De Crăciun nu vom mânca porc, ci curcan!

N-am nimic cu carnea de curcan, dar parcă prea ni se bagă pe gât! Când se vorbește despre mâncarea sănătoasă, se aduce în discuție carnea de curcan. Cică, gătită, poate fi păstrată la congelator o lună, iar curcanii nu sunt îmbuibați cu steroizi sau hormoni. Și apoi carnea de porc ar produce cancer. Așa că noi, românii înțelepți, de Crăciun nu vom mânca porc, ci curcan.

Aș, n-o să vezi asta! Se spune că mult lăudata carne de curcan n-ar avea grăsime și ar conține o mulțime de vitamine, fiind recomandată în curele de slăbire și pentru diabetici. Nu-i neg calitățile, dar prea ni se oferă ca alternativă sănătoasă la carnea roșie (de porc și vită). Constat doar că e cam scumpă pentru buzunarul românilor, care nici nu prea știu s-o gătească, fiindcă la noi nu se sărbătorește Ziua Recunoștinței, ca în Statele Unite, când toată lumea mănâncă o înaripată dintr-asta umplută și băgată la cuptor.

O fi o minunăție gastronomică, dar românii, în neștiința lor, preferă un mușchiuleț de porc. Și, na beleaua, de Crăciun sunt obișnuiți să mănânce porcul pe care l-au tăiat de Ignat. Există pomana porcului, nu a curcanului, ceea ce, probabil, e foarte nesănătos. Oare ce persoană tare importantă din parlamentul rușinii naționale importă curcani sau are o fermă de curcani? Numai la asta mă gândesc, atunci când se încearcă să ni se bage pe gât carne de curcan, fiindcă porcul ar fi câh.

Acum câțiva ani, un parlamentar avea pregătit un tun cu niște rapiță pe care o putea importa foarte ieftin și ar fi câștigat bani buni, dacă s-ar fi introdus o taxă de import preferențială. Așa că a tunat în cel mai curupt parlament din Europa că țara n-are rapiță. Și s-a scăzut taxa de import pentru rapiță, iar parlamentarul cel deștept și-a încasat beneficiul.

Mai apoi s-a tot lăudat uleiul de măsline, că e tare sănătos și face tenul frumos. Și s-a făcut comparație cu cel obișnuit, din floarea soarelui, foarte nesănătos și care deodată am aflat că ar fi cancerigen. Și iar am constatat că ce e sănătos e scump și de import. Absolut întâmplător…

Acum suntem amenințați cu cancerul, dacă mâncăm mititei, caltaboși, cârnăciori, sărmăluțe și friptură de porc. Adică ce punem cu toții pe masă de sărbătorile de iarnă. Nu susțin că nu-i așa, dar constat că ni se oferă în schimb ceva mai scump și parcă nu chiar delicios. Să fie o simplă coincidență că se descoperă tocmai acum cât de periculoasă e carnea de vită (nebună, la un moment dat), poate la fel de otrăvitoare ca și cea de porc (și el nebun, pe vremuri)?

De ce abia acum, în pragul sărbătorilor de iarnă? Erau mai credibile aceste informații tulburătoare (carnea de porc egal cancer și cea curcan egal sănătate), dacă ni se serveau mai prin miezul verii. Așa gândesc acum, dar poate că sunt bolnav de scenarită și caut conspirații la tot pasul… Dar dacă sunt sănătos?

Comments

comments

3 Comments

  1. Sorin 12/12/2015
    • Marius 12/12/2015
      • Javra 12/12/2015

Leave a Reply

Viagra Malaysia treat erectile dysfunction with the original ED treatment that has helped men feel confident in bed for decades. We’ll connect you with a licensed healthcare provider to evaluate if our prescription ED treatments could be right for you, including super-affordable generic Viagra viagramalaysiaofficial Viagra is viagra malaysia an oral ED medication that works by suppressing an enzyme in the body called PDE5.