Delta Dunării (3446 km²) e a doua ca mărime și cea mai bine conservată dintre deltele europene. Are un exotism sălbatic, cu peste 1830 de specii de copaci și plante care ascund cea mai bogată faună ornitologică și ihtiologică din Europa. În loc de manele şi claxoane, acolo auzim fâlfâitul aripilor și clipocitul apei. Putem schimba aerul prăfuit al orașului, cu cel curat al Deltei. Iar pensiunea de lux Aquavilla e locul de unde începe povestea vacanței de vis.
Cea mai însorită localitate a României e Sulina, port la Dunăre şi la Marea Neagră, fiind situată la cea mai joasă altitudine din țară. În Deltă cresc liane lungi și de 25 de metri. Cel mai bătrân stejar din țară e tot aici, având vreo 400 de ani și 3,8 metri diametrul.
În Deltă există 360 de specii de păsări și 44 de specii de mamifere, multe fiind unice și monumente ale naturii. Delta are 45 de specii de pește. Între cele mai mari păsări de aici e pelicanul creț, cu anvergura aripilor de 3,2 metri. Coloniile de pelicani sunt unice, dar trăiesc împreună cu vreo 100 de specii de vietăți subacvatice, între care și sturionii, producători de caviar. Sturionii ating și 300 de ani!
Cel mai mare crap pescuit în Deltă avea 48,5 kg, iar cel mai mare somn, 400 kg! Inclusă de UNESCO printre rezervațiile biosferei din 1990, e cea mai mare rezervație de ținuturi umede europene, cu întinderea sălbatică de cca 2681 kmp.
Sunt multe motive să alegem Delta ca loc de petrecere a vacanței. Iar cazare și masă am găsit la o pensiune de lux, care pare ideală. Să vă spun de ce am ales această pensiune. Are 3 corpuri de clădire într-o curte de 3000 mp. Chiar dacă se află la limita sălbăticiei, se oferă condiții și servicii moderne de top.
Relaxarea și odihna se îmbină perfect cu pescuit, excursii pe apă și sporturi nautice. Putem vizita locuri speciale, în care vom surprinde instantanee dintre cele mai spectaculoase. Soția mea poate prinde pește pentru prima oară și merită poze sugestive. Dacă bate recordurile la pescuit de mai sus?!
Camerele generoase ale pensiunii sunt grupate câte 3, două la parter și a treia la mansardă. Capacitatea de cazare: 6 camere de câte două locuri. Deși sunt rustice, au mobilierul neașteptat de modern și de confortabil. Acolo există un restaurant și un bar excelent realizate. Transportul este asigurat de două șalupe moderne.
Pe lângă pescuit, la Aquavilla putem beneficia de plimbări cu șalupa, sporturi nautice și plimbări prin Deltă cu iahtul. Putem străbate opt trasee turistice de o frumusețe sălbatică, unele incluzând o excursie în Rezervație, diverse lacuri, canele, sate, brațul și orașul Sulina, ieșire la vărsarea Dunării în mare și safari. Într-un cuvânt, distracție!
Pachete turistice
Aici beneficiem de un lux care nu ne rupe de natură, ci ne aduce în mijlocul ei. Prețul e justificat de mulțimea și calitatea serviciilor incluse, așa încât vom dori să ne prelungim șederea. Oricum, raportul calitate/preț e avantajos pentru turiști. Vom lua un pachet turistic, care oricât de mare ar fi, ca orice ne face plăcere, va dura prea puțin.
Un pachet cuprinde:
– cazare în camere duble;
– 3 mese pe zi. Cafelele, apa plată și apa minerală consumate la masă sunt incluse;
– o excursie de 3 ore cu șalupa pe lacurile Fortuna, Băclănești și împrejurimi sau la Sulina cu ieșire în Marea Neagră;
– transferul Tulcea-pensiune și retur.
Posibilitățile de agrement sunt multiple:
– gratuit, biciclete pentru plimbări în împrejurimile pensiunii, peisajul fiind cu totul deosebit;
– gratuit, relaxare la piscina pensiunii;
– gratuit, tir cu aer comprimat;
– gratuit, scule pentru pescuit;
– plimbări cu șalupa – 400 ron/ora de marș (pentru 1-8 persoane);
– plimbări cu barca cu motor – 150 ron/ora de marș (4 persoane).
Prețul unui pachet:
– 1280 ron/persoană pentru 4 zile și 3 nopți
– 1700 ron/persoană pentru 5 zile și 4 nopți.
Pensiunea ne poate organiza și plimbări VIP prin Deltă cu iahtul (900 euro – pentru 24 de ore), cu 4 ore de marș incluse. Iahtul are 3 dormitoare și schipper.
Vă vor crea și vouă dependență secretele dezvăluite ale Deltei, nuferii înfloriți, cerul înstelat văzut din barca lunecând molcom, gustul și aroma peștelui gătit, dar și înotul la răsărit ori la asfințit în piscină, peștii prinși, plimbările cu bicicleta, călare sau cu barca, tărâmul de basm, liniștea pur și simplu.