Nu-mi vine să cred! Peste trei sferturi dintre bucureşteni sunt mulţumiţi de calitatea vieţii din oraşul lor! Am citit de două ori ştirea transmisă de Mediafax, ca să mă încredinţez că n-am înţeles greşit. Ştirea e un pic altfel dar imbecilitatea statisticilor este evidentă. E drept, se anunţă că bucureştenii sunt printre cei mai nemulţumiţi europeni, atunci când e vorba de calitatea vieţii din capitala în care locuiesc, conform unui sondaj realizat de TNS Political & Social, la solicitarea Uniunii Europene.
Sondajul a inclus 79 de oraşe europene, dintre care 3 din România: Bucureşti, Cluj-Napoca şi Piatra Neamţ. Nu ştiu pe ce criterii au fost alese tocmai acestea. Oricum, 82%(!) dintre locuitorii capitalei României se zice că, în general, sunt mulţumiţi de calitatea vieţii, deşi acest procent îi clasează pe antepenultimul loc în topul capitalelor.
E de subliniat că majoritatea procentelor legate de persoanele mulţumite de calitatea vieţii din capitalele europene în care locuiesc e de peste 90%. De exemplu, 97% dintre cetăţenii din Copenhaga (Danemarca) sunt mulţumiţi de calitatea vieţii din oraşul lor, fiind urmaţi de olandezii din Amsterdam şi de suedezii din Stockholm, cu câte 96%. Locuitorii Romei (80%) şi cei ai Atenei (52%) sunt singurii locuitori ai capitalelor europene studiate mai nemulţumiţi decât bucureştenii.
Probabil că s-a ajuns la aceste procente cu totul surprinzătoare în cazul Bucureştiului, din avion. Nu cred că a pogorât printre noi vreun statistician care să facă un sondaj de opinie profesionist. Totuşi, dacă avionul cu statisticieni a aterizat la Otopeni, aceştia şi-au făcut meseria în Parlamentul României. Bag sama acolo s-ar găsi niscai locuitori ai Bucureştiului mulţumiţi de viaţa din capitală.
Parlamentarii şi-au cumpărat maşini noi, şi-au schimbat secretarele care au îmbătrânit, au un salariu enorm, că doar ei şi l-au votat, iar altă ispravă remarcabilă a fost să voteze că au dreptul să cumpere medicamente la un preţ mai mic decât noi, plebea, cei care i-am ales şi care-i plătim. Dar merită toate astea, doar aţi văzut ce probleme importante pentru ţară au ei de rezolvat. De exemplu, să voteze care este cea mai frumoasă femeie din Parlament…
Să mă ierte politicienii şi statisticienii, dar eu unul, în calitate de cetăţean al României şi de locuitor al Bucureştiului, sunt total nemulţumit de viaţa din capitală. O să precizez şi câteva motive.
Sunt tot mai mulţi şomeri, străzile sunt pline de gunoaie şi cerşetori, haite de câini sălbăticiţi sunt mai puține, dar există, aerul e tot mai irespirabil, casele din centrul vechi şi nu numai stau să cadă la o zgâlţâială mai temeinică, viaţa e tot mai scumpă, parcurile sunt pline de boschetari, canalele gem de drogaţi, iar femeile sunt sunt în pericol să fie agresate şi violate în plină stradă, ziua în amiaza mare, la câteva sute de metri de Guvern.
Aceasta este radiografia exactă a Bucureştiului, stimaţi statisticieni. Nu văd care cetăţean normal poate fi mulţumit de acestă stare de lucruri. Atenţie, vorbesc de cetăţeni normali, nicidecum de parlamentari şi guvernanţi. Cât de normali sunt ei ştim cu toţii. Aceştia sunt foarte mulţumiţi de viaţa din capitală, ca şi primarul general.
În final, vă rog să menţionaţi dacă, în general, sunteţi mulţumiţi de viaţa din oraşele româneşti în care locuiţi. Şi, dacă se poate, numele localităţilor respective. Sunt convins că această statistică, făcută deloc ştiinţific, va fi mai apropiată de adevăr.
Cum sa fie multumiti, cand primesc apa cu ratie??? Ciudate sondajele astea.
Cum, voi primiţi apă?!
