Nu stiu ce parere aveti voi despre operatiile estetice, in general. Nu m-a preocupat prea mult pana acum, dar e un subiect interesant si m-am documentat. Personal, eram adeptul pastrarii trupului natural, cu bune si cu mai putin bune. Dar, citind despre aceasta tema, am ajuns la concluzia ca operatiile estetice iti redau increderea in sine.
Asta inseamna imbunatatirea calitatii vietii atat la nivel personal, cat si socio-profesional, ceea ce duce la pastrarea competitivitatii. Sanatatea noastra in general si reusita in viata depind foarte mult de increderea in propria persoana.
Desigur, cei care apeleaza la operatii estetice pot fi persoane perfect sanatoase care insa doresc ameliorarea aspectului lor fizic, ceea ce presupune corectarea unor deficiente corporale innascute sau dobandite, sau stergerea semnelor de imbatranire prin chirurgie estetica.
Asta nu inseamna ca interventiile chiurgicale estetice fac minuni pentru pacient. Acesta trebuie sa stie clar ca orice interventie chirurgicala are avantaje si dezavantaje si ca, in cele din urma, el este cel care hotaraste. Pe de alta parte, chirurgul estetician trebuie sa-i explice limpede posibilitatile dar si riscurile ce pot decurge din apelarea la astfel de interventii. Desigur, experienta si indemanarea chirugului, materialele si tehnica de lucru folosite, dar si particularitatile individuale ale pacientului sunt hotaratoare.
Exista chirurgia sanului (care cuprinde printre altele, marirea bustului cu silicon si reconstructia sanilor), cea faciala, a siluetei, cea genitala masculina (care presupune si alungirea si/sau ingrosarea penisului) si feminina (labioplastia si vaginoplastia), precum si transplantul de par pentru gene si sprancene cu efect permanent.
Dar la ce varsta ar trebui sa ne preocupe mijloacele de prevenire a imbatranirii? Trebuie sa plecam de la premisa ca organul cel mai mare si mai vizibil al corpului il reprezinta pielea. In acest caz, ingrijirea pielii trebuie sa inceapa imediat dupa nastere. Desigur, parintii trebuie sa le protejeze pielea copiilor. Apoi, pentru fiecare etapa a vietii noastre exista nevoi diferite si tratamente diferite.
Odata cu varsta, pielea pierde din apa si elasticitate, deci si finetea si frumusetea. Si colagenul din piele se micsoreaza si determina imbatranirea inainte de vreme a pielii si aparitia ridurilor. Bineinteles, ridurile se pot trata si se pot mari buzele, daca avem nevoie. Exista peeling-ul chimic, mezoterapia, epilarea si tratamentele laser, precum si alte proceduri. Numai un doctor estetician ne poate spune cum ne poate el ajuta, urmand sa decidem ce e mai bine pentru noi.
Daca operatia estetica are ca scop corectarea unor deficiente corporale dobandite(in urma unui accident, arsuri etc) eu sunt de acord cu ea. Si inca un lucru interesant mi se pare epilarea definitiva. Care banuiesc ca e extrem de scumpa… Cand vine vorba de marirea sanilor, zau daca le inteleg pe doamnele si domnisoarele care recurg la asa ceva…unele punandu-si chiar viata in pericol.
Ai dreptate pe toată linia, Nice!
Cu siguranţă, o femeie care şi-a pierdut sânii în urma operaţiei cauzate de cancerul mamar ar trebui să recurgă la chirurgia plastică, pentru reconstrucţia lor. Şi asta ar trebui să se facă gratuit. Un salariu mediu nu poate acoperi costurile. În schimb, dacă o fătucă vrea neapărat să aibă nişte mingi de baschet in loc de bust, să plătească triplu o operaţie de implant.
Ăsta-i doar un exemplu…
Nu prea inteleg operatiile estetice care fac altceva decat corectarea unor accidente…sau deficiente fizice…
Adica daca recurgi la o operatie estetica doar pentru ‘self esteem’, cred ca mai degraba ai face o ‘operatie’ la cap, unde ai buba si nu te suporti cum arati…pentru ca daca incepi sa-ti modelezi corpul, dar la cap ramai cu aceleasi probleme pe care le-ai avut in the first place, atunci degeaba te-ai mai apucat…
Ha, ha! Ai dreptate, Cătălin!
Dar dacă întrebi o femeie de ce vrea să-şi mărească sânii,
îţi răspunde că aşa vrem noi, bărbaţii.
Personal, am preferat întotdeauna naturalul. Curăţenie, epilare şi un pic de rimel sunt de ajuns. Dar nicidecum pavoazarea chipului cu fel şi fel de smacuri, botox care să-i umfle buzele, corectarea nasului ca să fie neapărat cârn şi, desigur, nici silicon în sâni.
In trecut, la sate, lucrurile functionau pe acelasi principiu. Barbatii redefineau feţele femeilor, dupa o săptămână de covalescenţă lucrurile redeveneau normale. Cu creşterea increderii de sine, evident. Si de partea bărbătească, dar şi de partea femeiască.
Nu ne-am schimbat prea mult.
Eşti dur cu doamnele, dar m-ai făcut să râd…
Doar stii ca doamnelor le plac baietii duri 🙂
Daca ma intorc la subiect, n-am inteles niciodata de ce l-ai contrazice pe Doamne-Doamne cu o operatie estetica. Daca natura nu a dat, de ce sa contrazici natura?
Bună întrebare!
Eu ma gandesc asa: Un tip se insoara cu una din asta super-aranjata si se asteapta sa faca copii frumosi cu ea. Cand colo, DEZAMAGIRE! :))
Doar nu s-or naşte copiii cu botox şi silicon…