Situaţia tinerilor din Japonia e îngrijorătoare, de vreme ce tot mai multe ONG-uri vor să-i ajute să-şi piardă virginitatea. La noi, mulţi părinţi se tem că odraslele lor şi-au început prea devreme viaţa sexuală, fiind disperaţi că fetele lor de 14-15 ani rămân gravide, pe când în Japonia sunt mulţi tineri încă virgini, deşi au depăşit vârsta de 30 de ani.
Se estimează că un sfert dintre japonezii de 30 de ani nu şi-au început viaţa sexuală. Aşa rezultă din cele mai recente statistici ale guvernului nipon. S-a şi inventat un nume pentru aceşti tineri: „yaramiso”. Un studiu efectuat de compania de prezervative Durex în urmă cu 5 ani a indicat faptul că 68% dintre tinerii cu vârsta cuprinsă între 18 şi 19 ani erau încă virgini, un procentaj extrem de ridicat faţă de Europa, de exemplu, unde virginitatea la vârste cuprinse între 15 şi 20 de ani este mult mai scăzută. Studiul a fost citat de NewsYahoo.com.
Potrivit Daily Telegraph, fenomenul yaramiso este atât de răspândit, încât acum există tot mai multe organizaţii şi ONG-uri care şi-au propus să-i ajute pe tineri să renunţe la virginitate. Astfel, de exemplu, „Academia Virginilor” a fost creată de un ONG care oferă cursuri prin care încearcă să-i înveţe pe bărbaţii virgini despre felul în care să aibă o relaţie cu o femeie care să implice şi sexul.
Academia încearcă să-i angreneze pe aceşti yaramiso să aibă diverse activităţi creative care, în final, să-i ajute să scape de complexul de a fi virgini la o vârstă îngrijorător de înaintată. Aceşti tineri, de altfel, sunt complexaţi de această stare de lucruri şi au nevoie de consiliere psihologică.
Virginitatea a devenit deja o problemă naţională pentru Ţara Soarelui Răsare, fiindcă riscă să accentueze şi mai mult un declin demografic tot mai pronunţat. Tocmai de aceea autorităţile nipone se implică finanţând tot felul de programe sociale prin care încearcă să-i sprijine pe aceşti tineri.
Sociologii afirmă că în spatele acestui fenomen există o explicaţie logică. Directorul unei agenţii matrimoniale nipone crede că, în cazul acestor aşa-zişi „yaramiso”, ar fi vorba despre pierderea încrederii în propria persoană. Se mai spune că această problemă e cauzată, în mare parte, şi de declinul economic prin care a trecut Japonia în ultimele decenii.
Bărbaţii niponi au fost nevoiţi să trăiască într-un mediu deosebit de dur şi de competitiv, în ultimii 20 de ani. Încetinirea creşterii economice a Japoniei îi determină pe bărbaţi să se simtă emasculaţi, deşi mulţi dintre ei au cariere de succes.
Sursa: aici
Intr-o societate asezata,in care respectul si compasiunea sunt la rang de CRUCEA LUI DAVID,in care inteligenta oamenilor este la cote inalte,in care omul traieste in starea de …….specifica celor care se contopesc cu ceea ce fac,viata sexuala nu mai este o necesitate;intr-o societate in care oamenii au o obsesie in a ramane copii dpdv al sufletului,exiustand o adevarata industrie a jucariilor si teatrelor de papusi pt adulti,o tara in care egoul este blamat de TOATA SOCIETATEA -LA UNISON-LUME SE TRANSFORMA !
S-o fi transformând lumea în Japonia, dar oficialităţile spun că declinul demografic e îngrijorător, iar un individ de peste 30 de ani, care are şi o carieră de succes, dar este încă virgin, vrem sau nu, constituie o anomalie. Îmi amintesc că în urmă cu câţiva ani exista un curent în SUA, un soi de modă de a rămâne virgin(ă) cât ma mult timp. N-am mai auzit de el, dar şi acesta era împotriva firii. De la vârsta maturităţii din fiecare ţară (18 ani la noi, 21 în Statele Unite) e firesc să-ţi începi viaţa sexuală.
Firesc e sa-ti incepi viata sentimentala cand esti pregatit psihic. Nu fizic. Cand ai intalnit persoana potrivita, nu cand vrea societatea.
Cand simti ca o faci pentru singurul motiv din lume pentru care trebuie s-o faci:dragostea. Cand simti ca e bine s-o faci. Ca e corect si nu vei suferi.
Ce faci daca nu intalnesti persoana potrivita la 18 ani? Te culci cu oricine doar de dragul de a-ti incepe viata sexuala? Ca altfel te arata oamenii cu degetul?
Ai şi n-ai dreptate. Orice om e subiectiv, pe când împlinirea unei vârste presupune, deşi nu garantează, un anumit nivel de maturitate. Ţin minte că în urmă cu o generaţie fetele de la noi se dezvirginau una pe cealaltă cu epubrete, numai ca să scape de acest “stigmat”. Câtă maturitate!
Eu cred ca pentru o femeie e mai grav sa isi aminteasca cu groaza si oroare de prima data, sa regrete toata viata decizia luata, ca a facut-o cu un magar care a parasit-o a doua zi dimineata decat sa fie stigmatizata de societate. Ce, eu traiesc cu societatea sau cu propria mea constiinta, cu amintirile mele, cu trecutul meu?
Eu de exemplu sunt foarte fericita si multumita si as vrea sa strig lumii intregi satisfactia mea si anume ca nu am facut-o la 18 ani doar de dragul societatii ci am asteptat persoana speciala care mi-a oferit momente de neuitat. Si as mai scrie si altele dar nu am de unde sa stiu cine ne citeste. :))
Poate niponii astia sunt mai interesati de tehnologie si job decat de viata sentimentala. Cine se mai gandeste la dragoste si sex in era tehnologiei? Cand sa mai ai timp daca toata ziua stai pe tableta si telefon?
Asta aşa-i.