Asta-i ca pe vremea lui nea Nicu. La noi se tot opreacurentul. Cei de peste drum aveau lumină. Am făcut gură, să avem şi noi, ca cei de vizavi. S-a rezolvat: a închis lumina şi vizavi.
Cine o fi facut aceste sondaje??? Sa se faca un sondaj pe bune sa vada ce rezultat reiese… Vai de noi…
”..aerul e tot mai irespirabil, casele din centrul vechi şi NU numai…” – cum ai spus si ai avut dreptate – papi litere.
Desi in mare sunt perfect de acord cu ce ai scris iata si unde nu sunt de acord:
– casele istorice cad DOAR daca nu mai au acoperis, ele fiind in caz de cutremur extrem de elastice dat fiind structura flexibila.
– maidanezii NU sunt salbaticiti, dimpotriva, acesta rasa e una speciala si superioara din foarte multe puncte de vedere… de cand fac ochisori si pana mor au un contact extraordinar cu oamenii ( pentru niste caini fara stapani)si nu spun acum despre faptul ca musca oameni ci despre acela ca sunt mangaiati, ocrotiti, hraniti… chiar rasfatati as zice. Sunt si una dintre cele mai inteligente rase de caini din Europa.
– strazile NU sunt tot mai pline de gunoaie in Bucuresti… chiar exista o ameliorare extraordinara in ultimii 2-3 ani, cel putin in cartierul meu – Balta Alba.
– someri… NU, oamenii au inceput sa se miste, habar n-am cifrele exacte insa exista un aer de nou, multe lucruri se schimba, si se schimba in bine.
In rest ai in mare ai dreptate, progresul, cat e el de mic, e prea mic ca sa existe cineva sa zica E OK.
NU E OK, putem mult mai bine, am vazut cu ochii mei in toata Europa.
Evident, asa cum bine ai zis, pestele de la cap se impute, sau se face bine…
E un domeniu unde eu si tu scriem prea putin.
Cu drag,
Cristian.
Cred că tu ai vreo rudă parlamentar…
Aia-s pestisorii… fac stanga cand li se spune, sau dreapta, sau zboara…simple marionete.
Vorbesc de parlamentari, rude printre ei n-am (pe verificate).
Cladirile vechi sunt mult mai robuste decat par si vorbesc acum despre cele ce au barem 80 – 100 de ani, monumente istorice sau nu… sunt arhitecti de varsta ta care nu au habar asa ca nu ma mir ca presupui aparente.
Caramizile putrede de care vorbesti sunt mult mai rezistente decat ceea ce se face acum, din ele se faceau bolte de rezistenta si se pot verifica usor prin procedee specifice.
Parchetul se prelucra intotdeauna din lemn de stejar selectionat si daca apa nu s-a infiltrat in casa ( vezi comentariu meu de mai sus – acoperis extrem de deteriorat sau chiar lipsa) atunci o simpla raschetare si lacuire ii putea reda caldura trecutului.
Da, imi place Bucurestiul si sunt indragostit de el lulea, intotdeauna voi fi si asta e… nu-mi place ca dispunem de spatiu si resurse si nu le folosim, nu-mi place ca nu se intampla ca in Viena sau Munchen sau Berlin unde noul se imbina extraordinar cu vechiul, unde gunoierii au cheie si acces direct de 3 ori pe dimineata la casele oamenilor pentru a ridica efectiv gunoiul…
Nu-mi plac multe incepand cu mentalitatea ta, cel ce citesti acum ce scriu, ma tare indoiesc ca faci multe in sensul de a schimba ceva…
Si daca ma insel. iarta-ma insa prea multi nu fac nimic…
Eu???
Intamplarea face ca am facut, fac si voi mai face (pe verificate) cate ceva pentru Romania …
Vezi tu, eu sunt indragostit si de Germania, am stat acolo ,am muncit acolo si ti-as putea spune cate ceva despre sufletul nemtilor in legatura cu orasul lor, indiferent ca vorbim de Bavaria sau zona de nord.
Oamenii aia cand ninge ( si crede-ma ca acolo ninge nu ca la noi) sunt siguri ca in fata casei lor se da zapada, sau pe autobahn, sau oriunde au nevoie.
