Temperatura apei pentru baia bebelușului se testa cu cotul!

Sora mea, Nadia, trebuia să-i facă prima băiță  bebelușului ei. Cel mai emoționat părea a fi proaspătul tătic, George. Prietena mea, Ioana, era asistentă medicală la o maternitate și o chemasem s-o ajute pe tânăra mămică să-i facă prima băiță nepoțelului meu. Cu această ocazie, am aflat că asistentele din maternitate, înainte de a băga bebelușii sub jetul de apă de la chiuvetă, verificau temperatura apei cu cotul!

Zonele cele mai sensibile sunt încheietura mâinii și cotul. Acum mai sigur e să se folosească un termometru special pentru baie. Unele dintre termometre, la valoarea de 37°C, au o față zâmbitoare care anunță că apa e tocmai bună pentru baia copilului.

Temperatura apei se măsoară după ce cădița e plină cu apă. Important e să fie toată apa de care e nevoie pentru baie, pentru a nu suferi schimbări de temperatură. Temperatura ideală a apei e de 37-38°C.

Fiind ucenică în meseria de mămică, Nadia avea nevoie de ajutor. Ioana o dăscălea. Pentru bebeluș trebuie să aibă o cădiță de plastic, pe care s-o amplaseze așa încât să se miște fără opreliști. N-ar fi rău să așeze un prosop moale în cădiță, pentru că bebelușul va avea o stabilitate mai mare.

Timpul pentru baie e bine să fie ales în funcție de programul de somn al micuțului. Trebuie programată dimineața, înainte de a-l hrăni. Dacă l-ar îmbăia după una din mese, poate voma din cauza agitației. Sigur, poate alege să-i facă baie pe seară. Bebelușul trebuie bine învelit imediat după îmbăiere și să nu-l ducă într-un mediu rece.

În dormitorul copilului trebuie păstrată o temperatură potrivită, caldă mai ales în timpul iernii. Vara, aerul condiționat trebuie închis, ca și ușa și ferestrele, pentru a evita formarea curentului.

Bineînțeles, îi poate oferi bebelușului un masaj ușor după baie. Se recomandă spălarea feței și a părului la sfârșitul îmbăierii, fiindcă poate deveni agitat și ar fi mai dificil să i se spele restul trupului. Astfel, se va reduce timpul petrecut cu părul ud.

Unii pediatri spun că baia zilnică e un ritual de circa un sfert de oră, după care copilul adoarme mai ușor. Alții opinează că ar fi cam multe șapte băi săptămânal. De obicei, bebelușul se murdărește pe mâini și în zona gurii. Doar aceste zone trebuie spălate zilnic, iar în rest, din două în două zile. Spălatul prea des crește riscul apariției de eczemă și alergii.

– Nu face risipă de pudră de talc! spuse Ioana. Folosește un puf sau un prosopel pentru aplicarea unei pudre speciale pentru bebeluși. Evită zona feței și cea genitală!

Îmbăierea bebelușului nu-i chiar fizică cuantică, dar fără ajutorul unei asistente versate, pare cam greu să-i faci baie copilului. În maternitate, bebelușii sunt îmbăiați sub jetul de la chiuvetă, pe bandă rulantă. Dar când mama trebuie să-i facă baie prima oară propriului copil, aceasta are mari emoții. În camera de baie trebuie să fie 22-25°C.

Discutam despre asta cu cumnatul meu, George, care se liniștise văzându-și odrasla pe mâinile pricepute ale iubitei mele. El spunea că nu trebuie nici cot (ce instrument e ăsta?!), nici termometru, fiindcă există pe piață baterii termostate pentru cadă. Acestea oferă un control precis al temperaturii și al debitului. În plus, au și opțiunea de siguranță  prin care temperatura nu poate crește peste o anumită limită de confort, deci previne arderea pielii.

Un coleg de serviciu îi recomandase magazinul online Neakaisa.ro, care comercializează obiecte sanitare pentru amenajarea băii, dar și produse pentru amenajarea casei. Aici există o varietate de peste 8.000 de produse de la producători renumiți din categorii diverse, astfel încât o locuință să fie perfect amenajată după propriul gust.

NeaKaisa a început cu o gamă mică de produse pentru casă și grădină și a crescut până la peste 9.500 de produse din categorii variate, de la vase de toaletă, lavoare, căzi și baterii baie & soluții complete de amenajare casă, până la întreținere grădină, generatoare, freze de zăpadă și compresoare. În 3 ani de activitate a avut peste 15.000 de clienți cu peste 18.000 de comenzi.

George pusese ochii pe o baterie cadă Grohe Grohtherm SmartControl termostatică. Gama Grohe SmartControl este o unitate de control creată pentru băile în care dușul este un mijloc de relaxare, dar și de revigorare după efort fizic.

Sistemul inovativ Grohe Smartcontrol te lasă să alegi volumul de apă și tipul de duș preferat. Senzivitatea elementelor termice prin tehnologia Grohe Smartcontrol garantează livrarea fluxului de apă la temperatura dorită într-o fracțiune de secundă și îl menține constant pe întreaga perioadă a dușului sau băii. Forma pătrată sau rotundă acoperă întregul corp încastrat și, indiferent care sunt preferințele personale în materie de volum de apă sau temperatură, totul e doar la o simplă apăsare de buton.

Specificații tehnice

– montare pe perete

– fără risc de opărire cu Grohe CoolTouch

– Grohe SafeStop – oprire de siguranţă la 38°C

– limitare opțională de temperatură la 43°C GROHE SafeStop Plus inclusă

– Grohe TurboStat cartuş compact cu termoelement din ceară

– ajustarea debitului prin rotire, de la EcoJoy la volum complet

– etajeră de duș Grohe EasyReach integrată

– scurgere cu aerator

– valve unic-sens și filtre impurităţi încorporate

– protecţie împotriva refluxului.

Garanția e de 60 de luni.

Eram încântat de ce aflasem şi-mi priveam iubita vorbind aproape tot timpul, deşi mâinile nu-i stăteau o clipă. Îmi închipuiam că acela e bebeluşul nostru şi simțeam că viaţa de familie este minunată, când micuțul surâde fericit, după o băiţă de numai 15 minute.

Comments

comments

2 Comments

  1. Raluca 27/04/2020
  2. Bogdan 03/05/2020

Leave a Reply