Tot mai adesea, și în România oamenii optează pentru tot felul de panouri solare. Acestea sunt grupuri de celule solare create cu scopul de a transforma energia solară în energie termică și/sau electrică. Panourile solare sunt de mai multe tipuri, fapt pentru care prețurile pot varia. În continuare veți vedea avantajele pe care le aduc panourile solare.
Alegerea se face în funcție de ce anume se dorește de la un panou solar. Mulți optează pentru panouri solare datorită avantajelor pe care acestea le prezintă.
Un mare avantaj al panourilor solare este faptul că ele nu consumă niciun fel de combustibil. Practic, toată energia solară este gratuită și inepuizabilă. Iubitorii de mediu optează pentru panouri solare datorită faptului că acestea sunt ecologice. Ele protejează mediul înconjurător, nu poluează aerul, reduc din consumul energiei nucleare și contribuie la combaterea încălzirii globale.
Panourile solare produc o energie de înaltă calitate și au o durată de viață foarte mare, între 25 și 30 de ani, fapt pentru care suntem de părere că o astfel de investiție merită să fie făcută. Costurile necesare instalării, menținerii și întreținerii sunt destul de mici, fapt pentru care poți face o alegere foarte bună optând pentru ele.
Panourile solare nu sunt deloc greu de montat și pot fi amplasate cu mare ușurință pe acoperișul clădirilor, dar și pe diverse terenuri. Panourile solare pot asigura atât energia electrică necesară, cât și cea termică. Ele funcționează în orice anotimp, indiferent de condițiile meteorologice. Acestea sunt principalele avantaje pe care le prezintă panourile solare.
Înainte de a opta pentru o astfel de sursă de energie, analizează bine și eventualele dezavantaje, și riscurile. Când ești convins de faptul că e ceea ce îți trebuie, treci la acțiune!
Fără să intru în prea multe detalii, aş dori să fac o remarcă vis-a-vis de “panourile solare” despre care se vorbeşte în articol. Aceste panouri solare sînt folosite pentru a produce apă caldă, ori imaginea este cea a unui panou fotovoltaic! Definiţia “…sunt grupuri de celule solare create cu scopul de a transforma energia solară în energie termică şi/sau electrică” este incorectă: panourile solare nu sînt celule, şi panourile solare produc doar apă caldă. Este vorba de celelalte panouri, panourile fotovoltaice care produc numai energie electrică, dar în nici un caz “şi/sau” !! Articolul are un caracter mult prea generalist şi… aş dori să mă opresc aici ca să nu supăr pe nimeni, dar se putea scrie un pic mai obiectiv.
E un articol plătit, l-am preluat așa cum a fost scris de advertiser. Doar am eliminat greșelile de exprimare. N-am stat să mă gândesc la cât de corect este din punct de vedere tehnic. Nici acum nu am verificat dacă observațiile tale sunt adevăruri sau nu. Personal obișnuiesc să mă documentez temeinic înainte de a scrie despre ceva anume. Dacă citeai mai mule articole de-ale mele, știai asta. Nu sunt defensiv, dar precizez că nu mă supără observațiile nimănui, atâta timp cât nu sunt răutăcioase. E și cazul de față, intențiile tale sunt OK. 🙂