Oamenii aia sunt un pic altfel decat noi, isi iubesc primarul, tati, scriu cu litere mari – IL IUBESC, ai tu idee ce spun eu acum???
La noi??? Pe cine puii mei sa iubesti??? Eu am o rezerva mare de iubire, sau pasiune sau draci violeti cand sunt suparat.
Stii tu ce e mai grav decat asta???
Indiferenta.
Am ajuns sa nu-mi mai pese ca pe vremuri, fac ce fac intr-o inertie pentru linistea spiritului meu de roman, undeva ,candva mi-am dat seama ca e greu sa schimbi ceva in tara asta si m-am hotarat sa fac ce pot atat cat pot eu cu mine fara nimeni fara aplauze sau spectatori, fara idei preconcepute si fara sa-mi imaginez ca fiul meu va vedea cu ochii lui tara asta pe picioare…
Prefer sa fiu placut surprins decat sa am a nu stiu cata dezamagire.
Un lucru stiu insa sigur.
Primii pasi sunt grei, exista oameni de bine care eu i-am cunoscut si angajat sa schimbe cate ceva de ex Serban Sturdza, vezi cine e…
Si nu poti sa negi ca lucrurile se misca, insa se misca prea incet.
Insa sesizezi diferenta intre nu se face nimic si exista semne de bine???
Probabil ca am scris prea mult si uite daca tot sunt aici pot sa-ti raspund maraila.
Cand scriu nu stiu cum trece vremea, scriu cat vreau si nu ma opresc decat cand ”golesc sacul” desigur se intampla asta rar…
Asa ca nu-mi spune tu mie care e minimul, media sau maximul unei ”postari” care intre noi fie vorba se cheama articol sau editorial, mie imi place sa-i spun o mica sau mai mare poveste de ganduri bune…
In concluzie cand eu zic ca acest articol va fi extrem de scurt poate avea 1000 de cuvinte si uite, dau voie oricui sa-si ”simta” propria ”dimensiune”
Ar trebui sa fiu ca Seth Godin si sa scriu extrem de concentrat, cinic si surprinzator???
Am scris acum un an un articol despre Seth Godin care avea 10 mii de cuvinte, are o personalitate incredibila insa nu ma regasesc in stilul lui asa cum tu nu te regasesti in stilul ei sau ei sunt diferiti samd.
Mult of topic aici dar poate asta nu se intampla daca in locul de socializat, respectiv facebook…socializai.
Un comentariu n-ar trebui sa fie mai lung decat textul articolului insa cine sunt eu sa zic asta?
E doar parerea mea si, in extremis, articolul care a generat un comentariu mai mare ca el trebuie sa fie valoros, iar, numai parerea mea…
Acum pe final reiterez Bucurestiul ca fiind cel mai frumos oras din lume chiar daca diversele mele pretentiile nu se regasesc in el, am facut un film asa cum am stiut eu mai bine, sunt ani de atunci si uite ti-l las, el a fost facut pentru straini, aici insa sunt bucuresteni…
Bucharest
Cu drag,
Cristian.
Aici nu-i vorba nici de estetică, nici de patriotism local, ci de calitatea vieţii. Sigur, noi, ceilalţi, care suntem nemulţumiţi de viaţa din oraşul nostru, nu înseamnă nu-l iubim. Ba dimpotrivă, scoatem în evidenţă carenţele, în speranţa de schimbare în mai bine. E o critică mai constructivă decât o vezi tu. Nimeni nu-şi desfiinţează oraşul natal. Şi simplul fapt că avem critici constructive, arată faptul că ne pasă şi chiar facem ceva, avem o atitudine.
Altfel, sigur, înţeleg cum e să nu-ţi vină să te opreşti din scris până când n-ai epuizat subiectul. Şi eu sunt criticat că fac articole lungi. Iar cât despre comentarii, desigur, pot fi oricât de multe şi oricât de lungi. Uneori, sunt mai valoroase decât materialul care le-a generat.
Cât despre ce înseamnă un articol sau un editorial, am scris un material pe tema asta şi am criticat faptul că sunt bloggeri care nu ştiu diferenţa dintre o ştire, un articol, un eseu şi un reportaj. Şi că mai poţi publica şi clipuri, şi poze. Şi că de asta, li s-au spus tuturor postări, ca să le cuprindă pe toate.
