Stresul de la locul de muncă poate provoca dureri de cap şi indiferenţă sexuală faţă de partener, contribuind din plin la destrămarea relaţiilor de cuplu. Există însă câteva trucuri pentru alungarea stresului, aşa încât, în momentul când ajungeţi acasă, trebuie să aveţi puterea să lăsaţi deoparte problemele de serviciu.
Rezolvaţi cele mai grele sarcini la începutul zilei, lăsându-le pe cele mai uşoare către sfârşitul programului de lucru.
Faceţi o listă cu problemele de rezolvat a doua zi! În acest fel, nu va mai fi nevoie să vă gândiţi la ele, acasă, înainte de a adormi.
Faceţi o plimbare, înainte de a ajunge acasă, pentru a vă relaxa, după orele de serviciu.
Ascultaţi muzică, în drum spre casă, dacă aveţi posibilitatea.
Evitaţi orice discuţie legată de slujba voastră cu partenerul, atunci când ajungeţi acasă. Trebuie să încercaţi să vă detaşaţi de problemele legate de job.
Îmbrăţişaţi un om în care aveţi încredere! Când strângi pe cineva în braţe, îţi scade presiunea arterială, dar creşte starea de bine. Se pare că îmbrăţişările constituie cea mai redutabilă armă în lupta împotriva stresului, fobiilor şi anxietăţii, dar numai atunci când persoanele se cunosc şi au încredere una în cealaltă. Când oamenii se îmbrăţişează, este secretată oxitocina, aşa-zisul hormon al dragostei, care susţine sentimentul de ataşament dintre membrii unui cuplu, sau dintre copii şi părinţi.
Cercetătorii susţin că efectele pozitive ale îmbrăţişărilor sunt cauzate de secretarea oxitocinei, aşa-zisul hormon al dragostei, care susţine sentimentul de ataşament din cuplu sau dintre părinţi şi copii. Cel mai important factor care determină efectele pozitive ale îmbrăţişării este încrederea.
Faceţi un duş şi îmbrăcaţi-vă într-un halat, imediat ce aţi intrat în propria locuinţă.
Beţi un pahar de vin în fiecare seară, tot pentru a vă relaxa înainte de culcare. Conform unor studii, chiar mai multe pahare vă ajută să vă destresaţi. Alcoolul stimulează eliberarea hormonului stresului, cortizolul. Alcoolul şi stresul se stimulează reciproc. Apelăm la alcool ca să scăpăm de stres, iar stresul reduce efectele alcoolului consumat în exces.
Dar chiar vreţi să vă destresaţi? Trebuie să ţineţi seama de faptul că stresul are efecte benefice asupra sistemului imunitar. Cercetătorii au descoperit un important efect binefăcător pe care îl are stresul asupra organismului. Creierul, prin eliberarea hormonilor de stres, pregăteşte sistemul imunitar pentru a face faţă agresiunilor.
Stresul pe care îl au pacienţii atunci când ştiu că vor fi supuşi unei intervenţii chirurgicale ar putea avea un efect benefic, ajutându-i să se vindece mai repede după operaţie. Însă stresul este binefăcător doar în cantităţi moderate. Dacă trupul e supus unui stres perioade mai lungi, săptămâni sau luni la rând, efectul lui va fi nociv.
Bună idee! Pe-asta cu paharul de vin n-o încercasem… 😀
Ai grijă, creează dependenţă!
Dus si vin, o combinatie foarte sanatoasa. Insa, un vin de calitate e greu de gasit.
Unii spun că vinul poate fi înlocuit cu coniac, care tot din vin se face…
Întotdeauna, când am o zi plină, fac lucrurile mai importante şi mai dificile la prima oră.
Tratamentul cu vin îl aplic şi eu din când în când şi e chiar foarte bun. 😀
Nebunatico, bănuiam eu că-ţi place vinul!
foarte bune sfaturile
Sper să te ajute.
Ha, ha, eu sunt persoana care îmbrățișează, ascultă muzică și face duș, îmbăindu-se și uitând de toate, destresându-se de orele, zilele, lunile ”neinspirate”, aruncând ”pe apa sâmbetei” răul! ”Cele rele să se spele, cele bune să se adune!”
…E bună și chestia cu vinul, sună bine! Ia să-l sun pe bărbată-miu să ia o sticla de vin bun, să ne destresăm un pic!
Ce ne-am face fără tine și sfaturile tale de bun augur?!… Te-am inventa și reinventa!
O seară fără stres!
Mulţumesc, la fel şi ţie, Cristina!
Bifez aproape toate punctele cu brio 🙂
E un lucru de laudă pentru amândoi…
Prea multe metode 🙂 Pana la urma si ele ne streseaza, ca nu stim pe care s-o aplicam 🙂
De asta am şi scris, ca să vă scot din sărite…
Aşa. Şi continuarea?