M-am decis să-mi reamenajez apartamenul acum, când preţurile tuturor materialelor de construcţii sunt mai mici, iar manopera mă costă semnificativ mai puţin. La sfârşit, voiam să am şi parchet în cele două dormitoare, iar acesta trebuia să se integreze perfect în locuinţă, ţinând cont de trei aspecte: estetic, tehnic şi financiar. Parchetul avea menirea de a-mi întregi înfrumuseţarea locuinţei. Căutând bine pe internet, am găsit nişte parchet care ţine o viaţă.
Multe magazine comercializează parchet stratificat şi masiv, deck, scări de interior, produse de montaj şi întreţinere a parchetului, fabricate de cei mai vestiţi producători europeni, cum ar fi Bona, Kahrs, Karelia sau Listone Giordano. Se pot filtra produsele după esenţa lemnului, preţurile produselor, culoarea, designul sau producătorul parchetului.
Există esenţe variate de parchet din lemn (stejar, nuc, frasin şi mesteacăn), precum şi esenţe de lemn exotic de care nici nu auzisem (afromosia, sucupira, iroko şi merbau). Sunt preţuri avantajoase la parchet stratificat şi masiv, iar montajul e asigurat de meşteri parchetari certificaţi.
Ce fel de parchet să aleg, finisat cu lac sau cu ulei? Asta ţine numai de preferinţa mea, oricare dintre opţiuni fiind la fel de bună. Tratamentul cu lac e cel mai folosit, fiindcă e uşor de întreţinut şi oferă o rezistenţă de durată. Oricum, alesesem deja pentru o cameră parchet stratificat.
Parchetul triplustratificat din lemn de stejar Cinnamon mi-a atras atenţia având culoarea scorţişoarei şi aducând un plus de exotism şi rafinament spaţiului şi influenţând puternic decorul locuinţei mele. Îmi place că lemnul este băiţuit, pentru a-i da nuanţa roşcată specifică scortişoarei, după care a fost finisat cu lac mat.
Pentru a mări tenta de exotism a apartamentului, voi folosi în altă cameră nişte parchet masiv din lemn exotic Afromosia, elegant şi de foarte bună calitate. Lemnul provine din Africa de Vest, e dur şi nu-şi modifică dimensiunile în timp. Culoarea lui trece de la auriu la maro închis. Preţul parchetului e foarte bun, pentru o esenţă de lemn deosebită.
Practic, parchetul meu se va spăla mecanic cu un detergent special, i se vor repara zgârieturile superficiale şi chiar cele de profunzime, după care i se va aplica polish. Transportul produselor comandate e şi el gratuit. Dacă din greşeală o să scap un obiect ascuţit pe parchet şi îl voi avaria, specialiştii magazinului îl vor repara gratis porţiunea de lemn afectată.
sunt mii de firme. de unde stii ca asta de fata isi face treaba bine? ai folosit serviciile lor?
Mi-a recomandat-o un prieten. Mi-a spus că a fost foarte mulţumit de profesionalismul lor.
Și eu mi-am pus parchet de la firma de față acum 2 ani. Până acum n-au fost probleme, e la nivel, nu scârțâie, nu știi de el. Sunt mulțumit, a meritat investiția.
Mă bucur pentru tine! Ai nimerit unde trebuia, ceea ce înseamnă că ai ştiut să cauţi.
nu e mai ieftin sa iei direct de la producator decat de la toate firmele astea care apar ca ciupercile dupa ploaie?
Nu, pentru că tu îţi iei cât îţi trebuie ţie, iar ei importă cât pentru 100 de apartamente şi li se face reducere de
preţ. Şi apoi, producătorii serioşi lucrează doar en gros, nu en detail, deci comanda ta n-ar fi luată în seamă.
Eu nu am încredere în parchetul laminat. Dacă e din acela vechi, am siguranța că e făcut din lemn masiv, nu prefabricat. Mai ieftin ieși să iei parchet vechi de la careva care vrea să-l schimbe și să-l slefuiești cu. tu, adică cu un meseriaș care ți-l face. Te costă până în 100 de euro. Plus 100 euro parchetul pe care-l aruncă omul, ieși mult mai ieftin decât unul nou, montat, bibilit, care e net inferior unuia vechi, de lemn…
Tocmai, că-i vorba de lemn solid.