În ce priveşte rezistenţa clădirilor din centrul vechi, nu ştiu cât ai locuit în zonă, dar acolo am lucrat nişte ani buni şi vorbesc în cunoştinţă de cauză. Sigur, nimeni n-ar vrea să cadă vreo clădire în caz de cutremur, dar am subliniat indolenţa politicului şi în această chestiune, ca în multe altele. Că în Germania te aştepţi să fie dată zăpada la o parte, mi se normal. E anormal să-i amendezi pe locatari fiindcă n-au curăţat trotuarul din faţa casei lor. E o tâmpenie sinistră. Ar trebui s-o facă firmele de salubritate, nu bătrânică de 80 de ani, singură.
După câte văd, probabil, ai un serviciu bun, cu un salariu mulţumitor pentru tine. Nu toţi avem acest noroc. Unii dintre noi suntem şomeri, alţii ne-am terminat şi perioada de şomaj şi n-am găsit de lucru, alţii lucrăm pe salariul minim pe economie. Unde? Fiecare în oraşul lui, presupun. Ce înseamnă calitatea vieţii din oraş? Cât costă coşul zilnic, cât trebuie să plăteşti pentru sănătate şi învăţământ, condiţiile de viaţă generale (canalizare, apă, energie electrică şi termică, numărul de spitale, de grădiniţe, şcoli şi de azile pentru bătrîni, mijloace de transport în comun, infrastructură ş.a.), numărul de medici la mia de locuitori etc., etc. Dacă ţie ţi se par mulţumitoare, e OK, ai dreptul la opinie. Tocmai de asta am invitat cititorii să-şi spună părerea.
Am raspuns celor detaliate de tine, doar n-o sa ma apuc acum sa ma gandesc la ce nu e in regula in tara asta ca nu-mi ajung foile acestui blog.
Lasa cladirile vechi, e o intreaga poveste despre ele si am spus deja.. nu ai informatii.
Nu am un serviciu bine platit, nu lucrez pentru nimeni, sunt full time online deci lucrez numai pentru mine.
Daca ma descurc???
Probabil, intr-un fel ce-l descriu in mii de articole pe blogurile mele, a trece bariera de 100k in Alexa si a avea un milion de cititori din peste 100 de tari si teritorii e un sentiment ce-l vreau clonat si la tine.
One man – one team si se poate.
Revenind la Romania, apreciez intotdeuna spiritul si inteligenta si nu sanctionez neaparat lipsa experientei insa ne invartim in jurul cozii, prea multe vorbe, prea multa cerneala pentru chestiuni scrise si rescrise…
DA, TOTI STIM – CALITATEA VIETII E JOS… si??? Ce facem sa schimbam???
Uite, cate articole ai tu scrise despre Romania in toata viata ta, la editura, pe blog sau sub plapuma, ce conteaza???
Cate ai tu care comentezi mai jos sau mai sus …sau ea, considerand ca noi scriem???
Ce altceva intreprinzi acum si aici??
De ce nu ai introduce un simplu tabelas amarat cu idei si ai inspira cititorii acestui blog sa spuna daca solutia (solutiile) ta e buna??
De ce nu am inspira noi aici si acum niste statemani care intre noi fie vorba mie imi par cam rara avis?
Bloggerii si blogurile au o putere formidabila, ma indoiesc ca esti constient cate poti schimba in tara asta…
Evident, cateodata sunt mai importante toyota si storcatorul si bormasina ca trebuie sa pape si gura noastra, si iar m-ai inteles gresit – cine a zis sa nu facem si asta?
Eu n-o fac pentru ca nu am nevoie, insa tot eu iti spun, hai sa scriem pentru Romania, hai sa facem fiecare cate o pagina de fan facebook hai sa-l zapacim pe google si noul motor de cautare facebook cu o mie de articole independente despre solutii si nu despre probleme.
Toata lumea scrie despre probleme, putini scriu despre solutii, toata lumea in jurul tau suspina si e amarata, tipa si striga…putini tac si fac scrasnind din dinti cu zambetul pe buze…
Demagogi, principii devenite prea ieftine fiind fluturate prea des…
Iti dau un simplu exemplu despre doua mentalitati diferite intr-un domeniu al nostru al barbatilor.
