O ipoteză în vogă a oamenilor de ştiinţă este că doar 7% din numărul total al neuronilor din creierul uman de azi determină inteligenţa omului din secolul 21. 93% din numărul total al neuronilor din alcătuirea creierului definea inteligenţa hominizilor. Cei mai mulţi neurologi au concluzionat că evoluţia creierului s-a încheiat, iar capacitatea noastră intelectuală nu mai poate creşte. Dar mulţi cercetători cred că ne putem utiliza mai eficient neuronii “adormiţi” pentru dezvoltarea altor capacităţi.
De exemplu, se presupune că dacă ne-am folosi 50% din capacitatea creierului, am putea levita şi comunica telepatic. De asemenea, ne-am dezvolta foarte mult capacităţile telekinetice şi am putea mişca după voie obiectele cu puterea gândului. De altfel, cercetătorii în domeniul paranormalului sunt convinşi că unii vizionari şi profeţi religioşi puteau să-şi utilizeze creierul într-o proporţie mult mai mare decât restul oamenilor, astfel lămurindu-se caracterul supranatural al faptelor şi prevestirilor lui Iisus ori Mahomed.
Creierul nostru e mai inteligent decât noi!
Pare a fi o butadă, dar e foarte aproape de adevăr. Dacă am reuşi să ne folosim 15% din potenţialul creierului, foarte probabil am fi nişte genii. De altfel, neurologii nemţi spun că Mozart sau Beethoven au reuşit această performanţă. Desigur, şi ruşii se laudă cu Iuri Gagarin sau Mendeleev ai lor. Aşa putem extrapola şi am explica genialitatea altor vârfuri în domeniul lor de activitate. Totuşi, conform altor cercetători, gradul de folosire a minţii umane e mai mare decât se crede.
Dacă am putea să utilizăm 25% din puterea creierului, am avea control total asupra organelor noastre interne şi a tuturor muşchilor, am reuşi să facem calcule matematice complexe, pentru care acum folosim calculatorul, şi am învăţa o limbă străină în maxim trei zile. Sună SF, nu-i aşa?
Dacă ne-am folosi curent de 75% din capacitatea creierului, cercetătorii sunt convinşi că în cel mult cinci minute am învăţa concomitent trei limbi străine, cum ar fi greaca veche, chineza şi sanscrita. Şi numai atât: în acest timp, am compune câteva capodopere, am levita şi am rezolva nişte calcule matematice atât de complexe, încât nici nu ni le putem închipui.
Dacă am reuşi să ne folosim 100% capacitatea creierului, se apreciază că n-am mai avea nimic de aflat, am fi un fel de zei şi probabil ne-am plictisi de moarte… Dar să revenim cu picioarele pe pământ! Se pare că inteligenţa a apărut absolut întâmplător şi, deocamdată, ne putem folosi doar 5-7% din potenţialul creierului. Nu se ştie de ce, dar asta-i situaţia: creierul e un uriaş adormit pe care nu suntem în stare să-l trezim.
Cercetătorii spun că limbajul articulat ar fi răspunzător pentru apariţia raţiunii şi a planificării pe termen lung. Asta ne-ar deosebi de animale. Astfel s-ar fi dezvoltat şi conştiinţa, pe care unii o mai numesc şi cunoaştere de sine. Curios, dar deocamdată nu ştim dacă aceasta e apanajul umanităţii sau e prezentă şi la alte animale. De asemenea, nu ştim dacă oamenii au avut întâietate la conştiinţă.
Specialiştii afirmă că evoluţia creierului s-ar fi terminat în vreo două milioane de ani şi s-ar fi desăvârşit acum 100.000 de ani, fiinţele cugetătoare de atunci fiind perfect identice cu oamenii de azi. Dar nimeni nu-i în stare să explice de ce nu ne puten folosi mai mult de 7% din capacitatea creierului.
Ce bine ar fi să pot mişca obiectele cu puterea minţii. N-ar mai trebui să mă dau jos din pat ca să iau telefonul de pe birou. 🙂
Sigur, ai putea face asta, ţi-ar satisface comoditatea, dar n-ai face altceva cu capacităţile tale?
Cred ca e bine.. Dar nici putina miscare nu ar strica cate o data..
Spirit de autoconservare. Există riscul să-ți prăjești neuronii la o activitate mai intensă de 7% 🙂
E o teorie, dar nu ştiu dacă stă în picioare…
Daca nu ar fi fost predestinati folosintei restul de neuroni, dc i-am mai fi avut?!?
De ce avem atatia neuroni daca tot nu-i folosim? Ii caram degeaba , consuma glicogenul de pomana…sau poate sunt piese de schimb pentru aia 7 % care se uzeaza repede?!Uite, eu de-a naibii de maine o sa folosesc 8%!Poate se rusineaza si restul de 92 % si incep sa vibreze…:)
Să vezi cum vibrează toţi neuronii şi strigă la unison: “Huo!”
Nu cred sta in picioare treaba cu prajitul neuronilor. Ca orice organ poate fi folosit mai intens sau mai light. Noi folosim foarte putin. Poate ca rezultat al evolutiei sau al spiritului de conservare.
