Din când în când vă înfăţişez lumea şi diversele ei aspecte în viziunea oamenilor de spirit, care au formulat motto-uri, cugetări, butade, panseuri şi vorbe de duh despre diverse subiecte inspirate din viaţa cotidiană. Au devenit deja citate celebre, maxime şi aforisme. Nu uit nici de proverbe, zicători şi nici chiar de epigrame. Astăzi vă prezint câteva vorbe de spirit despre pierdere şi câştig.
Slăbiciunea femeilor, nu puterea lor, îi câştigă pe cei ce la iubesc. (Somerset Maugham)
În natură nimic nu se pierde, nimic nu se câştigă, totul se transformă. (Antoine Lavoiser)
Fericirea se naşte doar din înţelegere. Fericirea nu se pierde, nu se câştigă, ea doar există. (Teodor Mazilu)
Secretul succesului constă în a vrea să câştigi şi a şti să pierzi. (Niccolò Machiavelli)
Să ai mai mult decât arăţi, să spui mai puţin decât ştii, să împrumuţi altora mai puţin decât ai, să mergi mai mult călare decât pe jos, să înveţi mai mult decât să dai crezare, să ţii mai puţin decât arunci, să laşi încolo băutura şi muierea, să stai acasă şi vei avea mai mult decât 100% câştig. (William Shakespeare)
Mi-a mai rămas speranţa, salvarea am pierdut-o. (Mercator Plautus)
Banul îl câştigă toţi aceia care prin răbdare şi observaţie atentă merg în urma celor care îl risipesc. (Benito Perez Galdos)
Zgârcenia pierde totul, vrând să câştige totul. (Jean de la Fontaine)
Dacă cel ce se îneacă îşi împreună mâinile ca pentru rugăciune, nu-i oare pierdut? Aşadar să înoate întruna. (Jules Renard)
Ce înseamnă a elibera? Dacă eliberez, într-un pustiu, un om care nu câştigă nimic prin această eliberare, ce înseamnă libertatea lui? A elibera un om înseamnă a-l învăţa ce este setea şi a-i despotmoli o cale către fântână. (Antoine de Saint-Exupery)
E de temut cel care n-are nimic de pierdut. (Goethe)
Există ceva şi mai trist decât pierderea idealurilor: împlinirea lor. (Cesare Pavese)
Câteodată, numai pierzând pe cei care-i iubim, simţim cât ne sunt de dragi. (Alfred de Musset)
Dacă mă încred în Dumnezeu şi El există, câştig infinit. Dacă mă încred în Dumnezeu şi El nu există, nu pierd nimic. Dacă nu am încredere în Dumnezeu şi El există, pierd infinit. Dacă nu am încredere în Dumnezeu şi El nu există, iarăşi nicio pierdere. (Blaise Pascal)
Nu toţi oamenii au pierdut naivitatea; de aceea nu toţi oamenii sunt nefericiţi (Emil Cioran)
E mai greu că păstrezi banii, decât să-i câştigi. (Michel de Montaigne)
Cel care vorbeşte puţin are numai de câştigat, se presupune că este inteligent, iar dacă este adevărat, se presupune că este foarte inteligent. (Jean de la Bruyere)
Socoteşte milostenia nu ca o cheltuială, ci ca un venit; nu ca o pierdere, ci ca un câştig, căci tu, prin ea, dobândeşti mai mult decât ai dat. (Sfântul Ioan Gură de Aur)
Curajul este de mai multe feluri. Dar cel mai primejdios dintre toate este îndrăzneala oamenilor care n-au nimic de pierdut. (Lloyd C. Douglas)
Nu poţi pierde ceea ce nu ai avut. (Jorge Luis Borges)
Adevăratele paradisuri sunt cele pe care le-ai pierdut. (Marcel Proust)
În raport cu semenii noştri, mai des le câştigăm bunăvoinţa prin defectele noastre decât prin însuşirile noastre. (Francois de la Rochefoucauld)
Dacă nu rişti, nu ai şansă la câştig. Visez la câştig cu riscul de a trăi. (Cristina Vâlcu)
Când este vorba de problemele importante ale vieţii, întotdeauna trebuie să te grăbeşti ca şi când de pierderea unui singur minut ar depinde totul. (Vissarion G. Belinski)
Pierderea de timp este cea mai ireparabilă şi tocmai ea este aceea care pricinuieşte cea mai puţină nelinişte. (Oxenstierna)
Pierdem întotdeauna prietenia celor care ne pierd stima (Joseph Joubert)
Regula nr. 1: Niciodată să nu pierzi bani. Regula nr. 2: Niciodată să nu uiţi regula nr. 1 (Warren Buffett)
Îmi pierd dorinţa pentru ceea ce caut, tot căutând ceea ce doresc. (Antonio Porchia)
Pierzi în viaţă ani şi la moarte cerşeşti o clipă. (Nicolae Iorga)
E o proastă socoteală să consideri un lucru de mare preţ atunci când îl pierzi, iar când îl ai, să-l consideri drept nimic. (Plutarh)
Moartea nu este cea mai mare pierdere din viaţă. Cea mai mare pierdere este ceea ce moare în noi în timpul vieţii. (Norman Cousins)
Cea mai grea pierdere pe care o poate avea cineva e pierderea de sine. (Teodor Dume)
Cred că toate modurile de guvernare sunt malefice, şi încercarea de a le îmbunătăţi este o mare pierdere de timp. (H.L. Mencken)
Cel mai bun şi cel mai mare câştig este un prieten adevărat; şi cea mai mare pierdere este pierderea timpului. (Pitagora)
Pe fugă, vin şi-ţi las un fragment din comunicatul de presă al Ed. LITERA în legătură cu Bookfest 2015
” Pe primul loc al vânzărilor de carte pentru copii se află Cele mai frumoase poezii pentru copii, cu versuri de Aurora Georgescu și ilustrații de Tony Wolf. Lansarea cărții a avut loc în prezența Aurorei Georgescu și a Biancăi Brad.