Printre multele lucruri care le-am facut si le fac, am o pasiune pentru tot ce are 4 roti.
Uite d-aia am s-un site si ma plimbam des spre si dinspre Germania.
Ca sa cumpar si sa vand masini si imobile.
Acolo am fost uimit de cei ce vand masini: un neamt sau turc sau arab ce vand masini in Germania au un principiu atat de simplu incat imi vine sa-l scriu pe Unirea.
Nu-mi pun mai mult de 100 de euro in plus la pretul masinii pentru ca nu vreau masina sa stea in parc mai mult de cateva zile.
Noi???
WOW, dar e greu in Romania si trebuie sa pun musai barem 500 – 1000 de euro ori asta nu e afacere.
Ce conteaza ca am deja 10 bucati la vanzare, las’ sa stea saptamani in sir, asta e comisionul meu si basta.
Ah, si daca vreunul indrazneste sa ceara mai putin tre’ sa am grija de el sa-l invat eu minte ca tre’ sa fim uniti… in fata clientului…
Uite d-aia eu am vandut din mers, nici macar nu au fost la vanzare propriu-zis, s-au dat de pe drum cu telefonul la prieteni.. ani in urma cand vindeam masini din Germania cu zecile.
Azi scriu, asta fac acum si asta mi-am propus sa fac restul vietii, mai bine sau mai prost, scriu 10-20 de articole zilnic si nu uit sa bag s-un film sau un gand sau ceva despre Romania, sau Bucuresti, sau Braila sau orice miroase romaneste…
Am scris destul dar uite ca n-as mai baga aici un link asa ca am sa exagerez punandu-l direct, cu totul, asa cum mi-a venit sa-l scriu in trecut.
Sper sa placa prietenilor tai si acum plec urandu-ti un weekend placut
Cu drag,
Cristian.
The stateman
==============
Incep prin a-ti spune ca e probabil primul articol al meu pentru Romania asa cum o gandesc in mod intim.
Imi imaginez societatea romaneasca formata din straturi.
Presedintele.
Oamenii politici, deputati sau senatori, ministri sau simpli activisti din nus’ ce partid.
Administratie publica.
Intreprinzatori, firme mici sau mari.
Oameni.
Oameni si iar oameni pana la mine in sect 3, Bucuresti, Romania…. nu stiu ce fel, sa zicem copii, studenti, maturi si care muncesc in diverse domenii apoi ai mei, pensionari, mai sunt oameni in incapacitate de munca, si ei tot pensionari, invalizi, etc etc
Toti romani.
Toti vor s-o duca mai bine.
Dar o duc mai rau.
Din ce in ce mai rau….
Coplesiti de un verbalism cronic, de un scandal interminabil ce drept sa-ti spun a inceput sa ma plictisesca.
Sunt plictisit de bucuria presei de a dezbate scandaluri politice, sunt uimit de retorica sparta-n mii de bucatele a oamenilor politici ce parca danseaza un tango pe ritm de rock cu sufletele romanilor…
Stiu.
Te gandesti ca toti tipam si cei ce fac intr-adevar ceva sunt ca speciile pe cale de disparitie.
Uite ca azi mi-a venit o idee.
Eu stiu sa scriu deci scriu o idee, o promovez prin lume si cine are urechi sa auda.
Exista acest cuvant STATESMAN ce are in google 3 miliarde de cautari… ai auzit bine, de la el mi-a plecat ideea si la el ma intorc spunandu-ti asa:
STATESMAN – A statesman is usually a politician, diplomat or other notable public figure who has had a long and respected career at the national or international level.
Adica asta e un omuletz ce poate fi politician, diplomat sau o cunoscuta figura publica ce are in spate o LUNGA si RESPECTABILA cariera in slujba STATULUI.
Frate, parca m-a palit cu palma-n frunte – NOI NU AVEM ASA CEVA.
Toti au, noi nu.
Adica noua ne-ar trebui un STRAT de astfel de oameni intre politicieni si parghiile economiei.
Simplu.
Oameni fara culoare politica.
Oameni ce au o LUNGA cariera sau activitate – nedefinita politic deci nu pe perioada unui mandat de 4 ani ci nedefinita, care MUNCESC si FAC ceva bun pentru noi, respectiv proiecte de dezvoltare economica, ce nu au nici o legatura cu ideologiile politice.