Creierul nostru este cu adevarat cu mult mai desptept ca noi. Un singur creier este mai destept ca sapte miliarde de oameni. Pentru ca n-am inteles nici pana acum de ce, cum si cand utilizam creierul. la potential maximum.
Egiptenii poate foloseau mai mult. La fel mayasii sau anticii indieni. Poate…
Se poate să ai dreptate, dar nu putem şti cu siguranţă.
că e mai deştept creierul nostru decât noi, nu mă miră. doar sunt şi telefoane muuuult mai deştepte decât unii dintre noi 😉
La suprafata, asa pare. Momentan cel mai inteligent computer fabricat, atinge cifric inteligenta unei soparle de mici dimensiuni.
Ceea ce inseamna ca va mai dura cateva decenii bune pana sa ne permitem procesoare la fel de inteligente precum cainii, spre exemplu.
O să începem să ne temem de computere…
Prost e că sunt unii mai puţin deştepţi decât o râşniţă veche de cafea…
Chestia cu levitatia e presupunerea unuia… De unde stie el ca trebuie 50%? Poate catrebuie 60% sau poate 52%…sau poate 20%…
Nu poate nimeni sti. Inclusiv aprecierea ca s-ar folosi cca. 7% cred ca ramane doar o parere…
Sunt de acord cu tine.
Mi-e frică să te contrazic…
Doi neuroni sunt suficienti din care unul e raspuzator pentru comanda “inspira & expira” … celalalt nici macar nu stiu la ce foloseste 🙂
Te-ai deghizat, blondo!
Din cauza pozei de la acest articol am avut ieri un cosmar… O vazusem pe facebook si probabil mi-a ramas in cap… :))
Păi, când se va pune problema, tu nici gând să levitezi,
chiar dacă ai putea!
Ah, ce aş mai levita! M-aş întoarce şi pe o parte, şi pe alta…
Aş putea intra în apartamenul meu pe fereastră, la etajul 7…
Este clar ca ne multumim cu putin. Ca nici prin cap nu ne trece sa ne testam limitele.
Vedea-te-aş levitând, Nice! Te atrage sanscrita?
Daca femeile si-ar folosi macar 1% din capacitatea creierului, ar fii niste fiinte cu care te-ai putea intelege, dar asa….
Sa dacă noi ne-am folosi cu 1% mai mult
din capacitatea creierului, ca să le înţelegem…
eU CRED CA FOLOSESC MAI MULT DE 7%. OARE AR FII POSIBIL? GANDESC REPEDE SI BINE, AM O LOGICA INBATABILA SI O IMAGINATIE NEMAIPOMENIT DE BOGATA.
Ar fi bine chiar să crezi ce spui.
Doamnele sunt, de obicei, mai puţin sigure de puterile lor.
CRED CA FOLOSESC IN JUR DE 20%.
Bravo ţie!
Datorita inteligentei umane si dezvoltarea tehnologiei am pus an pericol antreaga planeta. Daca neam folosi chiar si 30% din creier viata noastra ar fi an mare pericol. Ar fi mai bine sa dezvoltam tehnologia masinilor ecologice. Si scoaterea din uz a avioanelor, si tot cea ce polueaza natura.
Nu exista asa ceva ca parti din creier pe care nu le folosesti. Tot creierul se foloseste. 7,8 sau 15% este cantitatea de neuroni( daca pot sa ma exprim asa) ce are drept scop constituirea a ceea ce noi numim inteligenta. Nu ai cum sa ai control asupra organelor interne deoarece sistem nostru nervos este alcatuit din SNC(sistem nervos central) in care intra si asa zisa inteligenta si SNP(sistemul nervos periferic) care este alcatuit la randul lui din Nervi Cranieni si SNV(sistem nervos vegetativ),care se ocupa de activitatea organelor interne,care la randul lui se imparte in SNS(sistem nervos simpatic) si SNP(sistem nervos parasimpatic). Sunt ca merele si perele inteligenta si controlul asupra viscerelor. Poti sa fii inteligent de bubui stomacul rinichii si restul vor merge la fel. Dintre toate geniile enumerate de ce nu l-ai adus in discutie si pe Eminescu. Umbla vorba odata ca el era in stare sa isi foloseasca 30%. E un articol frumos dar frizeaza SF-ul 🙂
Dupa cite imi aduc aminte Rasputin avea capacitatea de autovindecare(a se vedea incercarile de a fi eliminat).
Da, am şi scris undeva, parcă, de rezistenţa lui ieştă din comun.
Foarte interesant! Dar dacă am putea să mărim procentul capacității creierului nostru cu ajutorul unei… banale pastile dezvoltate într-un laborator? Știu și eu… știința evoluează în draci deci nu m-ar mira să ne putem transforma în niște inteligenți obsedați de o banală pastilă. Îți recomand filmul Limitless care face referire la pastila asta minune. E genial filmul. 😛
Mulţumesc, l-am văzut.
Într-adevăr, e foarte bun.
Eu cred că cifrele sunt absolut irelevante atunci când este vorba despre educaţie.