Daca e lemn solid, atunci merita investitia, mai ales ca parchetul te tine, o viata, vorba ta. Numai atentie insa, ca o data la 20-30 de ani trebuie si el slefuit, rindeluit, sau ce s-o mai face. Trebuie avut grija de el, ca nu-i chiar un bibelou, il pui acolo si lasi sa se puna praful de 4 metri pe el.
Firma spune clar că oferă 5 ani la rând întreţinerea lui, gratis. Deci parchetul trebuie bibilit anual, nu după zeci de ani.
5 ani la rand? Ceva nu-mi suna bine. Probabil nu stiu eu, insa la parchetul ala vechi n-am vazut pe nimeni sa-l bibileasca anual. Nu stiu asta nou cum e, insa din ce vad mai jos in comentarii, are cineva parchet laminat (de ala prost adica) de 10 ai si nu i-a facut nimic. Adica nu tu slefuire, dat cu ulei, cu gaz, cu ce se mai da pe el. Probabil firma parchetpeviata.ro iti face primii 5 ani gratuit cate o spalare din asta mai riguroasa, sa te invete ca dupa aceea sa-ti faci singur intretinerea. Pe care, daca o faci anul, cum iti arata ei, te va tine parchetul bine-merci o groaza de ani.
Dacă îl îngijeşti cum spune firma de la care îl cumperi, te ţine.
E bun parchetul de la ei. Am luat anul trecut și nu am avut probleme. Adevarul e ca am avut si meseriasi calumea!
Just! Am menţionat că au parchetari şcoliţi.
alt advertorial
Da, dar poate te ajută, dacă ai nevoie de parchet.
Nu-mi place parchetul ăsta nou. Ăla vechi, gros. Pe ăla te puteai baza. Ăsta nou e foiță de țigară. Și unele nici măcar de lemn nu sunt…
Aici e vorba de lemn stratificat care chiar că te ţine o viaţă. Dacă intri pe site-ul lor, te lămureşti ce marfă au. Nu-şi permit să importe parchet prost.
Lemn stratificat. De ce stratificat? De ce nu lemn solid, cum se făcea pe vremuri? Că se taie copacii în prostie? ete sanchi, pe ăia îi taie bandiții ai mari, să-l vândă peste hotare, nu o firmă oarecare de face parchet
Lucrurile sunt simple. Lemnul stratificat este mai rezistent, chiar te ţine o viaţă. De exemplu, parchetul dublu stratificat e potrivit dacă vrei să ai încălzire sub el, fiindcă nu se deformează.
Ei, așa mai vii de acasă. În articol ai uitat să menționezi acest aspect. Faptul că nu se va deforma, chit că-ți pui încălzire modernă, sub podea. Atunci sunt și eu convins că e un lucru de calitate!
Un om căruia îi trebuie parchet, se documentează bine, înainte de a-l cumpăra. N-am scris nimic de lemnul dublu stratificat, fiindcă m-am ocupat doar de parchetul triplu stratificat.
Ce e diferit la firma aceasta fată de altele? tot o apa si-n… parchet!
Nu-i aşa, fiindcă la alţii găseşti şi materiale de proastă calitate. Aceştia nu-şi permit, fiindcă şi-au făcut deja un nume, au un blazon de apărat.
Pare intr-adevar un parchet cu o calitate mult mai buna decat ceea ce se gaseste in alta parte.
Probabil că şi în alte magazine există parchet bun, dar acesta, pe lângă calitate, are şi un preţ rezonabil.
Ai mei au pus parchet laminat de vreo 10 ani. E fa fel si acum, nu a avut nevoie de mari intretineri. Si l-a montat tata, cum s-a priceput, nu a chemat meseriasi. Atentie insa daca mai vrea cineva sa faca asa, ca nici podeaua, nici peretii si nici tavanul nu vor fi plane, ci pline de valuri.
Ăsta-i păcatul parchetului laminat. Face valuri, oricât de bun parchetar ai fi, fiindcă materialul e subţire. În văzut în mai multe locuinţe parchet laminat şi nu se compară nici pe departe cu parchetul din lemn stratificat, care e mai bun şi decât cel din stajar, care se punea odinioară. Acum e mai trainic, chiar dacă e tot din stajar.
Ziceam de casa ca nu are nimic plan, nu de parchetul pus. sub parchet, podeaua, era plina de valuri inainte sa se puna tata sa-i puna parchet. numai el stie cat s-a chinuit s-o aduca cat de cat la nivel…
Acum am înţeles, dar asta nu schimbă cu nimic situaţia. Lemnul laminat, pe suprafeţe mari, se vălureşte, orice i-ai face.