pentru vindecarea a diverse boli. Această ştiinţă s-a transmis din generaţie în generaţie şi, în zilele noastre, prin folosirea ierburilor, pot fi vindecate boli grave. De exemplu, prin fitoterapie se poate ameliora starea bolnavilor de leucemie sau diabet. De asemenea, prin intermediul ei se pot vindeca boli de inimă, hepatita şi alte afecţiuni.
Mulţi medici sunt convinşi că, spre deosebire de acţiunea unui medicament sintetic, cel pe bază de plante sau ierburi are efecte mai îndelungate.
Pentru bolnavii de leucemie, ei recomandă tratamentele naturale. Dacă pacienţii sunt copii, se pisează fructe uscate de nalbă de pădure (Malva silvestris), care se amestecă cu rânză uscată de miel. Se ia câte o linguriţă din acest amestec, cu puţină apă, de două ori pe zi. În cazul în care bolnavii de leucemie sunt adulţi, aceştia vor bea suc de rădăcină de nalbă de pădure. Un alt tratament recomandat de fitoterapeuţi este ca bolnavul să bea un decoct din boabe de grâu, ovăz, porumb, mei şi secară.
În cazul bolnavilor de diabet, fitoterapeuţii recomandă ca aceştia să bea un decoct din vârfuri de mur (Rubus fructicosus). Un alt tratament este acela de a se bea un ceai preparat din frunze de afin (60 g), teci de fasole (10 g), frunze de urzică (10 g), frunze de mesteacăn (20 g). Din acest amestec se ia o linguriţă şi se fierbe cel mult 10 minute. Se bea înaintea fiecărei mese principale un ceai cald, neîndulcit.
Hypocrate îşi trata pacienţii cu fitoterapie
Până în secolul al XIX-lea, când a început să se dezvolte chimia, natura a fost laboratorul farmaceutic al umanităţii. Conform documentelor vremii, Hypocrate, părintele medicinei, îşi trata bolnavii cu fitoterapie.
În ultima vreme, pentru vindecarea diverselor boli, s-a revenit la remedii naturale. Împreună sau separat, alimentele naturale, tehnicile de meditaţie şi metodele de relaxare contribuie la vindecarea multor boli. Aceste metode de vindecare ţin cont de impactul emoţiilor asupra organismului.
Madicina naturală acordă o atenţie specială remediilor antice, originare din China, Japonia, India şi Tibet. După mii de ani de experienţă, s-a constatat că multe afecţiuni se vindecă rapid cu ajutorul ierburilor şi a plantelor în fitoterapie, cu ace subţiri în acupunctură, dar şi cu ajutorul culorilor şi a încărcării cu energia pozitivă a cristalelor.
Bolile se vindecă mai repede cu ajutorul plantelor
Medicii au constat că afecţiunile cel mai des întâlnite se vindecă mult mai repede şi recidivează mai greu, atunci când sunt tratate cu ajutorul plantelor.
Rănile care sângerează se tamponează cu vată îmbibată cu apă călduţă, apoi se acoperă cu comprese cu decoct de scoarţă de stejar.
Balonările: împotriva lor se foloseşte infuzie de frunze de mentă şi pelin.
Migrenele cauzate, în general, de depresie şi stres se tratează cu infuzie de roiniţă.
Stări de nervi: se mestecă tulpini de ienupăr (fără a le înghiţi) sau se bea un pahar cu apă în care s-au adăugat câteva picături de valeriană.
Insomnia: pentru a o combate, se bea infuzie de salvie.
Durerile de stomac se înlătură bând decoct de pelin sau mestecând tulpini de ienupăr, fără a le înghiţi.
Menstruaţia neregulată şi dureroasă: se bea infuzie de rozmarin, în cazul unei cantităţi mici de sânge eliminat, sau infuzie de rădăcini de valeriană, flori de muşeţel şi frunze de mentă, dacă hemoragiile sunt abundente.
Gingivita se vindecă clătind gura cu tinctură de arnică şi cu infuzie de flori de muşeţel.
In natura exista remedii pentru mai toate bolile noastre…Unele s-au descoperit…altele urmeaza sa se descopere. La remedii naturale ma refer. 🙂
Cu siguranţă, a avut grijă Creatorul. Ai văzut animalele cum mănâncă nu ştiu ce ieburi, dacă le doare stomacul?