Închipuieşte-ţi cum ar fi fost dacă educaţia (începând de la prima gură de aer) s-ar fi bazat şi pe alte principii decât cele date de ştiinţele exacte. Mă refer la cunoştinţele de la fizică, unde sunt o grămadă de legi declarate drept imuabile. De altfel, educaţia se bazează mai mult pe ce “NU POŢI SĂ FACI” decât pe “ORICE ESTE POSIBIL”.
Mda, educaţia se bazează mai pe interdicţii.
Am mai văzut, parcă, acest clip.
Aceeaşi senzaţie mi-a lăsat-o. Dacă eram în locul persoanei mature cu care era copila, aveam mâinile întinse spre ea, nu stăteam ca o statuie. E ceva nenatural acolo, dar nu mă refer la acţiunea fetei. Nici filmarea n-a fost făcută cum trebuie şi nu înţeleg de ce.
Atunci când înveţi să mergi pe bicicletă cineva te susţine doar la început. Aşa şi cu persoana matură din fotografie. La început ar fi fost un pic mai speriată, apoi cu timpul te obişnuieşti.
Este filmat de un amator. Tu dacă ieşi la plimbare cu câinele în pădure şi vezi aşa ceva te mai gândeşti şi la calitatea imaginilor înregistrate? Ca cameraman, da. Dar atunci aveai şi un aparat ceva mai performant.
Cred că ştiu ce ţi se pare “nenatural” acolo… E vorba despre instinctul de proteja pe cel mai mic, mai necăjit, etc. E în natura ta. 🙂
Cu siguranţă, aş fi încercat să feresc de rele copilul, chiar dacă l-am mai văzut levitând. Asta e tipic uman. Iar în ce priveşte filmarea e ciudat că se întâmplă să nu vezi copilul exact atunci când a aterizat.
“… aş fi încercat să feresc de rele copilul…”. Corect! Doar în pădure poţi să faci aşa ceva. Sau acasă. Cu o condiţie: să fii singur sau cu persoane care cred în astfel de lucruri.
“Asta e tipic uman”. Tipic uman(ă) e doar îndoiala.
Bun, să ne înţelegem că personal chiar cred că unii oameni pot levita pe bune. Dar fata asta se depasează orizontal fiind în aer. Aşa ceva n-am mai auzit. Am mai citit de fachiri şi iniţiaţi care puteau să se ridice de la sol în plan vertical şi apoi să coboare la loc. Dar fata pare că face altceva.
Da, fata face şi altceva decât cei iniţiaţi sau fachiri. Se deplasează unde vrea tocmai pentru că i-a lipsit educaţia fachirilor, maeştrilor sau iniţiaţilor. Dacă ei spun că se poate doar pe vericală, atunci aşa e! Oricare altă mişcare e interzisă sau imposibilă!
La urma urmei tu crezi ce vrei. Şi eu la fel. 🙂
Nu spun că este imposibil. Afirm doar că n-am mai auzit de aşa ceva. Iar ceea ce se vede film poate fi un trucaj. Nu-mi vine să cred că cineva care are asemenea puteri se expune în aer liber, chiar şi în pădure fiind. Dar, foarte bine, se poate să mă înşel. Nimeni nu ştie nimic sigur.
Probabil corpul nostru nu poate peroduce destula energie incat sa alimenteze intreaga capacitate a creierului. Asta limiteaza concentrarea si puterea de a ne folosi mai mult din capacitatea creierului.
Se prea poate. Energia e dată de calorii, spun specialiştii. Oare numai acestea?
Dacă am reuşi să folosim controlat energia oferită de alte surse ale organismului,
probabil că am rezolva problema.
Sigur blondele folosesc 2%.
Oare cum am putea toti sa levitam daca am folosi 50%.Gravitatia pamantului,este cam…
Nu ştiu cum, dar aceasta este presupunerea oamenilor de ştiinţă care au studiat problema. Şi nici cum ai putea să înveţi o limbă străină în câteva minute, nu ştiu. De ce nu ştiu? Fiindcă nu pot folosi mai mult din capacitatea creierului meu. Şi din cauza asta nu ştii nici tu. 🙂
Omul are puterea de a-si folosi 100% capacitatea creierului doar ca nu o putem folosi de odata. o folosim pe rand , cand o sa ajungem la capacitatea de a folosi 50% atunci o sa levitam si etc… dar noi daca ne folosim cat 7% . Pacat !
Eu cred ca creierul uman foloseste doar putin fiindca oameni asa se nasc. Dar se poate ajunge la un procent mai mare prin antrenare,invatare,concentrare si depinde si de vointa.daca am folosi de doua ori mai mult din capacitatile creierului am avea memorie fotografica foarte buna ,am putea sa ne concentram mai bine,am putea folosi mai bine telekinezia si am avea vindecare doar printrun simplu gand.aceste performante sunt doar pentru oameni care folosesc 15% din creier.eu pot sa misc obiecte indepartate la cam 3m.este uimitor ce poate face mintea unui om. Cei care sunteti inzestrati: bucurativa de aceste capacitati!!
Încearcă să-ţi dezvolţi capacităţile! Eu n-am ajuns la asemenea performanţe,
dar sunt convins că unii oameni pot face lucruri uimitoare.
