Moș Crăciun sper să-mi aducă un telefon Coolpad Porto

În lume sunt circa 1000 de branduri de smartphone-uri, însă unul dintre ele, clasat în top 10 pe întregul glob pământesc, lipsea până de curând din Europa. Dar am fost onorat să vă pot anunța apariția în Europa a brandului Coolpad, numărul 7 pe piața mondială a smartphone-urilor și numărul 4 în China. De puțină vreme am anunțat apariția în România a celor două modele de smartphone-uri Coolpad de ultimă generație LTE, Coolpad Modena și Coolpad Porto. Vi l-am prezentat pe primul, iar Moș Crăciun sper să-mi aducă un telefon Coolpad Porto.

Modena și Porto sunt cele două surprize tehnologice ale momentului pe piața europeană și sunt mândru că au fost aduse de Coolpad Romania. Azi vă voi vorbi despre Coolpad Porto, un smartphone care m-a atras irezistibil prin designul său deosebit, fiind subțire și elegant, dar robust și extrem de rapid, cu ecranul de 4,7”, marginile de 4,8 mm grosime și grosimea maximă de 7,9 mm, exact cât să-mi încapă perfect în palmă, fiind unul dintre cele mai subțiri smartphone-uri de pe piață.

Carcasa e ergonomică, ușor curbată și confecționată din semințe de
acaju, un material 100% natural, eco friendly, cu o textură baby skin, prietenoasă la atingere și care nu permite lăsarea amprentelor.

Pozele realizate cu Coolpad Porto sunt de cea mai înaltă calitate, camera principală din spate având 8 Mpx și bliț LED, iar camera din față, pentru selfie-uri, 5 Mpx. Selfie-urile pe care le-aș face la petrecerile din noaptea de Crăciun și de Revelion ar fi un vis devenit realitate, pentru că acest device are o cameră cu lentilă de 2,2 sensori BSI, care permite pătrunderea unei lumini mai puternice și încadrarea unui spectru larg.

În plus, un simplu zâmbet ar fi suficient pentru declanșarea camerei secundare de 5 Mpx, beneficiara unui feature special de smile recognision. De asemenea, aș putea filma petrecerile cu un video full HD de 1080 p. Pe partea de foto-video, acest device este extrem de performant. Acest smartphone Coolpad Porto beneficiază de o tehnologie ultra rapidă 4G LTE, care asigură o viteză de download specială.

Oriunde m-aș afla aș putea fi online, urmărind o emisiune favorită, ascultând muzica pe care o prefer, luând parte la videocall-uri, adică fiind parte activă a revoluției de streaming. De notat că smartphone-ul poate funcționa și ca telecomandă pentru toate device-urile din casă care utilizează infraroșu. În plus, pot folosi opțiunea de economie enegie furnizată de bateria de 1800 mAH, cu o autonomie foarte bună, de până la 8 ore pentru 2G / 6 ore pentru 3G. Standby: până la 240 ore pentru 2G / 200 ore pentru 3G.

Atât Porto cât și Modena folosesc gesturi inteligente: pe ecranul în stand-by pot trasa cu degetul o singură literă semnificativă pentru o acțiune anume – “C” pentru a intra direct în panoul de format un număr de apel, “E” pentru a deschide browserul de web și “M” pentru a asculta muzică. Dacă apăs de două ori pe ecran, telefonul iese automat din stand-by. Nu-i așa că-i grozav?

Cu toate că sunt zgârcit cu laudele, fiind cusurgiu de felul meu, nu i-am găsit niciun punct slab și aș mai adăuga faptul că smartphone-ul Coolpad Porto nu este doar un device complet, ci o mică operă de artă a tehnologiei moderne. Se poate achiziționa în culorile negru și alb. Deși greu mă surprinde plăcut ceva în România, m-a uimit prețul de numai 599,90 lei, redus cu 60 lei al acestui smartphone sofisticat, spectaculos și avangardist, potrivit pentru ambele sexe. M-aș simți privilegiat să primesc cadou un telefon inteligent ca acest Coolpad Porto.

Specificații tehnice Coolpad Porto

Dimensiunile lui sunt 139 x 67,8 x 7,99 mm, greutate: 119 g.
Display de 4,7 inch, qHD, IPS
Chipset Qualcomm Snapdragon 410, Quad-core
MSM 8916, 64 bit, 1.2 GHz
Memorie 8 GB ROM, 1 GB RAM
Micro SD (până la 32 GB)
Network 4G LTE FDD: Band 20(800), 8(900), 3(1800), 7(2600)
Downlink 150 Mbps (LTE Cat.4)
Uplink 50 Mps (LTE Cat.4)
3G UMTS: 900/2100 MHz
Downlink 42 Mbps, Uplink 11 Mps (DC-HSPA+)
2G GSM: 900/1800/1900
OS Android 5.1 (Lollipop)
SIM card micro SIM
Camera principală: 8 Mpix with auto focus, BSI sensor, f/2.0, launch time 1 s, 28 mm wide lens and 1080 full HD recording.
Camera față: 5 MP with BSI sensor, f/2.2, launch time 1s, 28 mm wide lens, 720 HD recording.
Connectivitate Bluetooth 4.0 + LE
Wi-Fi (802.11 g/n), aGPS + GLONASS
3,5 mm stereo audio jack, micro-USB 2.0 (5-pin) port
Wi-Fi hotspot / Tethering
FM radio
Senzori: Senzor lumină ambientală și senzor de proximitate.
Accelerometru Infrared sensor
Multimedia – Audio playback: MP3, AAC/AAC+/eAAC+, MIDI, WAV, AMR-NB, AMR-WB, OGG
Video playback: MPEG-4, H.263, H.264
Baterie de 1800 mAh.

Sursă review: Blogatu

Comments

comments

2 Comments

  1. Sorin 14/12/2015
    • Javra 14/12/2015

Leave a Reply

Read previous post:
Care femei sunt mai sexy decât crăciunițele?

Am cumpărat un produs încă din anul 2006, când a intrat pe piața de comerț online, făcându-se remarcat prin unicitate...

Close