Al doilea loc este ocupat de CD-ul de cântece și jocuri pentru copii Atențiune, accelerăm!, lansat alături de autorii săi: Gașca Zurli.
Pe locurile trei, patru și cinci se află cărțile Disney. Învăț să citesc. Regatul de gheață, Alte 365 de glume, respectiv Disney. Violetta.”
Felicitări, Aura, mă bucur pentru tine! Îmi pare rău că n-am fost în stare să ajung la lansarea cărţii tale. Dar vei mai scrie…
Eu am scris un mesaj de felicitare direct pe website-ul dnei Aurora G…(ce nume frumos, Aurora…stiati ca in versiunea basmului Frumoasa din Padurea Adormita a dlui Charles Perrault, Aurora nu era numele printesei ci a fiicei ei pe care urma sa o aiba dupa ce fusese trezita de print, asa ca super happy ending, insa cand dl Ceaikovski a creat baletul a daruit acest nume printesei, si asa a fost preluat el ulterior si in filmul Disney ?)…dar acolo pe site cred ca sunt mai multe mesaje care inca asteapta la moderat pt ca Aurora zilelor noastre e probabil ff ocupata, si asa si trebuie sa fie ! Eu cred ca versiunea dlui Perrault poate fi interpretata si in sensul in care micuta Aurora, care abia apare la sfarsitul povestii, este inzestrata cu adevarat talent artistic mostenit din povestea de dragoste a parintilor ei, care la randul lor fiind personaje de poveste sunt mai mult asa ca niste muze sau entitati speciale, nu oameni obisnuiti, asa cum pare totusi Aurora, care desi are desigur un talent special de exceptie, totusi e om, nu poate sa stea si la blog, si in fata hartiei, si la Bookfest, si peste tot ! Deci eu nu ma impacientez ca felicitarea mea e inca la moderat acolo ! Ba mie chiar mi-a facut placere sa ma gandesc si sa povestesc si despre basmul repovestit de dl Charles Perrault.
Da, nu înţeleg de ce basmele nu sunt cu frumosul din pădure adormit şi micul siren. Nu ţi se pare o discriminare faţă de care lumea închide ochii? E scandalos! 🙂
Pentru ca si muzele sau artele au ingeneral aparenta feminina, desi practicantii lor, chiar maestri, pot fi si barbati si femei, chiar si zei…dar nu cred ca e o discriminare ci mai curand ceva gen yin si yang. Cat despre spiritele apelor gen “siren”, din aceea exista si de tip (sau gen aparent) masculin si de tip feminin.
Eu avand defect profesional de functionar stiu ca e bine sa stim diferente din astea si clasificari, si sa nu confundam actiunea cu obiectul, de exemplu. De aia nu cred ca e scandalos…desi mi-as dori ca si altii sa fie asa de intelegatori plus totodata rigurosi ca mine plus sa nu uitam ca noi suntem oameni obisnuiti, chiar si artistii.
Parcă ai fi politician. Când lucram la Caţavencu, le puneam politicienilor întrebări absolut neserioase şi mă distram să văd cum încercau ei să răspundă cât de serios puteau. Aşa şi tu…
P.S. Cat despre frumosul din padure adormit, desigur ca exista si din acestia unul de gen masculin, Rumpelstiskin ! Desi el nu are aceeasi functie ca frumoasa din padurea adormita, (Aurora sau mama Aurorei, sau chiar Talia, cum fusese ea numita intr-o varianta italiana anterioara repovestirii ei intr-un mod mai cult deja aproape iluminist de catre dl Charles Perrault…sa nu uitam ca Talia este un nume din mitologia greaca cu nu mai putin de 4functii, fiind si numele uneia din cele 3 gratii, si numele muzei comediei, plus numele unei nereide si totodata si numele unei nimfe !)
Ha ! Ha ! Abia acum am vazut comentariul tau ! Ia zi acum, crezi ca m-am descurcat cu brio ca politician amator si am reusit macar sa te distrez daca nu chiar si sa-ti smulg un vot ?!
Eu ma tot intreb observand imaginea din final, oare ce-o fi cautand fata aia in nisip? Ce-o fi pierdut atat de pretios de se chinuie sa stea in acea pozitie? Speranta, banii sau naivitatea?
Tanti e o contorsionistă care habar n-are ce câştiga, dacă nu pierdea vremea pe plajă…
Ha ! Ha ! Abia acum vad ce poza horror ! Bine ca nu am observat-o din prima pt ca dupa ce am citit cugetarile am vazut ca deja comentase Aurora G si am trecut ff fugitiv peste poza din final si am fost mai degraba atent in legatura cu comentariul Aurorei G, ca daca ma uitam asa mai atent la inceput nu cred ca as mai fi fost in stare sa ma exprim atat de abil politic despre basme !
Am ales poza asta tocmai ca să atragă atenţia. Unora le-a plăcut, altora, nu. Dar şi-a împlinit menirea…