Un articol foarte interesant. Pana de curand si eu traiam cu impresia ca folosim foarte putin din capacitatea de lucru a creierului nostru. Acum insa am inceput sa ma indoiesc de aceasta afirmatie. Ce-i drept nu toti avem acelasi IQ. Si chiar de am avea posibilitatea sa il dezvoltam nu o vom face. De ce? Simplu. Comoditate. Probabil daca cineva ti-ar spune ca la un anumit procent folosit din creier ai putea ,,sa-ti iei zborul,, ai munci pe branci. Probabil. Einstein totusi cat folosea din creier? Daca avea un procent ridicat al IQ-ului de ce nu putea levita, comunica prin telepatie etc? Daca cei care sunt in stare sa leviteze, folosesc intradevar un procent mai mare din capacitatea creierului de ce nu se comporta ca un nou Einstein? Sau mai presus, tinand cont ca domnul Einstein nu detinea asemenea puteri din cate se stie. Sunt egoisti? Nu cred.
De exemplu, uitati-va la documentarul “The Secret”!! (Pentru cei ce nu l-au vazut). Cu toate ca nu face parte din subiectul “Super-natural”!! Credeti ca atatea nume mari din istoria planetei, au fost doar niste coincidente? Oameni buni.. fiecare dintre ei cunosteau cate ceva din acest “micut” secret, totul este sub nasul nostru…dezvaluiri peste dezvaluiri si in continuare…anumiti acupanti ai acestei planete continua sa ocoleasca cea mai mare lege si aceea “Legea atractiei”! Poate ca nu cu totii o ocolesc, altii atrag spre ei intamplarea imposibilului si pur si simplu nu isi dau seama ca printr-un singur gand au activat legea atractiei si cu toate astea raman uimiti de imposibilul intamplat!! Eu de exemplu am trecut prin multe faze de genul, care imi pareau atat de imposibile incat ma lasam pagubas, tocmai asta e..ca atunci cand totul pare imposibil, imposibilul ar fi fost pe cale sa devina posibil!! Nu multi isi dau seama de acest lucru, recunosc ca nici eu nu credeam si nici nu mi-am dat seama de lucrurile imposibile intamplate din viata pana cand nu am vazut acest documentar, nu m-ar fi dus mintea la asa ceva…am fost orb si mereu am crezut ca totul este doar o coincidenta! Spuneti-mi si mie de unde atatea zicale ale numelor cunoscute despre cum si ce poate deveni creierul uman, daca nu le-ar fi inventat din propriile experiente, nu am eu timp sa dau exemple de zicale ale lor acuma, dar daca o sa urmariti documentarul, o sa aveti parte de ele acolo!! Puteti sa spuneti ca sunt aberatii de-ale mele, ori ca sunt eu nebun, dar o sa ma folosesc de zicala lui Henry Ford pentru a incheia aceasta “aberatie” a mea, ca oricum nimeni nu va crede!! “Fie ca gandesti ca poti, fie ca gandesti ca nu poti..oricum ai dreptate” H. Ford!
N-am văzut acest documentar. Am căutat referinţe şi am găsit o mulţime de filme cu acest nume,
Dacă mi-ai putea mai multe amănunte despre el, l-aş căuta, l-aş vedea şi mi-aş face o părere.
Uite link catre documentar. http://divxonline.ro/documentary/697-the-secret.html
Mulţumesc, Florin!
Nu ai pentru ce! E ceva din care poti învata ceva, fie ca vei crede sau nu la sfârșitul acestuia si anume “pozitivitatea”…(ca de), doar e ceva prin care multi au trecut prin aceste alegeri si cu toții știm ca alegând a gândi pozitiv ori negativ, amândouă ne reda o stare fie ea de bine sau rau! Sper sa iti placa si ca el sa iti deschidă drumul luminat către ce vei vrea sa faci, nu te costa nimic sa încerci! Eu unu pot susține spusele lor pentru ca si eu la rândul meu am început sa aplic acest “micuț” secret propriei mele vieti si in continuare continua sa ma uimeasca cat de usor poate fi! Încercând vei sti cum sa aplici ce trebuie si ce nu. In asta consta, a crede sau a nu crede! Bafta si amintește-ti: nu te costa nimic sa încerci si cu siguranță iti va schimba viata din bine in mai bine pe parcurs ce continui sa il aplici!
Creierul nostru e la fel ca un procesor de calculator care are nevoie de un cooler ca sa se raceasca, dar creierul nostru e mult mai destept,a-tu vazut ca atunci cand conduceti vi se pare ca totul se misca in reluare? Un calculator doar stie sa faca calcule matematice foarte repede. Daca ne-am pune un fel de casca cu aer conditionat, oare va vedea creierul ca are aerisire ,ne va putea lasa sa il folosim mai mult? totusi creierul se adapteaza si daca a-ti purta niste ochelari cu ajutorul carora sa vedeti invers dupa cateva zile imaginea va sta dreapta. Sau chiar si asa va duce la o moarte mult mai rapida a acestuia? Banuiesc ca va duce la o moarte rapida oricum, uitativa la procesoarele de pe servere care mor mult mai repede decat cele de pe un dektop care mai mult stau in idle. Probabil creierul nostru stie asta si nu ne lasa sa il folosim in totalitate.