Nu stiu in ce limba sa spun mai simplu.
Tu iti aduci aminte aderarea la Uniunea Europeana???
TOTI AU FOST DE ACORD, fara deosebire, fara culoare politica, fara legatura cu orice curent politic de stanga sau dreapta sau de sus in jos sau invers…
TOTI.
Acum am sa dau un exemplu pentru viitor.
E un secret, putina lume stie cata putere exista intr-o simpla informatie, doar asculta-ma si verifica.
Romania detine 1, 5 milioane teren agricol nepropice cultivarii plantelor ce de obicei se papa.
Un teren imens pe care nu se pot cultiva rosii, grau, pomi fructiferi, porumb etc etc.
Acest teren se numeste PARLOAGA.
Cei din agricultura stiu ce spun.
Ei bine afla te rog dar nu pune la inima, daca 20% din acest teren se foloseste pentru cultivarea unor anumite feluri de chestii si sa nu crezi ca sunt chestii extraordinare sau scumpe sau care necesita bani…. ei bine rezultatul e ca pot acoperi deficitul energetic TOTAL al Romaniei.
Care deficit azi se completeaza prin titei rus, gaze naturale si combustibili importati pe bani grei.
Mai simplu si mai exact – 20% din parloaga acopera 30% din toata energia si face Romania INDEPENDENTA energetic.
Tu intelegi ce bat eu campii aici???
NU cred ca asta depinde de vreo doctrina politica.
Si sunt convins ca daca ar exista acel strat de STATESMANI fara culoare politica angajati NUMAI pentru proiecte pe termen lung Romania si economia ar face Europa invidioasa.
Dar nu…. noi, tu, eu stam si exersam VERBALISM BALCANIC, ne cheltuim energia cu Basescu si Xulescu si Aiurescu cand de fapt stam cu picioarele pe comori lasate de strabuni.
Comori neevaluate, nefolosite si uitate de interese ce mie-mi par antiromane.
Austria, Germania si cam juma’ de Europa isi folosesc PARLOAGA pentru a cultiva POMI simpli, obisnuiti ce cresc mai repede, in doi ani sunt gata si care se numesc BIOMASA sau mai simplu un lemn programat la foc.
Si cand nu fac asta cultiva rapita ce e foarte rezistenta si are vreo doua culturi pe an numa’ buna de BIODIESEL.
Adica combustibil ce nu ia foc usor, miroase a cartofi prajiti, poti sa-l gusti, curata motorul, nu miroase a gaze de esapament si e cam cu mult mult mai ieftin decat motorina obisnuita.
BIOMASA e cu 1,6% mai ieftina decat combustibilul obisnuit, in cazul nostru pe gratis din parloaga sau pe bani grei de afara…
Statesmanii astia de care tot zic ar trebui sa implementeze aceste strategii independente politic.
Mai sus a fost doar un mic exemplu strigator la cer dar exista multe, multe altele…
Apele minerale, vinurile, sectorul IT si multe altele, gandeste-te ca suntem singura tara din Europa ce avem Carpatii cu pasuni si terenuri fara compozit chimic si am putea fi cu usurinta singura si prima tara din Europa cu produse de cea mai buna calitate de genul lapte de vaca sau/si de oaie si produse inrudite.
Sectorul IT este extraordinar avem designeri si oameni de soft recunoscuti pe plan mondial, totusi ei pleaca spre zari mai de peste ocean.
Un STATESMAN poate hotara binele tau si al meu si al nostru pentru generatii INDIFERENT de nus ce partid vine sau pleaca precum un caine in trecere prin sectorul trei Bucuresti.
Din punctul meu de vedere, renunt chiar acum la ceva ganduri bune si ma racoresc doar un pic spunand ca mie rusine de TOATE partidele politice, sunt toate o apa si un pamant.
Trebuie sa exista ceva sa miste tara asta fara legatura cu politica, fara legatura cu tampenia de inteligenta ce se dezbina si se invarte in gura presei precum o moara stricata ce deja ma plictiseste si sunt sigur ca tot romanul are aceeasi senzatie.
Destul cu scandalul politic, cu circul de doi lei de la televizor cu linkurile si siteurile si grupurile ce-si extermina propria energia ingropandu-l pe Base ca altul sa-i ia locul peste secunde.
