De ce și-ar dori cineva un Evolio xWatch?

Deunăzi, Iulian mi-a spus că şi-a achiziţionat un nou ceas. Mi-am exprimat nedumerirea: la ce îi mai trebuia unul? Iulian a răspuns că e un ceas special, inteligent de felul lui, că previne şi eventualul furt al telefonului cu care e conectat, îi arată câte calorii a ars şi alte lucruri utile. Sigur, şi mie îmi plac ceasurile, dar funcţia lor e să indice ora exactă, aşa că m-ar fi interesat un astfel de ceas doar dacă spăla rufe şi prăjea cartofi. Iuliu mi-a spus că o să-mi trimită un e-mail în care o să arate de ce și-ar dori cineva un ceas inteligent Evolio xWatch.

În cele ce urmează vă redau e-mailul prietenului meu:

Băiete, îţi spun de la început că Evolio xWatch nu-i un ceas pentru tine, e prea inteligent. Ştii cum se spune: la aşa om, aşa ceas. Ori acesta e foarte inteligent şi frumos şi te-ar complexa. Şi apoi chiar e un ceas al secolului 21, primul smartwach al unui brand românesc.

Tu n-ai putea iubi un astfel de ceas, pe cât de elegant, pe atât de interesant. Nu ţi se potriveşte, e tineresc, iar tu ai 30 de ani bătuți pe muchie! Aşa că sfatul meu e să nu ţi-l cumperi! Nu spală rufe, însă acum nu mai ratez niciun apel telefonic nici când vacarmul străzii acoperă sunetul soneriei telefonului. Ceasul îmi semnalează vizual orice apel, n-am cum să-l ratez.

Smartphone-ul se înțelege perfect cu noul meu ceas. De altfel, acest xWatch se poate conecta la orice smartphone care rulează pe IOS ori Android. Îl și poate înlocui. Las telefonul în buzunar și vorbesc de pe ceas cu cel care m-a sunat: are microfon și speaker!

Are funcții smart – Și telefonul, și ceasul sunt inteligente, asta-i tot. Dacă mă îndepărtez de telefon la mai mult de 15 metri sau acesta mi-a fost furat, ceasul de la mână mă avertizează. Ceasul inteligent Evolio permite să primesc oricând notificări și dispune de diverse funcţii pentru fitness (măsurarea pulsului, a paşilor, a caloriilor arse, monitor pentru calitatea somnului etc.). Are G-Senzor, Senzor Puls și organizer digital cu funcție reminder de sedentarism.

Oferă comunicare rapidă – Chiar dacă sunt acasă, cu nevasta, îi pot trimite amantei unul dintre mesajele predefinite, folosind exclusiv ecranul tactil de 1,22 inci FQVGA 240×204 pixeli al ceasului care, vezi bine, nu prăjește cartofi. Tu, când întârzii având ședință, îți poți suna nevasta abia după câteva ore și nu s-a dărâmat cerul! Doar te-a cicălit soția, ori tu ești deja obișnuit.

Ai vreo patru ceasuri, pe care le schimbi în funcție de ținută, ceea ce e lăudabil. Eu n-am nevoie decât de unul și bun: ceasul meu poate fi personalizat, având nouă variante la îndemână pentru a-i schimba ecranul și tema, așa că se va asorta întotdeauna cu hainele pe care le port. Pe deasupra, el va părea nou-nouț multă vreme, având display-ul perfect protejat cu Gorilla Glass 2.5.

Dacă doresc, pot să-i schimb și cureaua, ceasul meu autohton permițându-mi acest lucru, nu cum se întâmplă cu celelalte ceasuri inteligente aduse de prin străinătățuri. Așa că n-ai decât să rămâi cu ceasurile tale mai puțin inteligente, ca și stăpânul lor, din China și Rusia, iar eu cu acest Evolio românesc, deștept, ușor (50 g.), subțire (11,5 mm grosime), cu diametrul de 46,5 mm și cu finisaje premium.

E adevărat că ceasurile tale nu trebuie încărcate des cu energie, pe când al meu trebuie hrănit după două, maxim cinci zile. Asta e, inteligența presupune consum de energie. Așa se explică de ce tu ești odihnit mereu. Dar xWatch-ul se încarcă lesne, cu un cablu USB.

De ce atât de deștept? – Secretul lui constă în faptul că are un MT2502, un procesor puternic și isteț, rulând pe sistemul de operare Mediatek Linkit. Și dacă toate cele pe care știe să le facă acest ceas modern n-ar fi de ajuns, află că xWatch-ul meu reușește să se transforme în telecomandă pentru camera foto a telefonului!

Asta poate te-a convins definitiv că un astfel de ceas nu-i pentru tine, chiar dacă are un preț mai convenabil decât crezi și nu se defectează nici dacă mă prinde ploaia. În plus, la el am garanție 2 ani.

Sper că te-ai lămurit că un ceas inteligent te-ar încurca, dar să știi că în pachetul care mi-a fost livrat gratuit am găsit un Evolio xWatch, cablu USB pentru alimentare cu mufă magnetică dedicată şi manual de instrucţiuni. Dacă n-o să ții cont de sfatul meu și-ți vei cumpăra și tu un ceas Evolio, ca să pari inteligent, poți să-ți iei adio de la el: ți-l va confisca nevasta, fiind unisex!

Comments

comments

Leave a Reply