M-am tot uitat pe cele descrise mai sus, si mi-am dat seama ca intr-adevar asa este! Cand am citit nu mi-a venit sa cred, ca toate acele senzatii le-am trait fara sa-mi dau seama despre ce este vorba. Mai pot adauga un detaliu, a-ti observat ca atunci cand faceti probleme la matematica te doare partea stanga a creierului? sau atunci cand va ganditi la ceva, sau incepeti sa reproduceti anumite imagini in minte si sa le fixati in asa natura incat sa apara ca in realitate, te doare partea dreapta? Eu am experimentat asa ceva avand si unele riscuri, cum ar fi (atacurile de panica), le faceam atunci cand imi dadeam seama ca unele lucruri pe care le faceam dupa, le stiam rezultatele inca de la inceput, incluzand si pe cele proaste. Cand vroiam ca o treaba sa iasa bine, si credeam intr-un fel ca va iesi bine, creierul meu imi spunea ca Nu, chiar daca eu credeam nespus de mult in ceea ce faceam. Imi puneam intrebari singur in minte, sa stiu ce se intampla cu mine, de ce stiu anumite rezultate chiar daca nu eram sigur pe acele rezultate. Eram uimit, si totodata ingrijorat pentru ca reuseam sa visez la anumite lucruri in viitor, si le analizam pe cele din trecut fie ele bune fie ele rele. Faceam asta, pentru ca tatal meu mi-a spus, ca: “un om destept invata din greselile facute de el, si din greselile facute de altii”, iar eu am luat-o in serios, cred prea in serios. Si acum mai fac atacuri de panica, dar rar, pentru ca stiu ca daca gandesc mult si analizez fiecare detaliu in parte, fie el cel mai mic, invat, si nu o sa am probleme de sanatate in aceasta privinta. Eu inca de mic, cand aveam varsta de 3 ani, am intrebat-o pe mama mea “ce inseamna Craciunul, si ce inseamna bradul” iar ea imi raspundea tot timpul ca: “Daca sunt copil cuminte va veni Mos Craciun”, si spunandu-mi asta am realizat din prima ca nu este adevarat. Ori de cate ori imi spunea de Mos Craciun, ii spuneam ca nu exista.
Tin sa mai spun ca toate simturile mele sunt ascutite, si cred eu, bine dezvoltate, pentru ca de fiecare data cand un simt se activeaza, si-mi spune ceva, asa este. Unele din aceste simturi nu le aveam dezvoltate foarte bine cand eram mic, ci pot spune ca mirosul, auzul si concentrarea au fost primele simturi, care le-am simtit cand eram mic, drept pentru care, cand ma jucam cu, copii “pitulusul” ma ascundeam foarte bine, si eram ultimul care iesea din ascunzatoare fara sa fie gasit. Simturile mele s-au dezvoltat pe parcurs foarte bine, si aici pot adauga un simt pe care l-am descoperit atunci cand am stat intins pe spate cu fata spre cer, inchizand ochii si gandindu-ma la toate miscarile din trupul meu intersectate cu suntele din jurul meu, am reusit sa simt acea “nemurire” pe care nu am simtit-o niciodata. Nu am crezut deloc ca mi se poate intampla sa am asemenea simturi. O alta caracteristica a mea este, ca retin foarte bine toate faptele inamplate, chiar si atunci cand eram copil si aveam numai 1 an imi aduc aminte de fetele pe care le-am vazut.
In final, dupa ce am descris unele intamplari din viata mea, va rog sa-mi spuneti, cam despre ce este vorba? este o boala? este pentru ca gandesc prea mult? pentru ca eu nu reusesc sa mi-o explic. Astept raspuns; Multumesc!
Cred că nu-i vorba de vreo afecţiune, dar părerea mea nu-i avizată, nefiind medic. Pare mai curând vorba de o sensibilitate crescută, mai ales în perioada adolescenţei. În ce priveşte faptul că presimţi rezulatatul negativ al unui experiment, e vorba de teama de eşec, gândindu-mă la faptul că ai atacuri de panică. Acestea mai pot fi provocate de faptul că s-ar putea să ai spasmofilie, ceea ce se manifestă ca o carenţă de calciu şi magneziu, substanţe eliminate din organism prin transpiraţie. În timpul crizelor te simţi foarte rău. Asta te sperie, îţi cresc rapid pulsul şi tensiunea. Un aport suplimentar de magneziu (eventual prin luarea de Panangin) şi calciu lactic nu poate decât să te ajute, dar consultă un endocrinolog. De asemenea, bea mai multă apă. Legat de amintirile din fragedă pruncie, acestea se manifestă mai rar atât de devreme, fiind normal să avem cele mai vechi amintiri de pe la vârsta de 3 ani. Şi eu îmi amintesc de unele amănunte din viaţa mea de când aveam doar câteva luni de viaţă. Nu-i nimic anormal. Sănătate!
