Filmul “Thanks for Sharing” (Tentaţii (i)rezistibile) pune pe tapet, cu umor, o problemă gravă, ai cărui eroi sunt 3 dependenţi de sex şi apropiaţii acestora. Cei trei prieteni, un consultant pe probleme de ecologie, un tată de familie și un medic de urgențe, se confruntă tot timpul cu dependența, dar se ajută unul pe celălalt. Fiecare dintre ei este şarmant şi inteligent, dar demolarizat. În această comedie serioasă eroii ajung să creadă că, acţionând împreună, chiar au o șansă reală să devină fericiţi.
Din distribuție fac parte mulţi actori apreciaţi: Mark Ruffalo, Tim Robbins, Josh Gad, Gwyneth Paltrow, Joely Richardson, Patrick Fugit, Carol Kane, Chris Nuñez şi cântăreaţa Pink, debutantă într-un film. Eroii acestei comedii se gândesc tot timpul la sex.
Dependenţa de sex reprezintă o adevărată problemă mentală. Hipersexualitatea e un neajuns asemănător cu cel generat de jocurile de noroc sau de shoppingul compulsiv. În realitate, se estimează că numărul bărbaţilor dependenţi de sex e de două ori mai mare decât al femeilor.
Persoanele afectate se gândesc aproape în permanenţă la sex, ca şi personajele filmului, având multe fantezii sexuale. Cei afectaţi se comportă în acest fel chiar şi în situaţii total nepotrivite fanteziilor legate de sex pentru oamenii sănătoşi. De altfel, dependenţii folosesc sexul ca pe un soi de terapie, pentru a uita de probleme.
În viaţa reală, mai toţi dependenţii de sex au fost afectaţi negativ de boală, la locul de muncă şi în viaţa personală. De obicei, dependenţii vor să aibă un număr de raporturi sexuale foarte mare (nu prea contează cu cine) şi să vadă multe materiale pornografice. Există o legătură directă între dependenţa de sex şi incapacitatea de a face faţă stresului. Sexul este modul prin care dependenţii se eliberează de stres şi de emoţiile negative.
Printre pacienţii care au ajuns în clinici specializate pentru a se vindeca de dependenţă, se află multe persoane cunoscute: David Douchovny, Michael Douglas, Mickey Rourke, Sharon Stone şi Tiger Woods, ultimul pierzând jumătate din avere la divorţ.
De curând, şi Gwyneth Paltrow a mărturisit că este dependentă de sex. De altfel, relaţie ei cu Brad Pit din urmă cu ani buni a făcut-o, la vremea respectivă, mai cunoscută decât toate rolurile avute până atunci. Acum, dependenţa ei de sex pare cusută cu aţă albă, confesiunea sa neobişnuită având, probabil, un scop publicitar pentru filmul Tentaţii (i)rezistibile.
Totuşi, deşi dependenţa ei se nimereşte cam prea bine cu tematica filmului, nu putem băga mâna în foc că nu-i chiar durul adevăr, iar comedia doar a determinat-o să facă mărturisiri. Dar asta-i o problemă personală şi, indiferent care este adevărul, filmul trebuie văzut.
Nota IMDB e relativ mică, 6.2, dar nota publicului, cea care contează, e bună, 7,4.
Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2013.
Cu ocazia articolului tau mi-am identificat o noua dependenta:shoppingul compulsiv. :)) 😀 😛 Sper sa reusesc s-o tratez la timp. 😀
Tu vrei să mă înjure comercianţii…
Mi-am dat seama ca am uitat sa mentionez un lucru la aceasta proba: sunt dependenta de bloguri, nu pot sta fara sa citesc macar zece intr-o zi.
Nu prea ma omor eu dupa comedii, dar vreau sa vad acest film, sa inteleg mai bine ce este cu dependenta de sex. 🙂
E o boală grea, dar filmul o parodiază, probabil.
Oricum o să-l iau de pe net şi o să-l văd, fiindcă
îmi plac Gwyneth Paltrow şi Tim Robbins.
Adica ai scris despre el si n-ai vazut inca filmul… 🙁
Nu ma omor dupa comedii iar cele despre subiect cu atat mai mult nu ma pot atrage. 😉
Sunt standard toate parodiile. Chiar e o boală nasoală.