Nu cred in Ponta, nu cred in nimeni pana nu vad cu ochii mei acest STATESMAN lucrand impasibil politic – pentru mine, platit de mine si pentru prima data in viata lui … aplaudat de mine.
Absorbtia fondurilor europene a fost si e un dezastru in Romania in timp ce in Polonia a fost si e cel mai mare succes din intreaga Europa.
Pentru ca Romania se focuseaza pe POLITIC iar Polonia pe PRIORITATI.
Polonia se gandeste la medicamentele bunicii, la un trai minim decent, la turism si resurse bio, Romania bea bere rece cu ultimii bani de buzunar in timp ce zambeste fals la o ”victorie” hilara…. aia de a-l da jos pe Base (care intre noi fie vorba o merita) si al pune pe Xulescu, Pontescu sau Aiurescu ce mie teama ca vor reinvia un ciclu deja mort…
Satul, plictisit, scarbit si avid sa vad un singur STATESMAN.
As zice – cu drag dar pe bune, mai bine zic Doamne Ajuta.
Cristian.
Nu imi place Bucurestiul !
Păi cui îi place? Ah, da, lui Cristian…
Eu nu-s deloc multumita de al meu, dar dupa cum l-a descris Cristian mai sus e posibil sa am nevoie de ochelari. :)) Culmea e ca stam in acelasi cartier. Viata e scumpa si salariile mici. Microscopice. Cine are bani de Centrul Istoric? Poate printre cei care petrec toata ziua la terasele de acolo s-a facut sondajul. 😛
Chestia că oamenii care locuiesc acolo sunt amărâţi. Casele sunt vai de mama lor. Am avut redacţia la Curtea Veche ani buni, deci cunosc bine locurile. Cum ni s-a dat de 3 ori foc la redacţie, am văzut din ce sunt făcute casele în zonă. Din cărămidă putredă de veche ce e. Pe jos e, într-adevăr, parchet, dacă şi-au dat silinţa să-l îngrijească, mira-m-aş…
Ai scris niste cuvinte care mi-au placut: “imbecilitatea statisticilor este evidentă.” )
Si… nu credeam vreodata sa existe cineva care sa scrie comentarii mai lungi decat Rudolph… 🙂
Stai, că nu l-am stârnit pe Rudolph!
Sincer sa-ti spun, mai ca si eu m-as lansa intr-un comentariu cam tot atat de lung ca si Cristian. Dar renunt.. si sti de ce? pentru ca e asa de complex si asa de clar si de evident adevarul din articolul lui ca…nu poti spune decat …10. Un mare 10. Bravo Cristian.
!… Apreciez modul cum priveste el problema.Despre Bucuresti se pot spune atatea…despre locuri de munca? hai sa fim seriosi…priviti site-urile de anunturi, etichetele scrise in culori tipatoare si lipite in locurile cele mai inalte pe stalpi sau pe geamurile magazinelor…cine vine sa munceasca? De ce someri? Pentru ca romanul a devenit “multumit” de viata care o duce, de indisciplina in care traieste si care-i permite mai zilnic sa “produca un bacsis” intr-un mod mai mult sau mai putin ortodox…Daca-i prins bine…daca nu , uite asa se mai imbogateste capitala cu un “smecher”. Caut muncitori necalificati pentru fabricuta mea de 6 luni de zile… stiti cati au sunat? 15…stiti cati au venit sa se angajeze? 3…stiti cati mai lucreaza in prezent, din cei 3? niciunul…si atunci care e concluzia….aaaa si am uitat, sa nu cumva sa va ganditi la faptul ca le ofeream salariu mic, dimpotriva… Si sti ceva? e mare pacat, aveam candva strungari si frezori, lacaturi si sudori, constructori si meseriasi in fata carora se plecau capete mai ceva ca in fata regilor…Dar acum? Voi ati vazut ce absolventi ies de pe bancile facultatilor? Deh, suntem in democratie…
Îmi pare rău că nu-ți găsești angajați. Pe vremuri, trebuia să faci o selecție riguroasă, fiindcă nu aveai atâtea posturi, câți solicitanți erau…
Apreciez comentariile lui Cristian…