Asa este cum ai spus tu despre atacuri de panica, dar la mine se manifesta ciudat, insemnand ca atunci cand ma gandesc la ceva si stau concentrat pe acel lucru incepe atacul de panica brusc, de parca m-as gandi la cine stie ce efecte secundare as avea. Doar in privinta acestui lucru incepe sa se activeze atacul de panica, in rest fac orice, nu sunt din acela sa ma sperii de spatii mici, sau spatii mari, sau alte chestii ci pur si simplu cand gandesc foarte mult. Iar lichide, eu pe fiecare zi, beau cel putin 3 l de apa, mananc sanatos, si nu beau aciduri des, sau mananc cine stie ce prajituri, ci atunci cand sunt aniversari. Iar lipsa de calciu si de magneziu stiu despre acest lucru, de aceea i-au si pastile in privinta asta. Dar tot nu inteleg de ce reactionez asa cand gandesc.
Simptomele tale n-au absolut nimic comun cu faptul că gândeşti. Dar pot fi legate de felul gândurilor tale. Dacă te gândeşti la eşec, e foarte probabil să nu reuşeşti. Gândeşte pozitiv, numai la impliniri şi nu vei mai avea nici atacuri de panică. Şi n-am auzit să fi murit cineva fiindcă a gândit prea mult. Dimpotrivă, au murit destui dintre cei care au acţionat pripit, fără să gândească destul.
Multumesc, mi-ai fost de mare ajutor!
Cu plăcere! Sănătate!
Avand in vedere faptul ca se spune ca folosim 7%din capacitatea nu sunt de acod!Cred si cu siguranta ca un geniu nu foloseste 7% ci 10%.Putem fii genii, savanti,etc sunt sicgur ca trebuie sa gandim pozitiv si putem efectua fara niciun calculator o ecuatie complexa.Deci in cuncluzi nu se foloseste 7% ci 10%. ACEASTA ESTE PAREREA MEA!
Personal, cred că folosim mai mult. În articol am pomenit părerea cercetătorilor.
Nu pot sa cred cat de usor este sa manipulezi o masa de oameni neinformați, creierul uman este folosit in proporție de 100%, ma refer la neuroni si nu la celulele gliale care au alte roluri, ideea ca ne folosim 7% din creier a fost implementată de americani prin Hollywood si filmele lor, toate procesele fiziologice inclusiv reabsorbtia sodiului, a clorului sau a apei din urina tot de creier este controlată prin mecanisme umorale. Alta Aberația este cea care spune ca la un procent de 25% am putea controla organele interne, in corp exista doua tipuri de fibre musculare, netede si striate fiecare cu tipul ei de inervatie motorie, Vegetativa(involuntară) sau somatica(voluntară), la rândul lor fiecare tip de inervatie are centri corticali sau medulari proprii asa ca acest lucru este cam imposibil. Nu vreau sa fiu rau sau ceva dar va sfătuiesc sa va informați inainte sa mai aveti încredere in astfel de articole deoarece chiar daca puterile unui Jedi par interesante este imposibil sa le dobândind, indiferent de cate “exerciții” vom face.
Informaţiile sunt publice şi se pot găsi pe internet din mai multe surse. Desigur, nu-i literă de lege ce scrie pe net. Dar nici ceea ce am primit drept comentariu.
Materialele pe care le scriu nu se doresc a fi lămuritoare şi nici măcar nu conţin întotdeauna viziunea mea asupra subiectului, ci a altora, care se declară specialişti. Dar mie mi se pare tema interesantă şi viziunea altora despre ea. Repet, blogul e un jurnal personal, nu un loc în care se regăsesc adevăruri absolute şi irefutabile. Şi asta nu se întâmplă doar cu acest blog, ci cu marea majoritate.
Daca ne-am folosii 60% din creier am putea invata cele mai complicate limbi din lume in cel putin 4-5 ore ! La 40% Am putea controla MATERIA…cred:D la 30% am fii mai destepti in LUPTE….la 100%?Ne-am plictisii de moarte!Am putea intoarce timpul in TRECUT.Ne-am putea schimba fata….
Am o presupunere.Dumnezeu ne-a dat doar 10% pentru ca daca am folosii 100% Planeta ar fii deja moarta..Isus Hristos poate isi folosea 100% din creier.Ne-am lauda cu capacitatile noastre.Am face super dezastre.Ne limitam doar la 10%Dumnezeu STIE!
DAca romanii si-ar folosii 100% din creier,atunci s-ar lauda ca naiba.SUNT MAI DESTEPT CA TINE BOULE! … Romania ar fii cea mai distrusa tara daca am putea dobandii asemenea capacitati! Multumim lui Dumnezeu ca nu ne-a facut SUPRANATURALI.
Invata sa scrii corect gramatical”d-le inteligenta peste medie”!
Ganditiva la tot ce am realizat pana acum si intelegeti ca 7%din creier inseamna ceva.
Aceasta este părerea unor specilişti. Alţii, în schimb, spun că procevtajul e mult prea mic şi că, de fapt ne-am folosi peste 30% din capacitatea creierului. Nu ştiu cum au ajuns ei la procentajele astea.
