La televizor, a patra ediţie a concursului MasterChef este în plină desfăşurare, totuşi ea s-a încheiat în realitate. Ca şi în precedentele ediţii ale acestei competiţii, învingătorul a fost deja aflat de presă. Anul acesta, câştigătoarea e Jesica, o fostă menajeră în Spania, care s-a ales cu titlul de masterchef şi cu marele premiu de 50.000 euro.
Georgeta Jesica Zamfir (28 de ani), din Ploieşti, este, probabil, cea mai timidă dintre concurenţi, ea dovedindu-şi emotivitatea pe întregul parcurs al competiţiei. La preselecţii şi-a abţinut cu greu lacrimile în faţa celor trei juraţi, după ce Florin Dumitrescu, Sorin Bontea și Cătălin Scărlătescu au început să-i comenteze felul cu care s-a prezentat, o supă servită rece, cu tortiţe de cuşcuş şi mac, tipic spaniolă. Fericită că a primit şorţul, Jesica şi-a descălţat cizmele cu toc, ca să poată alerga, pentru a le da mai repede vestea rudelor care o aşteptau.
Jesica este măritată şi are un băieţel de 2 ani. Ea se trage dintr-o familie modestă, are o soră şi un frate şi a fost nevoită să înceapă să gătească de la vârsta de 10 ani. Voia să urmeze o facultate, dar îi lipseau banii de studii, iar în România avea puţine şanse să-şi găsească un job pentru care să fie retribuită decent, aşa că a plecat să muncească în Spania, stând 7 ani departe de casă, în Sevilla.
Ca atâtea alte compatrioate, a fost menajeră la mai multe familii vreme de un an, după care şi-a găsit un job de barmaniţă într-o cafenea. Harnică şi motivată, a devenit managerul localului, pe care l-a administrat timp de 3 ani. Văzându-se capabilă să administreze singură cafeneaua, a făcut un împrumut şi şi-a deschis propriul magazin.
Din păcate, lucrurile n-au mers aşa cum plănuiau Jesica şi soţul ei, Spania intrând în recesiune. Multe afaceri s-au închis, iar ploieştenii noştri au fost nevoiţi să renunţe şi ei. S-au întors acasă, atunci când fiul lor avea un an şi jumătate. În timpul aventurii lor pe tărâm iberic, Jesica a învăţat şi bucătăria locală.
Ea s-a înscris la Facultatea de Litere, Secţia Engleză-Franceză, dar și la competiţia MasterChef. Spre surpriza şi bucuria sa, a reușit să impresioneze juraţii cu mâncărurile gătite de ea. În afara reţetelor din sudul Spaniei, Jesica ştie să combine în mâncăruri şi diverse condimente din bucătăria marocană, indiană şi braziliană.
Deşi câştigătorii celorlalte trei ediţii ale competiţiei şi-au făcut destui detractori, nu la fel este şi în acest caz, Jesica fiind descrisă de ceilalţi concurenţi drept o fată extraordinară, modestă şi la locul ei. Şi membrii echipei de filmare au simpatizat-o, Jesica fiind foarte sufletistă şi cu mult bun-simţ.
Jesica este un exemplu de hărnicie, ambiţie şi dorinţă de a evolua. A început greoi, dar apoi, fosta menajeră s-a descurcat din ce în ce mai bine, în cele din urmă, ea reuşind să câştige concursul şi premiul de 50.000 de euro.
Mie imi place de ea si ma bucur pt ea.
As fi vrut sa castige ea sau indianul. 🙂
Indianul mi-a plăcut şi mie.
Mi se pare mie sau ediţia asta e mai săracă în bucătari valoroşi?
Se pare că nimic nu e întâmplător. Viaţa a fost vitregă cu ea, dar toate neplăcerile au fost trepte pt. reuşita actuală. Asta e viaţa, unii obţin atenţia sorţii fără a mişca din deget, alţii trudesc foarte mult. Eu mă bucur pt. ea.
Îmi displace, în schimb, atitudinea românilor faţă de indian. M-am convins de faptul că suntem o naţie proastă. Şi partea cea mai nasoală e că ne şi lăudăm cu asta.
Ai dreptate, Laura, mulţi români sunt intoleranţi.
Anul acesta nu m-am uitat la emisiune, dar daca este adevarat ce se spune, nu pot decat sa ma bucur ca este ploiesteanca de-a mea, ca e o tipa ok si ca a primit pe merit premiul.
La tine m-am şi gândit, când scriam articolul…
A inceput sa nu-mi mai placa MasterChef … probe aiurea, parca si calitatea concurentilor a mai scazut, juratii tot mai tafnosi (cu si mai ales fara motiv) etc. asa ca n-am urmarit chiar toate etapele.
Bravo ei daca a castigat !
Foarte adevărat ce spui despre (în)juraţi…