Dacă acest mit era adevărat însemna că 90% din creierul nostru este inutil,analizele imagistice au arătat că creierul este folosit în totalitate. Este adevărat că unele zone sunt mai active decât altele şi că unele regiuni din creier au o importanţă mult mai mare faţă de altele, în ceea ce priveşte funcţiile vitale.Sunt de parere ca toti ne putem folosi creierul in acelasi procentaj(exceptand disfunctii),problema e educatia,familia,mediul in care traim!La ce replici am vazut aici ,sincer “Javra” nu iti mai pierde timpul cu oameni ignoranti(nu vorbesc de toti,evident doar cativa)ramasi repetenti in clasa intai!Nici nu stiu bine cum ii cheama cu buletinul in mana dar fac pe desteptii aici!Bai “unii”cantati mai la alta masa!
Nu foloseşte să te iei la harţă cu unul sau altul. Ştiu că ăsta-i primul impuls, dar după ce îţi vei deschide un blog, îi vei putea bloca pe cei indezirabili să mai intre pe blogul tău, să-ţi mai citească vreun articol, să se exprime. Crede-mă, satisfacţia e mai mare.
Il folosim 100 % ca suprafata si functii dar inca nu stim la ce putere il folosim 🙂
Stii..noi femeile suntem mai impulsive:)))Ti-am dat senzatia ca as avea un blog?
Chiar mai sus am spus: “…După ce îţi vei deschide un blog…” Asta înseamnă undeva în viitor.
Nu vreau sa iti devin concurenta,viitorul meu nu se arata relevant in privinta asta:))Ia-o ca pe un compliment,scrii fabulos!
Exagerezi. Aşa cum altcineva exagera când spunea că scriu execrabil. De fapt, n-a folosit chiar acest cuvânt, nu cred că-l cunoştea, dar asta era esenţa. Am mai multă dexteritate decât media, fiindcă nu scriu pentru prima oară.
Modestia e cea mai eleganta imbracaminte pentru caracter!
Ăsta-i un citat?
Nu,asa am simtit sa spun!Iti place,e made by me :))(sigur drepturile de inspiratie iti apartin)
Da, îmi place! Acum încerc să-mi închipui caracterul îmbrăcat în şpilhozen… 🙂
Ironic,d-le Cristian!Imi stirbesti talentul:))Pfff,tinerii din ziua de azi:P
N-ai specificat ce fel de caracter, aşa că mi-am închipuit un carcter mai mititel aşa. Şi ce ai împotriva tinerilor de azi? În afară de faptul că nu învaţă, că nu citesc, că-i interesează cluburile şi banii obţinuţi repede, că sunt cam agramaţi şi superficiali? În rest, sunt nişte oameni de ispravă… 🙂
Nu stiu cat se observa din modul in care scriu dar nici pe mine nu ma dau anii afara din casa:))
Cum, ţi-ai luat deja buletin?!
am 13 ani…de cand mi-am luat buletin:))am si drept de vot ,ce zici?
Asta-i foarte periculos pentru societatea noastră în formare, pentru ţărişoara asta, că fel şi fel de indivizi ca tine şi ca mine avem drept de vot şi ni-l exercităm (mai puţin eu, anul acesta)…
Am drept de vot si in toata sinceritatea mea ,nu am fost decat o data la urne!Sunt cativa ani de cand nu mai locuiesc in tara,putin ma intereseaza ce se petrece!Si cum numarul de imigranti creste,e evident!
N-are de ce să-ţi pară rău. Am fost un cetăţean model şi am votat când au fost alegeri, până de curând, câns am tras linie şi am văzut că de fiecare dată a fost ales individul sau partidul pe cre îl alesesm eu şi întotdeauna am fost dezamăgit. M-am gândit că-i mai bine, poate, să voteze alţii, cu mai multă baftă decât mine…
Eu nu inteleg cateva lucruri.
1. Scuze ca aduc filmu “lucy” dar cum de au adus producatorii in scenariu faza cu CHP4 care in film i creste capacitatea controlarii/accesarii daca pot spune a unui procentaj mai mare al creierului dar defapt el serveste in realitate ca îi ajuta pe bebelusi sa isi dezvolte oasele?
2. Si la sfarsit cum de disparut lucy din forma ei umana in “praf” ca sa spun asa cand a ajuns la utilizarea 100% a creierului? Adica e putin cam nelogic chiar daca la sfarsit ea a adunat toate evolutiile lucrurilor de pe pamant intr-un stick universal…
3 intr-un interviu al directorului Luc Besson explica ceva interesant dar mai bine va las sa cititi:
Some people are complaining about the fact that the science behind your film — the whole idea that humans only use 10 percent of their brains — is not true. What’s your response to that?
It’s totally not true. Do they think that I don’t know this? I work on this thing for nine years and they think that I don’t know it’s not true? Of course I know it’s not true! But, you know, there are lots of facts in the film that are totally right. The CPH4, even if it’s not the real name — because I want to hide the real name — this molecule exists and is carried by the woman at six weeks of pregnancy. Yes, it’s true that every cell in our body is sending 1,000 messages per second, per cell. And in fact, the theory of the 10 percent is an old theory from the ’60s. It’s never been proven. Some people worked on it, and it sounds like it’s not the truth. What is true is that we’re using only 15 percent of our neurons at one time. We never use 100 [percent]. We use 15 percent on [the] left, and then after, we use 15 percent on the right. But we never use more than 15 percent at one time.
The 10 percent is a metaphor in a way. So that’s why I was not bothered by that. I’m always amazed by these people who become scientists at the last minute and go, “This is wrong!” Of course; it’s a film. [Laughs.] What’s more interesting — more than the 10 percent or the 15 percent — is that if we get the capacity of full intelligence, in the film, we say that the first step is the control of the cell, the second step is the control of others, the third is the control of matter, and the fourth is the control of time. And I talked to a lot of scientists, and they believe that at least the first three are possible. They don’t say it’s true, but it’s at least logical. The good thing is when you take a lot of things that are totally right and mix them very well with a few things that are wrong, at the end of the film, you think everything is real. And that’s the magic of film.
Si daca ma credeti stiu de ce Luc Besson nu a vrut sa spuna in film numele real al CHP4 deoarece este prea lung chiar foarte lung….( CHP4 == 6-carboxytetrahydropterin synthase)
Nu-mi amintesc să fi văzut filmul, deci nu pot explica nimic despre el.
Prosti sunt astia care comenteaza ca nu e adevarat. Toti cercetatorii,care cu siguranta nu vorbesc doar sa se afle in treaba , stiu si au demonstrat ca folosim doar maxim 10% din capacitatea creierului uman, iar acest 10% cuprinde si controlul diferitelor functii: vaz,auz ,etc. Informati-va bine si apoi ganditi acele informatii si abia dupa aceea sa fiti in masura sa insultati alte persoane.
Totuşi, e o dispută între cercetători. Unii spun 10%, alţii spun că-i vorba de mult mai mult. Dacă oamenii de ştiinţă nu s-au pus de acord, cu atât mai puţin noi, ceilalţi.
Danny,ca sa stii si tu,pentru cultura generala atat a ta cat si a domnului”no name”.filmul Lucy a fost facut pe baza UNEI SUPOZITII,supozitie facuta de psihologul american william james acum 100 de ani,in jurul anilor 1900!Supozitia s-a intiparit in memoria colectiva de-a lungul timpului,s-a si uitat ca e doar un mit!S-au scris si carti cu instructiuni pentru a ne folosi restul de 90%,au folosit mitul ca sa vanda!Faptul ca nu suntem toti la fel de inteligenti e alta mancare de peste,e vorba despre cultivare si exercitiu!Pana una alta ,folositi-va macar de 10% voi ce ce credeti ca Lucy a bazat pe o realitate!
Sustin si eu ca procentul de utilizare a creierului este un mit.
Aceste abilitati pe care le-ai enumerat nu vin numai din puterea creierului ci a mintii, iar mintea este generata de un tot. Nu poti vorbi de creier ca si un organ minune care poate face minuni numai ca nu cunoastem combinatia secreta. Recente studii au aratat capacitatea de generare a campurilor electromagnetice foarte puternice specifice inimii. Stomacul si intreg sistemul digestiv este singurul organ intern care nu este controlat de creier existand o singura sinapsa dar aceea doar cu sens unic catre creier. Organismul uman inca este un mister, dar nu pentru oamenii de stiinta adevarati ci pentru noi oamenii de rand. Asta nu pentru mult timp.
Se poate să ai dreptate.
Daca ti-ai folosi 1% din inima, nu ai mai avea nevoie de creier.
Cu totii stim ca folosim creierul la 100% (ca suprafata), asta o dovedeste aparatura medicala care masoara activitatea diferitelor parti ale creierului.
Interesant este faptul ca inca nu stim la ce putere folosim creierul.
Părerea mea este că multe dintre cele pe care suntem siguri că le cunoaşem sunt eronate. Aparatura pe care o folosim are performanţe limitate, iar cei care interpretează rezultatele sunt şi ei oameni, deci supuşi greşelii.
Total de acord cu tine, asta imi intareste convingerea ca oamenii de stiinta mai au mult de lucru pentru deslusirea acestui mister.
ok . e adevarat folosim o parte de 10% din creier restu creierului este o magazie de informatii. exact ca un hardisk. pentru a folosi leptopu ai nevoie de un hardisk conteaza foarte mult performanta lui cat de rapid este . daca nu ati avea internet si hardisk gol va rula repede dar nu veti avea nimica de facut pentru ca e gol . la fel si creieru dar numai ca creieru poarta informati de milioane de ani copilu tau va mosteni mereu informatile tale si a tot neamului . dar problema e inteligenta ….. pai da daca am sti sa folosim neuroni si creieru ar fii de ultima generatie atunci pentru ca sti sa folosesti informatile stocate pe neuroni vom fi perfecti am sti mereu ce decizi sa luam si cand e momentu pentru ca in creieru nostru e o memorie enorma plina . Tot ce trebuie e sa invatam sa folosim informatile mostenite . faza cu levitatu e sf . si cu levitatu miscarea obiectelo nu ar fi chiar asa de greu doar totul e energie iar omu e o baterie mare deci daca am sti sa directionam energia corpului am putea face si aceste lucruri. Exact ca o racheta ea e o racheta dar atunci cand elimina energia in jos zboara . asa suntem si noi suntem niste rachete pline cu energie trebuie doar sa invatam sa transmitem energia .